EducaBloc.cat
Bloc sobre educació i formació dirigit tant a formadors com a estudiants de totes... 
Formació

L’Ajuntament de Barcelona aposta per garantir l’educació postobligatoria per als joves

Els joves de 18 a 25 anys han de poder estudiar
By , on 25 de febrer de 2016

El Govern de l’Ajuntament de Barcelona ha presentat aquest dimarts una mesura per impulsar el Projecte Educatiu de Ciutat (PAC), en el qual es planteja garantir que cap jove d’entre 18 i 25 anys es quedi sense una titulació d’educació postobligatoria. A més, la proposta de l’equip d’Ada Colau pretén que qualsevol persona major amb ganes d’estudiar pugui accedir a qualsevol etapa d’ensenyament.

El comissionat d’Educació, Miquel Àngel Essomba, ha destacat en la comissió municipal de Drets Socials, Cultura i Esports que el document pretén assegurar l’accés als serveis educatius amb un projecte públic i de qualitat fins als 18 anys. Tanmateix, a la proposta del consorci municipal es planteja l’objectiu que qualsevol persona major de 25 anys pugui continuar la seva formació en qualsevol etapa de la vida.

Al respecte, Essomba ha assenyalat que l’Ajuntament disposa amb el total d’equipaments de l’àmbit d’1,8 milions anuals, a l’hora que ha explicat que el projecte marca objectius per més enllà del mandat actual. El Govern d’Ada Colau ha volgut deixar clara la seva aposta per que Barcelona sigui referent a Europa en innovació pedagògica, amb una mesura que els grups de l’oposició ho han valorat positivament, però han demanat més concreció.

El Govern municipal considera que el dret a l’educació no es pot equiparar al dret d’escolarització –obligatorietat d’estudis fins als 16 anys–, sinó que ha d’anar més enllà i garantir l’educació al llarg de la vida i potenciar l’educació no formal, impulsant plans educatius de barri per reduir l’abandó escolar, situat en el 14,65%. A més, la proposta municipal també aposta per un model educatiu inclusiu amb els nens i nenes d’educació especial i pretén reforçar la trajectòria de la ciutat en el camp de la pedagogia.

El projecte que vol impulsar l’Ajuntament de Barcelona preveu articular els diferents entitats municipals de l’àmbit educatiu per situar-los en un marc comú, reconduir el Consell Escolar Municipal i promoure el Consell de Coordinació Pedagògica. A més, el document busca impulsar la participació i reorientar la Fundació FP Barcelona cap a la Fundació Èxit Educatiu, segons ha detallat l’Ajuntament en un comunicat.

Imatge: realmcflier

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “L’Ajuntament de Barcelona aposta per garantir l’educació postobligatoria per als joves”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio