EducaBloc.cat
Bloc sobre educació i formació dirigit tant a formadors com a estudiants de totes... 
Formació, Jocs i dinàmiques, Noves tecnologies

Edu365, el portal web de l’educació

El portal està dissenyat per seccions, depenent de l’edat i curs dels seus usuaris
By , on 20 de novembre de 2010

Pàgina d'inici del portal edu365

L’altre dia parlàvem dels avantatges i inconvenients d’Internet respecte als nens. Avui, ens centrarem en la cara positiva de la moneda, que sempre és més agradable, i veurem un portal web molt útil per els nens. És un web del que segur que ja heu sentit parlar i al que ja haureu entrat, però per aquells despistats que encara no hagin descobert la seva existència farem una breu introducció i descripció. Parlem evidentment (encara no ho havia dit) del web edu365.

Edu365 és una eina interactiva creada per Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya. El fet que vingui d’una font institucional i que per tant, puguem contrastar i ubicar, dóna qualitat al web i li atorga més credencials. Un portal en el que els pares podran confiar i deixar que els seus fills bussegin lliurament.

Un dels aspectes més positius del web és la seva estructura, dividit en les diferents etapes de creixement i educació dels nens, fa possible que aquest pugui accedir directament als continguts específics per la seva edat i no perdi el temps amb nivells inferiors ni es faci un embolic amb nivells superiors. Així, trobem l’etapa d’Infantil, de Primària, d’ESO, Batxillerat i Formació Professional; aquesta última pels no tan nens.

En el web, a més, descobrireu i descobriran que és possible l’aprenentatge sense avorrir-se, a partir de jocs i dinàmiques molt divertides que ajudaran a que els conceptes quedin perfectament marcats a la memòria. A la pàgina principal hi ha tot un apartat amb les novetats, així com un àrea amb noticies relacionades amb la temàtica.

Si entrem a cada una de les pestanyes veiem que estan organitzades i dissenyades en funció de l’edat dels seus usuaris, així, a l’apartat d’infantil tot un seguit de dibuixos amb els seus corresponents títols presenten al nen les opcions que té, entre elles trobem: Jocs, dibuixa i pinta, música, el cos, l’entorn, matemàtiques… A la segona pestanya hi trobem les activitats pels nens de primària, amb un disseny més sobri (més per grans). Aquí els apartats ja es divideixen segons les matèries que els nens tenen a l’escola, així trobem: llengua catalana, llengua castellana, natural, matemàtiques o visual i plàstica. El tercer apartat és per els nens d’ESO, o millor dit els adolescents d’ESO. Al igual que a l’apartat anterior els continguts estan dividits depenent de les assignatures de l’escola; podem trobar des de la polèmica Educació per la ciutadania fins a Ciències de la naturalesa.
Quasi en últim lloc trobem l’apartat pels nois i noies de Batxillerat. Aquí l’estructura canvia: trobem un requadre amb recursos que l’ajudaran o t’ajudaran amb matèries com el treball de recerca o les ciències i tecnologies. A més, tens molta informació sobre les proves d’accés a la Universitat, així com enllaços que poden interessar. A la banda de la dreta trobaràs eines a Internet que et facilitaran molt la recerca d’informació. I per últim trobem l’apartat de Formació professional; aquesta pestanya és en realitat un enllaç al web de la Generalitat amb tota la informació relacionada amb aquests estudis.

Ja veus doncs com a edu365 trobaràs noves formes de fer l’ensenyament una mica més dinàmic i atractiu i a la vegada, d’ensenyar als nens les possibilitats que ofereix Internet.

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Edu365, el portal web de l’educació”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio