EducaBloc.cat
Bloc sobre educació i formació dirigit tant a formadors com a estudiants de totes... 
Formació

Polèmica a l’examen de matemàtiques de la selectivitat

Un error tipogràfic va generar confusió i nervis en els alumnes que s'examinaven de matemàtiques.
By , on 18 de juny de 2013

La setmana passada ja es van realitzar les Proves d’Accés a la Universitat (PAU), altrament conegudes com la selectivitat. Els alumnes de segon de batxillerat ja es pot dir que han començat les vacances, a no ser que s’hagin de presentar a les proves de setembre en cas de suspendre. D’aquí a uns dies es publicaran les notes i els alumnes podran realitzar les matrícules a les carreres que desitgin en funció de la seva nota adquirida, la de tot batxillerat més la de la selectivitat. Probablement, aquesta selectivitat sigui una de les últimes que es realitzin, perquè amb la reforma de la llei educativa del ministre Wert, s’instauren noves proves, tot i que són semblants.

A partir d’ara, es realitzaran diferents proves. Tant per poder superar la ESO com el batxillerat, els alumnes hauran de realitzar unes revàlides per demostrar que han assolit els seus coneixements. Però són proves indispensables per poder superar el curs. Actualment, calia superar batxillerat per poder presentar-se a les PAU. El ministre justifica aquesta decisió assegurant que les proves, tal i com han sigut fins ara, no existeixen a la resta d’Europa i que, per tant, suposen un obstacle pels alumnes de fora del país que vulguin cursar carreres al nostre.

Més de 30.000 estudiants catalans van presentar-se a les proves la setmana passada. Cada any, se sol dir que la prova de castellà és més fàcil que la de llengua catalana, però sembla ser que enguany no ha sigut així. Els alumnes van considerar més senzilles les preguntes de l’assignatura de català, que comptava amb textos de Lluís-Anton Baulenas i Jordi Pàmias per comentar. La prova de llengua castellana comptava amb textos de Mario Vargas Llosa i José Antonio Marina. Ara bé, la polèmica ha saltat principalment a partir de l’examen de matemàtiques.

La prova de matemàtiques es va interrompre degut a un error tipogràfic. Al primer problema s’havia de calcular uns paràmetres a partir d’un vector, però el problema permetia resoldre’s de diferents maneres tal i com estava plantejat. Molts alumnes ja l’havien realitzat tal i com estava plantejat, però els professors els hi van fer repetir. Els nervis i la por es van accentuar a la majoria de les aules, amb molts alumnes plorant i amb queixes. En alguns casos, es va cedir un quart d’hora més per poder finalitzar la prova, però en altres centres no. Molts van demanar que es repetís la prova, però la secretària d’Universitat de la Generalitat ha negat cap error i que, per això, no es va suspendre l’examen. Tant pares, com professors i alumnes esperen veure quins criteris s’utilitzaran per corregir les proves i si es tindrà en compte l’error a l’hora d’avaluar.

Foto d’Adrián Pérez a Flickr

Comments and Trackbacks closed.

Comments of “Polèmica a l’examen de matemàtiques de la selectivitat”

We have closed the comments.

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio