EducaBloc.cat
Bloc sobre educació i formació dirigit tant a formadors com a estudiants de totes... 
Formació

Per què estudiar un màster?

Més currículum, especialització i més opcions de trobar feina
By , on 3 de febrer de 2010
Estudiar un master és una bona oportunitat

Estudiar un master és una bona oportunitat

Tal i com està el mercat laboral és important aportar alguna cosa diferent al nostre currículum i què millor que uns estudis superiors com són els màsters. Segurament que la majoria de vosaltres esteu buscant feina, però cada cop el món laboral s’està fent més i més complicat, a la vegada que exigent. Feia uns anys ens semblava -com a mínim a mi- que a les pel·lícules americanes el tema del treball s’exagerava, és a dir, conceptes com la competitivitat, l’estrès o la falta de vida familiar eren l’eix central de moltes pel·lícules. Temes que abans ens resulaven aliens ara marquen la quotidianitat de les nostres feines, i és que la cultura del treball americana ha arribat al nostre país i marca la nostra vida com mai ho havia fet abans.

Per tal de fer front a aquesta dinàmica laboral és necessari, tal i com abans us comentava, que aporteu coses diferents al currículum i així marcar la diferència amb els vostres competidors en matèria laboral. Un màster ofereix la possibilitat de millorar els aspectes genèrics que aprenem al llarg de les nostres diplomatures o llicenciatures, és a dir, podem centrar-nos en aspectes més concrets pel que fa a la nostra especialitat. D’aquesta manera podem arribar a ser experts en alguna determinada matèria i aportar el que realment es necessita a l’àmbit laboral en el que ens movem.

D’altra banda, els màsters són estudis superiors que es diferencien de la resta perquè són específics. L’objectiu principal és aprofundir dins d’una branca del saber genèric. No només es tracta d’aprendre, també és necessari convertir-se en expert de la matèria en qüestió. Aquesta necessitat de saber més, és la que contempla el nou pla d’estudis d’àmbit europeu, ja que gràcies als màsters els alumnes que així ho considerin poden continuar i optar per doctorar-se en una especialitat. Fa uns anys per a pertànyer a la vida intel·lectual universitaria i ser doctor, era necessari passar per un munt de tràmits, cursos i mil històries més, que ara s’escurcen per fer més fàcil la incorporació dels joves -i no tan joves- dins d’aquest àmbit intel·lectual i laboral.

I per què estudiar un màster? Doncs perquè en primer lloc ens diferenciem de la resta de la competència i segon, perquè aprenem moltes més coses de les que hem après durant la carrera. Si es tracta de trobar feina un màster ens pot donar tota la formació que necessitem, però clar està, cadascu marca els seus límits i interessos. Si esteu fent un màster intenteu diferenciar-vos de la resta de companys, no només per les calificacions, també per les coses que us interessin ja que saber més mai està de més. Si encara esteu pensant en fer-lo… jo no m’ho pensaria dos cops, només hi veig avantatges.

Foto: master per Carlos Reusser M. a Flickr

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Per què estudiar un màster?”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio