EducaBloc.cat
Bloc sobre educació i formació dirigit tant a formadors com a estudiants de totes... 
Formació

Ensenyament ofereix places públiques per estudiar en castellà

La Conselleria ha enviat una carta als pares
By , on 12 de abril de 2016

educacio

La consellera d’Ensenyament de la Generalitat, Meritxell Ruiz, ha explicat aquest dimecres en el ple del Parlament que el seu departament ha ofert places en centres públics a famílies d’alumnes d’escoles privades que han sol•licitat l’escolarització en castellà prevista en la Llei Orgànica per a la Millora de la Qualitat Educativa (LOMCE).

En resposta a una pregunta de la diputada del PP María José Cuevas, Ruiz ha explicat que s’ha informat per carta a aquestes famílies que disposen de centres propers al seu domicili amb la “matèria lingüística en castellà”; comunicant així als pares la possibilitat d’escolaritzar als seus fills en aquests centres de titularitat pública. Si bé, Ensenyament manté la porta oberta a que els pares matriculin als seus fills en centres privats.

Aquestes famílies sempre han escolaritzat als seus fills en centres privats i no han sol•licitat plaça pública, però nosaltres els expliquem aquesta possibilitat

Sobre aquest punt, Ruiz també ha defensat que els escolars que ho vulguin podran continuar en centres privats. No obstant, la decisió ha de ser ràpida. La diputada del PP ha assegurat que en la carta informativa s’insta a les famílies a prendre una decisió en una setmana; a més, la ‘popular’ ha criticar que els centres que s’ofereixen estan fins a “40 quilòmetres” de distància del domicili on resideix l’estudiant.

A més, Cuevas s’ha preguntat “per què el Govern no va oferir aquests centres quan les famílies van sol•licitar” l’escolarització en castellà en cursos anteriors i ha posat en dubte que oferir una hora més en castellà suposi un canvi substancial en relació al sistema d’immersió lingüística en català. Per la seva banda, la consellera d’Ensenyament ha recordat que la LOMCE recull el dret de les famílies de ser escolaritzats en castellà però no els dóna més punts per entrar en centres amb aquesta línea lingüística, “per la qual cosa es burla d’ells”.

Tancament de línies de P3

La diputada de la CUP Pilar Castillejo ha preguntat a Ruiz sobre el tancament de línies de P3 en centres públics i li ha acusat de privatitzar aquesta etapa de l’ensenyament. La consellera ha contestat que si ha decidit suprimir-les és per que es preveuen 7.000 alumnes menys matriculats per als propers cursos, assegurant així la viabilitat dels projectes educatius als ajuntaments a llarg termini; a més, ha negat que es tractés d’una fórmula de privatització.

Castillejo no s’ha mostrat conforme amb les polítiques educatives de la Conselleria d’Ensenyament i ha defensar que es podria aprofitar la caiguda d’alumnes de P3 per reduir la ràtio de les aules dels centres públics de Catalunya, que actualment està per sobre de la mitjana de l’Estat i de la mitjana de la Unió Europea.

Imatge: Unsplash

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Ensenyament ofereix places públiques per estudiar en castellà”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio