EducaBloc.cat
Bloc sobre educació i formació dirigit tant a formadors com a estudiants de totes... 
Formació

Revàlida a Primària, Secundaria i Batxillerat

Una mesura inclosa en el projecte de llei que el ministre Wert presentarà abans de Nadal
By , on 30 de juny de 2012

El Ministre d’Educació, José Ignacio Wert, ja ha plantejat el seu projecte de llei per tal de, sempre segons ell, millorar la qualitat educativa a Espanya. Per aconseguir el seu propòsit, el ministre planteja suprimir assignatures, augmentar en un 25% les hores lectives de matemàtiques, anglès, ciències i llengua, que no es pugui passar de curs amb més de dues assignatures suspeses i instaurar la revàlida a final de primària, ESO i batxillerat.

Una educació de qualitat és bàsica per construir una societat sòlida

D’aquesta forma es suprimiria la selectivitat i es farien tres proves al llarg de tot el període educatiu semblants a les antigues revàlides, tres proves que s’haurien de superar obligatòriament per poder passar al següent cicle. A la prova final de primària, segons ha explicat el ministre Wert, s’exigirà als alumnes coneixements i destreses bàsiques sobre lectura; podran suspendre la prova un cop i repetir-la i si suspenen la segona vegada passaran a ESO acompanyats d’un informe que fa constar el seu fracàs. No havíem dit que si es suspenia no es passava? En què quedem senyor ministre?

Pel que fa a la segona prova, la d’ESO, serà necessària per passar a batxillerat i FP, però no per aconseguir el títol de secundaria. L’última prova serà semblant a la selectivitat i farà mitja amb els dos cursos de batxillerat. Tot i així, les universitats tindran llibertat per posar les proves que creguin més convenients perquè els alumnes entrin a les seves aules.

La nova llei també eliminarà l’assignatura d’Educació per la Ciutadania a primària i la mantindrà a ESO, tot i que es dirà Educació Cívica. Un altre punt que es tracta al projecte de llei és l’elecció d’itineraris. Si abans l’elecció final i determinant de l’itinerari es feia a batxillerat, amb alguna optativa a 4 d’ESO, ara la decisió s’avança dos anys i es converteixen els dos últims anys de secundaria en cursos d’iniciació per dues trajectòries: batxillerat o FP.

Aquesta última també patirà canvis doncs, per tal de donar més oportunitats als joves en matèria laboral, es vol combinar la formació amb pràctiques remunerades a empreses; un programa que ja es posarà en marxa de forma experimental l’any que ve.

Tots aquests canvis pretenen encaminar una educació a la cua de la UE en aquests moments, ja que a Espanya tenim el doble d’abandonament escolar que la Europa i només un terç dels alumnes excel•lents. Veurem si tots aquests canvis, anades i vingudes i descoordinació entre governs aconseguirà el seu propòsit o si, per desgràcia, tindrà un efecte totalment contrari.

Imatge | hombre invisible

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Revàlida a Primària, Secundaria i Batxillerat”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio