EducaBloc.cat
Bloc sobre educació i formació dirigit tant a formadors com a estudiants de totes... 
Formació

Estudia art dramàtic i dansa a l’Institut del Teatre

By , on 28 de febrer de 2013
Actors

Uns petits actors representen el musical 'Annie'

T’agrada fer teatre? Potser el millor lloc on formar-se i aprendre les tècniques necessàries per aquesta professió a Catalunya és l’Institut del Teatre, que enguany celebra el seu centenari. Com a novetat, aquest any, s’ha creat el Postgrau en Teatre i Educació, perquè el teatre va més enllà dels escenaris i les càmeres, hi ha una part important en formació que poden realitzar tant llicenciats, graduats i professionals en Pedagogia o en les arts escèniques. Es tracta de preparar professionals per tal que puguin realitzar la docència teatral i aplicar el teatre com a instrument per l’educació. Les sortides professionals són la docència en centres públics i privats, secundària, batxillerats artístics…

Però l’Institut del Teatre no només està centrat en el teatre, perquè també hi ha una part molt important dedicada a la dansa. Hi ha un Grau Professional en Dansa, que permet als estudiants del primer i segon cicle combinar els seus estudis amb els estudis professionals de dansa. Amb la formació de pedagogs experts en aquest àmbit, l’alumne es pot especialitzar en Dansa clàssica, Dansa contemporània o Dansa espanyola. Ara bé, per accedir a aquest grau cal tenir uns coneixements previs, el que seria el grau elemental de dansa. A més, cal que tinguin unes característiques físiques determinades i que superin una prova d’accés regulada pel Departament d’Ensenyament.

Pel què fa a la dansa, hi ha la possibilitat de cursar un Grau en Dansa, per poder especialitzar-se posteriorment en Pedagogia de la dansa i Coreografia i Tècniques d’interpretació. En primer lloc, es preparen a futurs docents per poder exercir la professió d’ensenyar dansa en escoles. Però també és un grau que permet preparar futurs coreògrafs i creadors escènics, així com també investigadors de tècniques del moviment i l’expressió artística a partir de la dansa com a fet artístic i escènic. Per accedir a aquest curs cal realitzar una prova, com també haver superat el batxillerat i tenir el tercer cicle de grau mitjà de dansa. Regularment es realitzen conferències, seminaris i xerrades per ampliar els coneixements dels alumnes i aportar noves perspectives a la matèria.

Per últim, hi ha el Grau en Art Dramàtic, per crear especialistes en tres branques: Direcció escènica i dramatúrgia, interpretació i escenografia. En aquest cas, s’aporten tots els coneixements necessaris per saber dirigir, escriure dramatúrgia, realitzar qualsevol tipus de producte artístic o espectacle, com també interpretar teatre de text, de gest, de titelles o objectes i musical. Es prepara els alumnes en tots els àmbits per tal que sigui capaç d’actuar com a actor professional o director escènic. Ara per ara, és l’institució més important en l’ensenyament artístic a Catalunya. Així doncs, si la teva idea és dedicar-te a aquest àmbit professional, planteja’t la possibilitat de presentar-te a les proves i estudiar a l’Institut del Teatre.

Foto de woodleywonderworks a Flickr

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Estudia art dramàtic i dansa a l’Institut del Teatre”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio