EducaBloc.cat
Bloc sobre educació i formació dirigit tant a formadors com a estudiants de totes... 
Formació, Temes clau

Com preparar la selectivitat?

Alguns consells per aprofitar el temps d’estudi i no morir en l’intent!
By , on 12 de maig de 2010

Les aules estan a punt

S’acosta el moment de la veritat, i és que després de dos anys d’esforç, de calcular la nota mitja per accedir a la carrera que voleu cada cop que sabeu una nota, exàmens i el treball de recerca… arriben els fatídics dies de la selectivitat, on us ho jugueu tot a un simple examen. La veritat és que no és massa just, perquè d’aquesta nota us depèn la vostra entrada a la universitat que sempre heu somiat, però bé, així és la vida i com que no podem canviar-la intentarem arreglar-la o com a mínim fer-la una mica més fàcil.

En primer lloc, quan us prepareu la selectivitat heu de ser el més pràctics possible. Reviseu els exàmens d’altres anys i veureu que hi ha temes molt recurrents, així que sabeu que hi ha moltes possibilitats de que us entri alguna cosa per l’estil. Aquest tema a repassar-lo, doncs. També acostumen a sortir preguntes d’examen quan es celebra el centenari o aniversari d’algun autor conegut. Reviseu bé el vostre temari i si algun d’aquests autors o teories compleix anys… segur que cau!

En segon lloc, no us estresseu amb els temaris que heu estat estudiant durant els dos anys de batxillerat. Habitualment els professors us avisen dels possibles temes que poden sortir a la selectivitat, així que preneu nota. Estudieu-vos el temari a consciència i si us plau feu-vos un bon resum amb paraules clau, subratlleu amb diferents colors (molt útil pels exàmens d’història), utilitzeu trucs de memòria… tot el que sigui necessari per tal de repassar les últimes dues setmanes. No us recomano que estudieu de valent el dia d’abans, no porta a cap lloc perquè us posareu el doble de nerviosos i a més, hi ha més probabilitats de quedar-se en blanc i això és el pitjor que us pot passar.

Tot i que jo fa uns anys que vaig fer els meus exàmens de selectivitat us parlo des de l’experiència. El pitjor que vaig fer va ser prendre cafè per estudiar per les nits. Al no descansar bé el nivell de concentració era mínim. De fet els primers exàmens van ser els que millor nota vaig treure, no com als últims… però bé, preneu-vos tot això com un tràmit per aconseguir el que us heu proposat i no us obsessioneu perquè és molt pitjor. Així que, des d’aquí només em queda desitjar-vos molta, molta sort!

Foto: clase por Milford en Wikimedia Commons

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Com preparar la selectivitat?”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio