EducaBloc.cat
Bloc sobre educació i formació dirigit tant a formadors com a estudiants de totes... 
Formació

Tècniques per organitzar el temps d’estudi

La clau de l’èxit és una bona planificació amb pauses
By , on 6 de maig de 2014

Una de les principals dificultats que troben els estudiants és com organitzar-se el temps per fer els deures i estudiar, i acaben enfrontant-se a una muntanya de papers la nit abans de la data de lliurament. Per evitar situacions com aquestes es poden establir una sèrie de dinàmiques que pot aplicar el propi estudiant per organitzar el temps d’una forma eficient i així aconseguir bons resultats. Nosaltres et proposem tres tècniques: anota les dates de lliurament en la teva agenda, elabora un planning setmanal i dedica un temps realista a cada tasca.

Si no sabem quan hem de presentar un treball, quan tenim un test o si hi ha deures d’una assignatura com anem a organitzar-nos? Si no volem passar la nit en vela per acabar una tasca que sabíem de feina temps cal anotar les coses. La base fonamental per a una correcta organització del temps de treball escolar és apuntar les dates de lliurament i els exàmens en l’agenda; alhora, es pot aprofitar l’agenda escolar per anotar també altres cites personals com a vistes al metge o celebracions.

Una vegada que l’estudiant sap quines tasques ha de fer, el següent pas és elaborar un planning setmanal en el qual traslladarem totes les cites anotades en l’agenda. D’aquesta manera, es disposa d’una visió global de cada setmana i es pot organitzar millor els temps d’estudi i les estones d’oci. No obstant això, és possible que el planning pateixi algunes modificacions si surt algun imprevist, especialment de cara als dilluns i dimarts de la següent setmana.

Una vegada tenim les dates, és hora d’organitzar-se el temps per realitzar els deures i estudiar. El punt clau es marcar terminis realistes per realitzar les tasques escolars, tenint en compte el temps que es triga habitualment per a cada assignatura, el nombre d’exercicis que s’han de fer i les pauses, ja que s’ha de descansar 10 minuts cada 45-50 minuts de treball. En aquesta fase es poden aplicar tècniques d’estudi per fer els deures que ajuden a optimitzar encara més el temps dedicat a aquestes tasques.

Finalment, no tots els estudiants són capaços de concentrar-se tres hores seguides, per la qual cosa una altra de les tècniques que s’han d’aplicar per organitzar el temps d’estudi és conèixer els propis límits. Per organitzar un horari d’estudis, cal adaptar-ho a les circumstàncies personals, no serveix per res un pla estricte si l’estudiant és incapaç de complir-ho. Aquí van unes recomanacions:

• 4 a 6 anys 15-30 minuts/dia de feina 3 o 4 dies/setmana

• 7 a 12 anys 1-2 hores/dia de feina 5 dies/setmana

• 13 a 18 anys 2-3 hores/dia de feina 5 o 6 dies/setmana

Imatge: Leo Hidalgo (@yompyz)

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Tècniques per organitzar el temps d’estudi”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio