EducaBloc.cat
Bloc sobre educació i formació dirigit tant a formadors com a estudiants de totes... 
Formació

Cursos Ucatx.cat: amplia la teva formació amb MOOCs de les millors universitats catalanes

Les universitats catalanes llancen cursos MOOC
By , on 19 de maig de 2016

ucatxcurs

La plataforma de cursos Ucatx.cat recull exclusivament aquells ensenyaments massius, online, obertes i gratuïtes que ofereixen els centres del sistema universitari de Catalunya. Es tracta d’una excel•lent oportunitat d’accedir a una formació superior i de qualitat, doncs entre els centres que imparteixen aquests ensenyaments entre les quals es troben algunes de les millors universitats europees i d’Espanya.

  • El Mediterrani, espai d’intercanvis (del Renaixement a la Il•lustració): La Universitat de Barcelona també ofereix aquest curs MOOC sobre sociologia i història a través del portal de cursos Ucatx.cat. L’ensenyament es divideix en vuit mòduls en els quals els estudiants analitzaran la història del mediterrani, la cultura alimentària, els viatges i artistes, les guerres i conflictes, les formes de vida i les creences dels pobles, la relació entre poders i la seva relació amb el món atlàntic. Uns coneixements que ens ajudaran a entendre’ns millor, als quals pots inscriure’t ja des d’Ucatx.cat aquí.
  • Introducció a la planificació autònoma: La Universitat Rovira i Virgili llança un curs MOOC en el qual es proporcionarà una visió introductòria del camp de la Planificació Automàtica o Intel•ligència Artificial, mostrant la seva evolució històrica des dels seus inicis fins als anys 90. En aquest ensenyament s’abordarà l’alt nivell de funcionament dels diversos sistemes planificadors, incloent l’analitzador mitjans-finalitats, planificadors lineals i no-lineals així com els proposicionals. Si bé és un MOOC introductori al camp de la Intel•ligència Artificial, es recomanen coneixements sobre algorismes escrits per facilitar el seguiment del curs. Més informació sobre aquest curs aquí.
  • Tecnociència i Ciència-ficció: de King Kong a Einstein: L’objectiu principal d’aquest curs és proporcionar les idees i orientacions per apropar la ciència i la tecnologia als diferents nivells educatius, amb una voluntat divulgativa. Prenent com a base la ciència-ficció, els alumnes matriculats en aquest curs podran aprendre més sobre el camp de les ciències a través de diferents manifestacions de la ficció (cinema, literatura i còmic), per així iniciar una reflexió sobre el camp de la tecnociència. Pots informar-te més sobre aquest curs MOOC de la UPC aquí.
  • Introducció a la cuina al buit del Celler de Ca Roca: Aquest curs MOOC de la Universitat de Girona amb el restaurant ‘El Celler de Ca Roca’ també es troba disponible a través de la plataforma Ucatx.cat. Com a anotació, es recomana tenir coneixements bàsics de concina (preelaboración cocció i conservació d’aliments) per a qualsevol tipus de participant; així com coneixements bàsics sobre les normes d’higiene si es vol aplicar aquests ensenyaments a un negoci propi. Pots consultar tota la informació del curs aquí.

 

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Cursos Ucatx.cat: amplia la teva formació amb MOOCs de les millors universitats catalanes”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio