EducaBloc.cat
Bloc sobre educació i formació dirigit tant a formadors com a estudiants de totes... 
Formació

L’esport és una assignatura important inclús a les vacances d’estiu

S'ha de dur un ritme de vida saludable durant tot l'any, amb una alimentació equilibrada i amb esport.
By , on 31 de juliol de 2013

Natación

A l’estiu és època de vacances i descans pels més petits. Amb la calor, els menuts passen més estona a casa, sense haver d’anar a classe. Però hi ha una assignatura que no s’ha d’oblidar ni tant sols durant les vacances: l’esport. És molt important que els nens i nenes estiguin actius, inclús durant l’estiu, per evitar problemes futurs de salut. És molt probable que, per moltes famílies, amb l’assignatura de gimnàstica durant el curs, ja en tenen prou per la salut física de les seves criatures, però el cos s’ha de cuidar durant tot l’any, més enllà d’una matèria obligatòria o no.

És important pels nens, inclús quan són petits, que se’ls informi sobre la necessitat de dur un ritme de vida saludable. Cal cuidar-se i realitzar esport, sense arribar a una obsessió, per suposat. Cal destacar la necessitat d’ensenyar a menjar equilibradament, així com fer la suficient activitat física com per cremar les calories i estar en forma. És la millor manera d’evitar malalties com l’obesitat, que no deixa de créixer en els darrers anys a Catalunya. És molt perillós, perquè es poden produir problemes sanguinis i de circulació en un futur. Així doncs, tant pares com fills han de ser conscients de la importància d’una correcta alimentació i un estil de vida saludable.

Però l’esport no només s’ha de contemplar des d’un punt de vista físic, sinó també social. Genera valors i coneixements molt útils per poder afrontar els problemes en un futur. Una bona manera d’endinsar-se en l’esport és mitjançant els jocs esportius, que obliguen a les criatures a córrer i a moure’s, així com possibiliten començar a entendre les normes i els valors esportius. Els esports en equip (com el bàsquet o el futbol) generen valors de solidaritat, de treball en equip i, per tant, millora la comunicació dels més menuts. En canvi els esports individuals (com la natació), generen valors de competitivitat, l’esforç i millora d’autoestima.

Catalunya, afortunadament, és un país on l’esport sempre hi ha estat molt arrelat a la societat. És per això que hi ha nombrosos equips esportius, a cada escola sol haver-hi més d’un equip de futbol, o a cada ciutat hi ha pavellons i gimnasos on poder formar part d’un equip. És cert que, a l’estiu, l’esport més popular és la natació i es fan cursets pels més petits. És una bona manera de refrescar-se de la calor, però també d’estar en forma practicant esport. És una assignatura de vital importància i necessària pels 365 dies de l’any.

Foto / USAG-Humphreys

Comments and Trackbacks closed.

Comments of “L’esport és una assignatura important inclús a les vacances d’estiu”

We have closed the comments.

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio