EducaBloc.cat
Bloc sobre educació i formació dirigit tant a formadors com a estudiants de totes... 
Formació

La UAB, la UPF i la UB es troben entre les 100 millors universitats europees

El rànquing ‘Times Higher Education’ selecciona 3 centres catalans
By , on 21 de març de 2016

La Universitat Autònoma de Barcelona, la Universitat Pompeu Fabra, la Universitat de Barcelona, la Universitat Autònoma de Madrid i la Universitat de Navarra són els únics centres espanyols entre els 200 millors centres universitaris europeus, segons el llistat ‘Times Higher Education’. En el llistat apareixen centres de nova creació de reconegut prestigi i universitats amb centenars d’anys de funcionament.

Un total de tres universitats catalanes es troben entre les 100 millors universitats europees de nova i antiga creació; en concret, la Universitat Autònoma de Barcelona se situa en la posició 70, la Pompeu Fabra en el 80 i la Universitat de Barcelona en la posició 86 del llistat de centres superiors. Tanmateix, aquestes universitats són de les més costoses de tot l’Estat tot i ser públiques, doncs s’ha incrementat en un 300% el preu de matriculació en els darrers anys.

Les següents universitats espanyoles, la Universitat Autònoma de Madrid i la Universitat de Navarra es troben en la posició 160 i 170 respectivament. Mentre que Espanya té 5 universitats entre les 200 millors de tota Europa, no es tracta de l’estat amb més quantitat de centres universitaris en aquest llistat, essent superat per altres països amb menys població però que han aconseguit crear un sistema universitari fort i de qualitat.

Segons ‘Times Higher Education’, el país amb més centres en el llistat és Regne Unit, que compta amb 46 universitats. A més, el podi de millors institucions ho ocupen tres universitats situades a Gran Bretanya: la primera posició és per a la Universitat d’Oxford, la Universitat de Cambridge queda en segon lloc i en tercera posició figura l’Imperial College de Londres.

El següent país amb més universitats és Alemanya, amb 36 institucions seleccionades per al rànquing i amb la LMU Munich com el centre alemany en una posició més elevada (10ª posició). A més, un total d’11 universitats alemanyes es troben en les 50 primeres places. Els països escandinaus Suècia i Finlàndia, capdavanters en rànquings d’educació obligatòria, compten amb 11 i 6 universitats entre les 200 millors; amb l’Institut Karolinska de Suècia en la posició 9 del llistat.

Altres països amb un bon sistema d’educació superior i una bona posició la classificació són Països Baixos (13 institucions) Dinamarca (6), la República d’Irlanda (6) i Suïssa (9), l’Institut Federal De la qual Suís de Tecnologia de Zurich ocupa la quarta posició. Els estats amb posicions més baixes són Estònia, Grècia, Xipre i Portugal. Molts països de l’est d’Europa no apareixen en la classificació i només Rússia aconsegueix el reconeixement de 4 dels seus centres.

Imatge: Jorge Franganillo

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “La UAB, la UPF i la UB es troben entre les 100 millors universitats europees”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio