EducaBloc.cat
Bloc sobre educació i formació dirigit tant a formadors com a estudiants de totes... 
Formació

Els 5 trucs per millorar l’organizació dels alumnes de Primària

Fomenta una bona actitud cap a l’estudi
By , on 22 de març de 2016

primaria

Els nens adquireixen les habilitats d’organització a través de l’aprenentatge i la pràctica, molt pocs d’ells es converteixen en persones organitzades per iniciativa pròpia. Els pares i mestres han d’ensenyar als nens a ser organitzats amb les tasques escolars, ajudant-los a ser més independents pas a pas i a ser capaços d’encarregar-se ells solos de preparar-se per anar a escola.

Aquí et presentem els 5 trucs per millorar l’organizació dels nens de Primària:

1. Fixeu un temps i zona d’estudi: Els nens han de treballar en les seves tasques i estudiar tots els dies durant el temps que hàgiu convingut. És recomanable no triar el temps d’estudi just després de finalitzar les classes, és necessari deixar un marge perquè el teu fill es relaxi; també has de programar petits descansos durant el seu temps d’estudi. Igualment, fixeu un lloc apartat lliure de distraccions (televisió, ordinador, etc) com a espai d’estudi.

2. Ensenya-li a organitzar el seu espai d’estudi: Els nens solen perdre el temps a la recerca de bolígrafs, llapis i papers. Per evitar perdre el temps, creeu una ‘caixa d’estudi’ prou gran per contenir tot el necessari per fer els deures escolars i estudiar. El nen ha de ser responsable de posar tots els recursos d’aprenentatge com l’estoig, les llibretes i colors. Amb un espai d’estudi ben organitzat, pot aconseguir treballar de forma ràpida i sense distreure’s.

3. Feu una llista de verificació diària: En una llibreta, creeu entre els dos una llista de totes les tasques de l’escola que ha de fer per al dia, inclosa la preparació de la motxilla de classe per l’endemà. A mesura que completi les tasques, ha d’anar ratllant-les de la llista. Una altra opció organitzativa consisteix a penjar un calendari gran a la seva cambra, en el qual el nen haurà de marcar dates importants de l’escola, tals com a esdeveniments, terminis de projectes i dates d’exàmens al calendari. D’aquesta manera es pot donar prioritat a les tasques i planificar en conseqüència.

4. Ajuda al teu fill a organitzar les seves tasques: Dins de la llista diària, el petit ha d’enumerar i ordenar les assignatures de les quals té deures o ha d’estudiar. Per millorar la seva predisposició a estudiar, pot començar per la tasca més senzilla o que més li agradi, però ha de fer a continuació els deures més difícils o que menys li agradin. Com a pare, anima-li a mantenir les tasques acabades i les incompletes per separat però no l’ajudis a fer els deures, només aquells que no pot.

5. Anima al teu fill a preparar-se per l’endemà: Ell o ella ha de tenir els seus quaderns i tasques en la seva motxilla la nit anterior a anar a classe; així com la roba que va a usar l’endemà. Abans d’anar a dormir podeu organitzar-ho entre tots dos; d’aquesta manera pots reduir la confusió i facilitar la tasca de preparar-se per a l’escola més lliure d’estrès per al teu fill, fins al punt que pugui fer-ho per si mateix.

Imatge: Patrice_Audet

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Els 5 trucs per millorar l’organizació dels alumnes de Primària”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio