EducaBloc.cat
Bloc sobre educació i formació dirigit tant a formadors com a estudiants de totes... 
Formació

El XXV Saló de l’Ensenyament, orientació i emprenedoria

Els visitants trobaran tota la informació dels estudis a Catalunya
By , on 13 de març de 2014

El Saló de l’Ensenyament de Catalunya, que se celebra del 12 al 16 de març al Palau 2 de la Fira de Montjuïc (Barcelona), reunirà un total de 190 expositors la seva vint-i-cinquena edició. Els visitants podran conèixer l’oferta completa d’estudis de Formació Professional a Catalunya, Batxillerat, graus universitaris, estudis superiors i curos d’idiomes, esports i art.

Els principals participants al Saló de l’Ensenyament seran la Conselleria d’Ensenyament i la d’Economia i Coneixement de la Generalitat. A través d’un estand de la Secretaria d’Universitats, els estudiants que visitin el saló rebran informació sobre les diferents opcions de formació acadèmica, a més de guiar els estudiants sobre les probes de la Selectivitat i les beques disponibles per a cada tipus d’estudi.

La novetat respecte a l’anterior edició del Saló de l’Ensenyament radica en la creació d’un estand sobre l’emprenedoria a Catalunya; una de les principals preocupacions del sector privat i de l’administració pública. Per inculcar aquest valor en alça dins del món laboral s’inclouen al XXV Saló de l’Ensenyament una exposició sobre els projectes d’emprenedoria a Catalunya i es realitzaran nombrosos tallers sobre emprenedoria i tecnologia, especialment dirigit a joves estudiants.

Un dels punts forts d’aquesta edició del Saló de l’Ensenyament és l’assessorament als estudiants que dubten sobre el seu futur acadèmic. En l’estand central podran trobar tota la informació referent a les vies de formació, però en cas de dubte disposaran de personal que els ajudarà. Així doncs, des de la Secretaria d’Universitats s’articularà un servei d’orientació personalitzada amb professionals en despatxos individuals.

Alhora, també hi serà habilitada una àrea d’autoconsulta, un espai amb ordinadors de lliure accés per a que els alumnes visitants puguin informar-se pel seu compte de l’oferta acadèmica disponible a Catalunya i la formació del seu interès. L’orientació acadèmica també es podrà rebre a través del portal web ‘Estudiar a Catalunya’; una eina que és recomanable per als docents que visitin el Saló de l’Ensenyament per ajudar als seus alumnes a triar un futur acadèmic adient.

Aquest servei de consulta online també es podrà realitzar durant el Saló de l’Ensenyament mitjançant el portal ‘Educaweb’, un espai virtual on professionals recomanaran als usuaris quins estudis s’adeqüen més als perfils dels alumnes. Tanmateix, al llarg de tot el curs els alumnes i professors podran consultar la web ‘formacio365.cat’, un servei d’orientació en línia actiu amb un cercador de centres i cursos dels expositors que participen a la fira d’ensenyament.

Imatge: Walt Stoneburner

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “El XXV Saló de l’Ensenyament, orientació i emprenedoria”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio