EducaBloc.cat
Bloc sobre educació i formació dirigit tant a formadors com a estudiants de totes... 
Formació

UNED, l’ensenyament a distància més popular

Es poden estudiar des de graus i màsters fins a cursos d’idiomes i d’estiu
By , on 13 de desembre de 2010

Estudiar a la UNED és fer-ho a una institució de prestigi

La forma tradicional d’ensenyament en la que el professor dóna una classe magistral i els alumnes, asseguts moltes vegades uns centímetres per sota del mestre, escolten i prenen apunts del temari que després entrarà a un únic examen final ha canviat. L’entrada del Pla Bolonya als estudis universitaris és un clar exemple, i és que amb aquest nou mètode les classes seran molt més participatives i bidireccionals; amb més professor i alumnes més involucrats i actius. A més d’aquest tipus d’ensenyament, existeix, des de fa molts anys, un altre tipus de mètode d’aprenentatge, el que es fa a distància. La institució capdavantera en aquest sector, dirigit als estudis superiors, és la Universitat Nacional d’Educació a Distància (UNED), una institució que neix l’agost de 1972 i que creix des de llavors de forma geomètrica. L’èxit dels seus estudis entre la població és la prova de la necessitat que existia d’homologar uns estudis superiors a distància i des de llavors, creixent dia a dia, es centra en el seu objectiu.

Però estudiar a la UNED implica un grau de responsabilitat més alt que en els estudis presencials i és que en cap moment tindràs al professor al teu costat animant-te i insistint-te en que estudiïs, això dependrà només de tu. La UNED es defineix com una institució que et permet estudiar de forma flexible i al teu ritme, podent adaptar els teus estudis al teu horari laboral, a la teva situació personal o a les teves responsabilitats. En aquest sentit però, és important remarcar que estudiar a distància no és sinònim de sert autodidacta i és que tindràs a la teva disposició un professor amb el que podràs realitzar tutories virtuals o presencials si es necessari que t’ajudarà amb tots els problemes que et sorgeixin.
A les aules virtuals podràs seguir dia a dia totes les activitats proposades per l’equip docent i plantejar totes les teves qüestions.

L’eina bàsica de la UNED són les Unitats Didàctiques (en format llibre) amb el suport de quaderns de pràctiques, guies didàctiques, material penjat a la xarxa… La forma d’evaluació dependrà de cada estudi i professor, però normalment consisteix en entregar una sèrie de treballs i avaluacions durant el curs i fer una prova final presencial, on demostraràs que has estat tu qui ha fet tots els documents.

A la UNED es poden dur a terme una gran quantitat d’estudis, entre ells trobem graus, màsters, doctorats, cursos d’accés a la Universitat per majors de 25 anys, cursos d’idiomes o cursos d’estiu. Una amplia oferta educativa que et permet estudiar des de casa, còmodament i al ritme que necessitis.

Foto: Fj jm a wikkimediaCommons

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “UNED, l’ensenyament a distància més popular”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio