EducaBloc.cat
Bloc sobre educació i formació dirigit tant a formadors com a estudiants de totes... 

Post categorized in ‘Projectes’

Projectes

CiU proposa incloure la Seguretat Vial com una assignatura més a les escoles

L’educació vial pot salvar vides en un futur
By , on 25 de maig de 2015

ciu

El portaveu de Justícia de CiU al Congrés dels Diputats, Jordi Jané, ha presentat una proposició no de llei en la Comissió de Seguretat Vial de la setmana que ve, en la que demana que s’incloguin unitats didàctiques sobre prevenció d’accidents de trànsit en les etapes d’ensenyament obligatòries. L’objectiu d’aquesta proposta consisteix a impartir classes específiques per reforçar els coneixements vials dels estudiants.

Així doncs, a la proposició no de llei CiU insta a les administracions competents a reforçar el caràcter avaluable i obligatori dels continguts específics d’educació vial en els currículums de l’Educació Primària i de l’Educació Secundària Obligatòria. Per a això, proposa la creació “d’unitats didàctiques específiques” per aconseguir resultats eficaços en la prevenció d’accidents de trànsit al conjunt d’Espanya.

En la seva iniciativa, que ha de ser debatuda i votada en la Comissió sobre Seguretat Vial i Mobilitat Sostenible del Congrés, CiU indica que 2014 es va tancar amb 1.131 morts i 4.874 ferits en carretera. En altres xifres, a Espanya es registren 3 morts i 13 ferits cada dia per accidents de trànsit que podrien ser majoritàriament evitats si es disposés d’una educació vial des de les escoles i els instituts.

Molts d’aquests accidents i les seves conseqüències serien evitables si ja des de l’educació primària i secundària es potenciessin els continguts d’educació vial per afermar una actitud més responsable en la carretera i amb els vehicles a motor. Continue reading »

Comments (0)
Projectes

700 centres catalans participen en un projecte contra la violència masclista

Una aplicació informàtica és l’eix del projecte educatiu
By , on 14 de gener de 2014

Un total de 701 centres d’ensenyament de Cataluña han participat des de 2009 fins a 2013 en un projecte de convivència contra la violència masclista a través d’una aplicació informàtica realitzada per la Conselleria d’Ensenyament de la Generalitat. Els estudiants de 473 escoles, 116 instituts i 112 centres privats i concertats han utilitzat aquesta aplicació informàtica i han pres consciència sobre aquesta problemàtica social.

La consellera d’Ensenyament de la Generalitat, Irene Rigau, ha publicat en el Butlletí Oficial del Parlament de Catalunya (BOPC), en resposta a la pregunta del grup socialista sobre les acciones que duen a terme els centres per garantir una educació igualitària i contra la violència masclista, ha destacat l’aplicació facilitada als estudiants dels centres catalans.

Sobre aquest punt, el projecte és una de les línies estratègiques del Programa d’Intervenció Integral contra la Violència Masclista (PIIVM) 2012-2015, en el qual la Conselleria d’Ensenyament es coordina amb altres departaments de la Generalitat de Catalunya per aconseguir fer desaparèixer la xacra del masclisme. També hi participen conjuntament el Institut Català de la Dona i el departament de Benestar Social i Família.
Continue reading »

Comments (0)
Projectes

Estudia primer de batxillerat a Canadà

By , on 15 de gener de 2013
Canadà

La pàgina web oficial de la beca

Amancio Ortega és un dels empresaris més importants d’Espanya, conegut per ser el creador de l’imperi de Zara. És famós, a més a més, per trobar-se als primers llocs de la llista Forbes de les persones amb més fortuna al món (concretament es troba a la cinquena posició, amb un patrimoni de més de 37’5 bilions de dòlars). Bé doncs, a part d’això, cal saber que Ortega té una Fundació que vetlla per promoure iniciatives i projectes que puguin beneficiar a la societat en l’àmbit social, educatiu, assistencial i cultural. La Fundació crea projectes propis i els hi assigna experiència i recursos, com és el cas de la ‘Beca Estudia en Canadá’ , de la qual parlarem a continuació.

La inscripció per obtenir la ‘Beca Estudia en Canadá’ ja ha començat i es mantindrà oberta fins el dia 22 de febrer per a l’edició 2013-2014. En total, s’ofereixen 100 beques per poder estudiar 1r de batxillerat a qualsevol institut de Canadà (Alberta, British Columbia, Nova Escòcia i Ontario). De manera que tots els estudiants que estiguin cursant, ara mateix, 4t d’ESO, si volem cursar el següent curs a Canadà, que continuïn llegint. Això sí, com que el nombre de places és molt limitat, els requisits per optar a la beca són els següents: estar matriculat a 4t d’ESO en un centre públic, privat o concertat a Espanya i tenir una mitja de 8 de l’assignatura d’anglès i de tot 3r d’ESO.

Durant 10 mesos, el becari conviurà amb una família canadenca que l’acollirà. Mensualment rebrà diners per poder pagar la seva estància, com també per poder pagar els desplaçament des d’Espanya fins a Canadà, els estudis, la documentació i l’assegurança civil i sanitària corresponent. Es demana als joves que participin i s’integrin amb la família que conviuran, col•laborant amb les feines domèstiques i complint les seves responsabilitats estudiantils. Es vol que els joves siguin un membre més de la família, participant en les seves activitats i en el seu dia a dia, sense faltar a classe i esforçant-se també com si estudiessin a Espanya.

Continue reading »

Comments (0)
Projectes, Temes clau

Els Plans de Desenvolupament Comunitari de Barcelona estan en perill

El poc compromís de les administracions posa traves a aquesta eina de cohesió social
By , on 14 de febrer de 2012

Les entitats sense afany de lucre que gestionen els Plans de Desenvolupament Comunitari de diversos barris de Barcelona s’han reunit per buscar estratègies conjuntes que puguin garantir la supervivència d’aquestes eines que fomenten la convivència, la cohesió social, la qualitat de vida i la millora dels barris. La falta de compromís en el finançament per part de les administracions afecta de ple als habitants dels barris del Besòs, Barceloneta, Roquetes, Casc Antic, Poble Sec, Sagrada Família, Verdum, Poblenou, Trinitat Nova, Navas i Gràcia.

Ciutat de Barcelona

Ciutat de Barcelona

Aquesta situació de precarietat dels Plans és deguda a la falta de compromís de la Generalitat de Catalunya i de l’Ajuntament de Barcelona, que no s’han pronunciat ni s’han compromès sobre la quantitat de finançament ni les dates de cobrament per als Plans de Desenvolupament Comunitaris d’aquest 2012. A més, els ingressos d’aquest darrer any s’han hagut de destinar a eixugar els deutes generats per les entitats a causa de l’endarreriment dels cobraments, ja que la Generalitat no ha aportat els diners de l’exercici 2010-2011 fins aquest mes de Febrer.
Continue reading »

Comments (0)
Projectes

Busquem el significat de les cançons en català

El web educatiu ‘Canta i explica’ ens diu com fer-ho
By , on 22 de gener de 2012

Quan escoltem música poques vegades ens fixem en el que realment diu la lletra de la cançó, ja sigui perquè està en un altra idioma com perquè no posem atenció en la mateixa el cert és que normalment cantem sense pensar, quasi de forma reflexa. En ocasions és molt millor això ja que el significat de la lletra és totalment intranscendent i només serveix per posar veu a una base musical; d’altres però, si ens parem i escoltem el que l’autor ens vol transmetre descobrirem un missatge molt especial.

Precisament aquesta és la intenció de la plataforma educativa ‘Canta i Explica’, en la que els nens i els no tan nens hauran de portar a terme dues tasques ben diferenciades; una d’investigació i l’altra de creació. La primera consistirà en escoltar diferents cançons en català, que es poden trobar a la plataforma, i buscar informació sobre els grups que la toquen i el significat de les mateixes. D’aquesta forma podrem fer-nos una idea amb percentatges de les cançons que parlen d’amor (la gran majoria), de injustícies socials, de l’amistat…

Continue reading »

Comments (0)
Projectes

Tasta’m, la millor opció per endinsar als nens al món de l’alimentació i la salut

Un portal web educatiu amb informació per els pares i mestres i jocs per als més petits
By , on 16 de setembre de 2011

Ensenyar a portar una alimentació saludable és una tasca que famílies i escoles comparteixen des que els nens són ben petits. Els hàbits alimentaris que els teus fills i alumnes agafin durant la seva primera dècada de vida els acompanyaran sempre i marcaran les pautes que ells mateixos seguiran quan es facin grans i deixin d’estar sota l’empara dels adults.

Un portal web educatiu creat per l’Ana Maria Cuesta Sanz

En aquest sentit i per tal d’ajudar tant a pares com a mestres neix Tasta’m un programa “amb la intenció d’oferir a la comunitat educativa un programa obert sobre alimentació saludable, basat en uns models de salut que inclou la interacció dels aspectes físics, mentals, socials i ambientals”. El programa ha estat desenvolupat per l’Ana Maria Cuesta Sanz i el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya. El primer que trobem quan entren al web, són sis útils seccions: Alimentació i Salut, Jocs, Sudoku del dia, Els experts opinen, Activitats del Tasta’m i la Teula.

Continue reading »

Comments (0)
Projectes

QR Week 2011, la unió de la llengua i la telemàtica

Entre el 25 d'abril i l'1 de maig els alumnes deixaran en un mural en línia les seves frases i dites preferides mitjançant la tecnologia QR
By , on 4 de maig de 2011

Els QR-Codes van ser desenvolupats per Denso-Wave al Japó l’any 1994

iEARN, la Xarxa Internacional d’Educació i Recursos, presenta un nou projecte educatiu amb dos protagonistes de luxe: la llengua i la telemàtica. Aquest projecte, anomenat QRWeek 2011, va ser presentat a la conferència iEARN del Canadà l’estiu passat. Va ser precisament allà on es va decidir que el nou projecte consistiria en incorporar codis QR fets pels alumnes en un mural col•lectiu en línia compartint frases, dites i poesies importants pels seus participants. A més, i en tractar-se un projecte a nivell internacional no té cap tipus de restricció de llengües, pel que totes són respectades i benvingudes, sense discriminació de cap tipus.

Aquests codis QR poden contenir un poema breu realitzat pels propis alumnes o d’un autor que els hi agradi, una frase cèlebre amb el seu autor, o una dita popular. És important que el contingut sigui significatiu per a l’alumne, ja que és aquí on rau la bellesa del projecte. Tot i així, les frases poden ser fetes per un alumne o per un grup d’alumnes, de forma que l’activitat es torna molt més dinàmica.
Continue reading »

Comments (0)
Formació, Projectes

CIRE, per una reinserció més senzilla

L’empresa pública compta amb tallers i centres de formació professionals destinats als presos
By , on 24 de desembre de 2010

Els tallers són la base de la iniciativa

L’educació no es concentra en una sola etapa de la nostra vida. Si bé és veritat que quan som petits la rebem d’una forma més intensiva, seguim aprenent i educant-nos durant tota la nostra vida. Un curs, la feina, un amic, els pares, els fills, els avis, un desconegut… tots són culpables que dia rere dia incorporem ensenyaments i noves aportacions a la nostra història. De fet, una de les millors formes de mantenir la ment jove i vital és no deixar d’investigar, no deixar de tenir il•lusió per aprendre.

Aquest aspecte el té molt clar el Centre d’Iniciatives per la Reinserció (CIRE), una empresa pública adscrita al Departament de justícia de la Generalitat de Catalunya, que té com a principal objectiu fomentar la reinserció sociolaboral de les persones que han passat un temps a la presó. Ho fan a partir de la formació professional i el treball productiu. L’empresa compta amb 64 tallers, 18 de producció pròpia, a través dels quals proporciona ocupació als interns, els ensenya una professió i els hi ofereix un futur. Entre els tallers que té hi trobem: 1 fusteria, 4 tallers de confecció, 3 impremtes i 2 serralleries. A més, compta amb diferents convenis i col•laboracions per augmentar el rang d’acció; de fet, l’última iniciativa que el CIRE a portat a terme és comptar amb professionals de la talla d’Antonio Miró, Castanyer i Gerard Moliner per treure una nova col•lecció de productes de disseny.
Aquests productes estan emmarcats dins la marca Made in CIRE que va néixer el 2004 amb l’objectiu de difondre i prestigiar el treball penitenciari. Al 2007 es va crear l’Espai CIRE, una comissió d’idees integrada per professionals de prestigi del món del disseny, la distribució i les arts. D’aquesta forma es pretén donar un impuls afegit a la marca.
Continue reading »

Comments (0)
Projectes

El Carnet Jove amb el consum responsable

Concursos, jocs i d'altres iniciatives per conscienciar el jovent
By , on 15 de abril de 2010

La millor aportació al consum responsable guanyarà un viatge a l'històric Kurdistan

Un percentatge de la quota de tots aquells que gaudeixen del Carnet Jove es destina, des de fa temps, a causes solidàries. La naturalesa d’aquestes causes varia cada dos anys, i no fa gaire hem conegut quin tipus de projectes són els afortunats d’aquest 2010-2011: els relacionats amb el consum responsable i el comerç just.

Així doncs, es destinaran un total de 100.000 euros a les iniciatives de quatre ONGD’s. Intermón Oxfam, Setem, Alternativa 3 i Xarxa de Consum Solidari són les afortunades. Les seves tasques tenen a veure amb una cooperativa pagesa de Sri Lanka, una associació tèxtil de Tànger, una productora de cafè de Costa Rica i una cooperativa artesanal de cosmètica de l’Equador. Tots quatre són projectes de desenvolupament amb l’objectiu d’una millora en la qualitat de vida d’aquestes regions i, alhora, d’un consum responsable per part d’occident que prioritzi els productes no segellats amb estigmes com l’explotació.

Continue reading »

Comments (0)
Projectes, Recursos

Test de Rorschach: coneix la teva personalitat

Es fa a través de taques de tinta
By , on 29 de novembre de 2009
Mesura la teva personalitat amb el test de Roschach

Mesura la teva personalitat amb el test de Roscharch

Els Test de Personalitat estudien els components afectius d’una persona i s’utilitzen per a realitzar una avaluació quantitativa dels processos psíquics que participen en l’organització de la personalitat. Existeixen diversos tipus de Test i qüestionaris que poden emprar-se, un d’ells és el Test de Rorschach, un test projectiu basat en el concepte de projecció que permet avaluar les diferents interpretacions davant un estímul.

Altre tipus de test projectiu és el test h-t-p. Aquest test va ser desenvolupat pel psiquiatra suís Hermann Rorschach (1884-1922) mentre cursava els seus estudis de medicina i realitzava pràctiques en hospitals on va començar a experimentar amb una adaptació d’un joc de nens que, bàsicament va consistir en 10 làmines de taques simètriques de tinta (negres, vermelles o de diversos colors) sobre un fons blanc de grandària estàndard.

Rorschach va complementar els seus estudis de medicina amb el Psicoanàlisi, des del seu treball en la clínica psiquiàtrica de Zurích (sota l’adreça de Bleuer), publicant una sèrie d’articles relacionats amb les al·lucinacions, simbolismes sexuals, sobre la pintura i dibuixos en un esquizofrènic. Van ser els seus treballs en els internats de Rússia (Krukowo), Waldau (Berna) i Herisau (Apenzell) els quals li van permetre aprofundir els seus coneixements sobre psicopatología i clínica de les malalties mentals utilitzant tècniques projectives amb els seus pacients.
Continue reading »

Comments (0)
Page 1 of 212

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio