EducaBloc.cat
Bloc sobre educació i formació dirigit tant a formadors com a estudiants de totes... 
Formació, Projectes

CIRE, per una reinserció més senzilla

L’empresa pública compta amb tallers i centres de formació professionals destinats als presos
By , on 24 de desembre de 2010

Els tallers són la base de la iniciativa

L’educació no es concentra en una sola etapa de la nostra vida. Si bé és veritat que quan som petits la rebem d’una forma més intensiva, seguim aprenent i educant-nos durant tota la nostra vida. Un curs, la feina, un amic, els pares, els fills, els avis, un desconegut… tots són culpables que dia rere dia incorporem ensenyaments i noves aportacions a la nostra història. De fet, una de les millors formes de mantenir la ment jove i vital és no deixar d’investigar, no deixar de tenir il•lusió per aprendre.

Aquest aspecte el té molt clar el Centre d’Iniciatives per la Reinserció (CIRE), una empresa pública adscrita al Departament de justícia de la Generalitat de Catalunya, que té com a principal objectiu fomentar la reinserció sociolaboral de les persones que han passat un temps a la presó. Ho fan a partir de la formació professional i el treball productiu. L’empresa compta amb 64 tallers, 18 de producció pròpia, a través dels quals proporciona ocupació als interns, els ensenya una professió i els hi ofereix un futur. Entre els tallers que té hi trobem: 1 fusteria, 4 tallers de confecció, 3 impremtes i 2 serralleries. A més, compta amb diferents convenis i col•laboracions per augmentar el rang d’acció; de fet, l’última iniciativa que el CIRE a portat a terme és comptar amb professionals de la talla d’Antonio Miró, Castanyer i Gerard Moliner per treure una nova col•lecció de productes de disseny.
Aquests productes estan emmarcats dins la marca Made in CIRE que va néixer el 2004 amb l’objectiu de difondre i prestigiar el treball penitenciari. Al 2007 es va crear l’Espai CIRE, una comissió d’idees integrada per professionals de prestigi del món del disseny, la distribució i les arts. D’aquesta forma es pretén donar un impuls afegit a la marca.


Així, veiem com amb aquesta nova col•lecció els dissenyadors han treballat conjuntament amb els treballadors de la iniciativa i han aconseguit uns productes de molta qualitat. Un paraigües d’Antonio Miró, unes espardenyes de Castanyer o unes vambes Mates són alguns dels productes que ja estan a la venda. Voleu saber quins són els punts on podeu trobar aquests productes? Alguns dels punts de Barcelona són:

•Associació de Comerciants de la Boqueria: Mercat de la Boqueria
•Dos i Una: Al carrer Rosselló, 275
•El Corte Inglés: Diagonal i Plaça Catalunya
•Museu d’Història de Catalunya: Plaça Pau Vila, 3
•Parlament de Catalunya: Parc de la Ciutadella
•Vinçon: Passeig de Gràcia, 96

Una iniciativa que any rere any aconsegueix més èxit i més seguidors. Participa-hi!

Foto: CIRE

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “CIRE, per una reinserció més senzilla”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio