EducaBloc.cat
Bloc sobre educació i formació dirigit tant a formadors com a estudiants de totes... 
Formació, Idiomes

Aprendre una llengua a l’Escola Oficial d’Idiomes

Cursos d'alt nivell a baix preu
By , on 16 de juliol de 2010

Pàgina oficial de l'EOI de Lleida

Ara és moda aprendre idiomes. De fet, és gairebé una necessitat. Deixant a banda l’omnipresent anglès, cada cop són més els que es llancen a l’estudi de llengües com l’alemany, el francès o l’italià. O fins i tot de més exòtiques, com el japonès, el coreà, el polonès o el rus. El primer que cal fer quan volem estudiar un idioma és, òbviament, trobar on fer-ho. I llavors comencen els problemes, doncs la majoria d’escoles privades són molt cares i el procés d’aprenentatge no el marca l’escola sinó l’alumne. Malgrat que això pot semblar una bona idea, alenteix el ritme de la classe. En definitiva, s’aprèn menys en més temps.

És per això que cada cop hi ha més gent que opta per l’Escola Oficial d’Idiomes. Surt molt millor de preu, doncs la suma de matrícula i material no acostuma a superar els 200 euros per a un any sencer, i assegura a l’alumne un nivell d’ensenyament elevat. De fet, les EOI són les úniques autoritzades a atorgar certificats oficials no universitaris. El ritme és intens, sobretot si s’opta per l’avaluació continua (entre quatre i sis hores setmanals), però els resultats són òptims.

Fins ara els cursos de les EOI s’estructuraven en Cicle elemental (3 o 4 anys, depenent de l’escola i l’idioma) i Cicle Superior (2 anys). No obstant això, la recent reforma de la Llei Orgànica d’Educació, adaptada a la normativa europea, divideix els estudis en tres nivells: Bàsic, Intermedi i Avançat. Aquest canvi ha fet que algunes Escoles Oficials ampliïn el període de formació a sis anys, malgrat que alguns idiomes -com ja hem vist si fem comptes- sempre s’han cursat en aquest temps per qüestions de dificultat.


Aprendre una llengua en una EOI és tot avantatges sempre i quan ens prenguem els estudis seriosament. Com dèiem, el nivell és elevat, i per això són molts els que ho deixen a les poques setmanes de classe. Personalment, opino que és important pensar-s’ho bé abans de ficar-s’hi. Les places són limitades i tothom en vol una. Hi ha escoles on la gent arriba al punt de dormir fent cua al carrer per tal d’aconseguir plaça. Ficar-n0s-hi aprofitant el bon preu i deixar-ho als quatre dies pot perjudicar a una altra persona que hauria aprofitat el curs amb ganes.

Per tots aquells que hi estigueu interessats, consulteu les Escoles Oficials que imparteixen cada llengua a la vostra localitat i afanyeu-vos a fer la preinscripció. La matrícula es formalitza al setembre i per als nous estudiants va per sorteig. Recordeu que, si no teniu prou hores per dedicar a l’avaluació continua, sovint és possible dur a terme formació online o anar per lliure i directament a l’examen final. Perquè el que compta al cap i a la fi és que t’acreditin el nivell.

Aprèn idiomes a bon preu i aposta pel futur a través d’un sistema subvencionat també amb els teus impostos. Aprofita’l!

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Aprendre una llengua a l’Escola Oficial d’Idiomes”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio