EducaBloc.cat
Bloc sobre educació i formació dirigit tant a formadors com a estudiants de totes... 
Formació, Jocs i dinàmiques

Jocs de taula educatius, aprèn jugant!

Memory, Tangram o Operació són alguns dels jocs que uneixen diversió i aprenentatge
By , on 11 de gener de 2011

Amb el Tangram, aconseguiràs fer totes aquestes figures?

A l’estiu mantenir als nens ocupats i entretinguts és molt fàcil, n’hi ha prou amb inventar-se algun joc d’aigua o a l’aire lliure i deixar que la seva imaginació voli. Córrer, saltar, pujar, baixar… la llibertat que dóna el bon temps no té preu i els nens ho saben més que ningú altre. El problema arriba a l’hivern, moment en el que ens toca treure la pols als jocs de taula i incentivar, ja que hi som, l’intel•lecte dels més petits de la casa. Depenent de l’edat seran uns o altres els jocs que haurem d’escollir, però la varietat és molt gran, així que segur que trobarem l’idoni.

El dominó és un joc de taula en el que s’utilitzen fitxes rectangulars, dividides em dos quadrats. Cada un d’aquests porta marcats de cero a sis puntets, indicant quin és el número de la fitxa. El joc, consisteix enllaçar els mateixos números un rere l’altre, intentant ser el primer en quedar-se sense fitxes. Un joc tradicional que ajudarà als nens a familiaritzar-se amb els món dels números.
El parchís, un altre clàssic entre els clàssics és també una gran font d’entreteniment. Es juga en un tauler amb un dau i quatre fitxes del mateix color per cada un dels jugadors. L’objectiu del joc es aconseguir que totes les teves fitxes arribin fins a la casella final, evitant que els teus contrincants et matin les fitxes. Un joc que permet desenvolupar l’estratègia i la planificació.


Per els més grans, un puzle molt divertit i llegendari, el Tangram.  Es tracta d’un joc xinès que consta de set peces obtingudes a partir de tallar un quadrat en cinc triangles amb diferents formes, un quadrat i un trapezi. A més de ser capaç de tornar a composar el quadrat, el nen podrà obtenir diferents formes i figures.
I per aguditzar la memòria? Doncs el Memory, un joc format per parelles de cartes idèntiques que es posen cap avall sobre la taula i en el que has de recordar on està col•locada cada una per poder-les girar juntes alhora. Veuràs com al principi et serà molt complicat recordar on estan col•locades totes les cartes, però com amb pràctica la teva memòria i la dels més petits s’anirà desenvolupant.

Si tens un menjador suficientment gran, regala als teus fills el twister! Una estora amb punts de diferents colors i una ruleta. Gira la fletxa de la ruleta i descobreix on et toca col•locar les mans i els peus. Veuràs quin embolic es crea! Operació consisteix en treure les peces del cos del tauler sense que les pinces que s’han d’utilitzar toquin les vores; un joc que ajudarà als nens a desenvolupar la coordinació dels ulls i de les mans.

Veiem doncs, com l’entreteniment i l’educació ens mostren un cop més la seva sincronia.

Foto: Magnus Manske a wikimediaCommons

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Jocs de taula educatius, aprèn jugant!”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio