EducaBloc.cat
Bloc sobre educació i formació dirigit tant a formadors com a estudiants de totes... 
Formació

El Ministeri d’Educació porta als tribunals alguns punts del currículum de la ESO

Méndez de Vigo no creu que s’adaptin a la LOMCE
By , on 22 de juliol de 2016

El ministre en funcions d’Educació, Cultura i Esport, Iñigo Méndez de Vigo, ha assenyalat que alguns “punts concrets” del currículum de l’ESO aprovat per Catalunya “no es corresponen” amb el que indica la Llei Orgànica de Millora de la Qualitat Educativa (LOMCE). A continuació, el ministre en funcions ha afirmat que després de “molt parlar”, la “única manera de dirimir” l’adequació del currículum català a la LOMCE és fer-ho als tribunals.

En resposta a la premsa sobre la informació publicada per El Mundo, el titular d’Ensenyament ha confirmat que el Ministeri ha fet efectiu un recurs contenciós-administratiu, que ha estat presentat al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) contra el currículum de Secundària que ha aprovat el Govern de Catalunya. Al respecte, Méndez de Vigo ha assenyalat que “el Ministeri d’Educació no està d’acord en punts molt concrets en com han desenvolupat autonòmicament aquesta qüestió”.

Méndez de Vigo ha explicat que ambdós administracions no s’han aconseguit posar d’acord perquè el Govern de Catalunya diu que “la seva interpretació és conforme amb la legislació”, mentre que des del Ministeri d’Educació es defensa que el currículum de Secundària no respecta els preceptes de la LOMCE. En aquesta situació, el ministre en funcions ha defensat la idoneïtat de dur la qüestió davant dels tribunals.

Com no ens hem posat d’acord perquè ells diuen que la seva interpretació és conforme amb la legislació i nosaltres pensem que no, doncs hem acudit als tribunals.

Al mateix temps, Méndez de Vigo ha indicat que en altres punts espera que “sigui resolt el conflicte” mitjançant el diàleg, però que en uns determinants apartats “hauran de ser els tribunals els que diguin qui té la raó”. Tanmateix, el titular d’Educació ha assegurat que sempre ha estat obert al diàleg amb les Comunitats Autònomes en l’aplicació de la LOMCE ja que que són les que finalment la traslladaran del paper a les aules, quelcom que ha seguit també amb el Govern de Catalunya.

Hem debatut els dubtes interpretatius que haguessin i jo he arribat fins al màxim on podia arribar.

.

En aquest punt, ha defensat que les Comunitats Autònomes “sempre” s’han trobat amb un Ministeri d’Educació obert al diàleg i amb “voluntat d’arribar a acords”, però ha insistit en que “per ballar el tango cal ser dos”. Sobre aquest punt, Méndez de Vigo ha explicat que si una de les dues parts no vol dialogar “és molt difícil” que es puguin produir acords. Per això, ha insistit, la qüestió ha estat traslladada als tribunals, qui tindran la última i definitiva paraula. A més, ha recordat que la LOMCE està en vigor i que en tot el territori “cal complir les lleis” i aplicar els preceptes de la normativa educativa. “Entenc que alguns no pugui estar d’acord en determinades matèries, però les lleis cal complir-les”, ha sentenciat

Imatge: StockMonkeys.com

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “El Ministeri d’Educació porta als tribunals alguns punts del currículum de la ESO”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio