EducaBloc.cat
Bloc sobre educació i formació dirigit tant a formadors com a estudiants de totes... 
Formació

Ajudar als fills a fer els deures perjudica el seu rendiment acadèmic

Els nens han d’aprendre a fer els deures sols
By , on 11 de setembre de 2015

deures

Ajudar als fills per fer les tasques escolars pot ser “contraproduent” per millorar el seu rendiment acadèmic, segons s’ha afirmat en un estudi publicat per la Universitat Complutense de Madrid (UCM), la Universitat Internacional de la Rioja (UNIR) i la Universitat del País Basc (UPV). L’estudi defensa que els pares que proporcionen ajuda als seus fills a l’hora de fer els deures estan perjudicant el desenvolupament de les seves capacitats acadèmiques.

L’estudi –que ha agrupat els resultats de 37 estudis i 80.000 casos– de les tres universitats espanyoles adverteix que, malgrat que hi ha nombroses recerques que relacionen la implicació parental amb millors notes, no totes les formes d’implicar-se en els estudis dels nens són adequades. En concret, l’ajuda paternal durant les tasques diàries de l’escola pot arribar a ser “contraproduent” i a frenar les seves capacitats per treballar de forma autònoma.

Un dels autors de l’informe i investigador del grup Neuropsicologia Aplicada a l’Educació (NYE), Enrique Navarro, ha defensat que han “observat com algunes formes de participació dels pares resulta més efectives que unes altres”. Els resultats de la recerca han mostrat que ajudar als fills a realitzar els deures escolars és solament eficaç “quan els menors presenten dificultats educatives” que els impedeixen poder fer ells mateixos les tasques.

Sobre aquest punt, Navarro ha insistit que en la resta dels casos no és recomanable ajudar als fills a fer les tasques escolars. No obstant això, una tasca que poden desenvolupar els pares envers l’educació dels seus fills és que els progenitors “llegeixin amb ells, els preguntin per les classes i confiïn en les seves capacitats”. Així doncs, els millors mètodes per millorar els resultats acadèmics i el rendiment dels fills passen per dedicar-los temps i preguntar sobre els seus estudis de forma habitual.

Per la seva banda, la universitat UNIR ha destacat el paper dels pares a l’hora d’afavorir l’acompliment acadèmic dels estudiants. Sobre aquest tema, assenyalen que rendes baixes de les famílies impliquen un rendiment escolar més baix o negatiu, però la participació de les famílies –especialment en els últims cursos de l’educació obligatòria– pot desdibuixar les diferències per estatus socioeconòmic o origen familiar. Així doncs, l’interès dels pares per l’educació dels seus fills i un correcte paper en l’acompliment de les seves tasques diàries afavoreixen millors nivells acadèmics.

Imatge: Patrice_Audet

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Ajudar als fills a fer els deures perjudica el seu rendiment acadèmic”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio