EducaBloc.cat
Bloc sobre educació i formació dirigit tant a formadors com a estudiants de totes... 
Formació

Ja toca preparar-se pels exàmens

Els estudiants ja comencen a estudiar per la tanda d'exàmens abans de les vacances de Nadal
By , on 22 de novembre de 2013

Els exàmens ja són aquí. Ja s’apropen els moments de nervis i preparació dels estudiants a casa i a les biblioteques. Abans no arribin les tandes d’exàmens de desembre i gener, ja és hora de començar-se a preparar, posar-se a estudiar i no perdre els nervis. Ara bé, en primer lloc, cal recordar que a última hora no es poden esperar miracles, el que no s’hagi fet durant el semestre, no es farà al final. Durant el curs és important estar al dia, anar avançant la feina i preocupar-se per entendre els conceptes, després així l’estudi pels exàmens, quan venen tots de cop, no és tant complicat ni dur.

Quan ja s’acosten els exàmens, cal saber planificar-se i organitzar-se, és la clau. Cal veure el gruix de matèria que cal estudiar i el temps necessari. En funció de la dificultat de cada assignatura, caldrà destinar-hi més temps o menys, com és obvi, però això cal preveure-ho amb antelació. Es tendeix a començar a estudiar per les assignatures més fàcils, però això és un error. És recomanable començar per les matèries més importants o a pels exàmens més propers, sense tenir en compte la dificultat. És important la força de voluntat i la concentració, saber estar en un espai on ningú molesti i puguem treure el millor de sí. Això sí, cal anar fent pauses per tal que el temps d’estudi no es faci molt pesat.

A l’hora de començar a estudiar, cadascú té la seva pròpia tècnica. És positiu anar-la variant i provant-ne de noves, per veure si els resultats milloren. Per exemple, fent-se esquemes, redactant com si fossin les respostes de les preguntes de l’examen, repetint en veu alta… Es pot tenir una agenda o un paper al costat on escriure-hi dades importants que cal recordar o dubtes, per demanar-los després a professors o companys. Cal evitar distraccions, per això, millor que els ordinadors i els mòbils el més lluny possible.

La biblioteca sol ser un bon espai on estudiar, ja que no hi ha gaires distraccions. És cert que hi passa molta gent, però és més fàcil saber centrar-se en els apunts i no tant en el voltant. Ara bé, això és qüestió de gustos i pot ser que a molts els hi vagi millor estudiar a casa. Un cop arriba el moment de l’examen, cal relaxar-se i evitar anar amb nervis a la prova, perquè poden jugar una mala passada. Abans s’ha d’haver repassat i estudiat amb temps, llavors només cal confiar en les capacitats de cadascú i ser optimista, per veure com els resultats són satisfactoris.

Foto de lethaargic a Flickr

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Ja toca preparar-se pels exàmens”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio