EducaBloc.cat
Bloc sobre educació i formació dirigit tant a formadors com a estudiants de totes... 
Formació

Catalunya mantindrà les PAU fins al 2017

Els estudiants catalans continuaran fent la Selectivitat
By , on 18 de juliol de 2016

exam

La secretària general del Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC), Mercè Jou, va reiterar que Catalunya continuarà realitzant les Proves d’Accés a la Universitat (PAU) com fins ara. En unes declaracions realitzades aquest passat dijous, Jou ha assegurat que els estudiants catalans no estaran sotmesos a les revàlides de final de Batxillerat que planteja la Llei Orgànica de Millora de la Qualitat Educativa (LOMCE) del Govern central.

En la roda de premsa de presentació dels resultats de la PAU a Catalunya, la secretària general del CIC ha remarcat que no comparteix “la visió” del PP respecte a l’educació i la caducitat de la Selectivitat com a via d’accés al sistema universitari. Per això, Jou ha defensat les PAU com un instrument que permet atorgar les places públiques a les universitats per mèrit i capacitat; raons per les quals no és necessari canviar el sistema d’accés.

La secretària ha volgut llançar un missatge tranquil•litzador a les famílies perquè, ha dit, el fet que les PAU continuïn a Catalunya no “posarà a ningú en cap problema”, en referència a unes inexistents complicacions d’accés al sistema universitari. Tanmateix, ha recordat que la ‘revàlida’ que planteja el Ministeri d’Educació per 2017 no tindrà efectes per a l’accés aquest primer any de realització, i que la normativa diu que les universitats poden seguir fent proves d’accés.

Per això, ha dit que “res prohibeix” que les universitats catalanes segueixin fent com fins ara una prova comuna per a l’accés al sistema universitari de Catalunya. Jou ha assegurat que, malgrat que hagi guanyat el PP les últimes eleccions generals, espera que la derogació de la LOMCE sigui “moneda de canvi” de la resta de formacions a l’hora de conformar un govern, de tal forma que la reintroducció del model de revàlides i el seu ús com a proba d’accés al sistema universitari no s’arribi a completar.

De cara a 2018, any en el que les revàlides de Batxillerat sí tindrien aquest efecte total com a via per aconseguir una plaça al sistema universitari, Jou ha assegurat que vol mantenir les PAU. No obstant, la secretària general del CIC ha reconegut que han obert un període de reflexió al costat de les universitats per veure “si s’ha d’introduir canvis” en les probes de la Selectivitat de Catalunya; “que no vol dir deixar-les de fer”, ha sentenciat Jou.

Imatge: porqi

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Catalunya mantindrà les PAU fins al 2017”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio