EducaBloc.cat
Bloc sobre educació i formació dirigit tant a formadors com a estudiants de totes... 

Post categorized in ‘Jocs i dinàmiques’

Jocs i dinàmiques

Jocs educatius per aquest estiu

Els jocs són un bon mitjà per entretenir els nens i motivar el seu aprenentatge
By , on 19 de juliol de 2013

NIños jugando

Sense tenir temps per poder reaccionar, en un obrir i tancar d’ulls, ja ens trobem al mig de l’estiu. Una època de calor, platja, piscina i els nens de vacances a l’escola. Els pares es troben amb la complicada tasca d’entretenir els seus fills durant tots aquests mesos, esperant amb anhel a que arribi el setembre de nou. A part dels típics plans com anar al cinema, a fer una volta i comprar un gelat, passar la tarda al parc, anar a la platja o a la piscina, hi ha altres activitats entretingudes i que poden servir com a forma per continuar la seva educació i aprenentatge. A la infància, una de les millors maneres d’aprendre és mitjançant els jocs.

Continue reading »

Comentaris tancats a Jocs educatius per aquest estiu
Jocs i dinàmiques

“Ajuda’ls a créixer”, la col•laboració de tots és vital

Una campanya promoguda per la Fundació Pere Tarrés
By , on 16 de juny de 2012

Després de veure aquest vídeo i escoltar el missatge que transmet la gent que fa possible la Fundació Pere Tarrés, només espero difondre el missatge tot el lluny que sigui possible. Espero que les lletres que ara escric i el vídeo que acompanya aquest post arribin a tantes cases com sigui possible i commoguin alguna consciència. Amb una sola em donaré per satisfeta.

La Fundació Pere Tarrés acull cada dia a la seva vintena de centres a uns 1300 nens amb risc d’exclusió social. Nens de famílies treballadores que passen moltes hores sols, tant a casa com al carrer, i que gràcies al treball de la Fundació tenen un lloc on anar en sortir de l’escola, un lloc per poder fer els deures i jugar amb altres nens. Un lloc per fomentar la vida social.

Nens d’entre 3 i 17 anys es reuneixen dia si i dia també als centres Pere Tarrés i comparteixen jocs, feina i valors, sobretot valors. Assentant unes bases sòlides per créixer de la millor forma possible. Allà els hi donen un reforç per a l’escola, ballen, escolen música, practiquen esports… coses que faria qualsevol nen de la seva edat, però que ells no tindrien sinó fos per aquests centres.

Continue reading »

Comments (0)
Jocs i dinàmiques

30è Saló del Còmic de Barcelona, participa als seus concursos!

La temàtica central serà enguany ‘Els robots i els còmics’
By , on 30 de març de 2012

El pròxim mes de maig es portarà a terme el 30è Saló del Còmic de Barcelona, un acte del tot consolidat a la ciutat comtal que any rere any reuneix als seguidors d’aquest gènere. Enguany i per tal d’estimular la participació dels estudiants d’ESO i Primaria al Saló s’ha creat una sèrie de concursos i tallers. Us expliquem en que consisteixen!

La temàtica de l’exposició central d’aquesta edició serà ‘Els robots i els còmics’ i en ella no només podrem trobar editorials nacionals i internacionals que ens mostraran les seves novetats sinó tallers, conferències i espai de jocs. A més, i per tal d’incentivar la participació de les escoles es proposen unes activitats creatives molt interessants. La primera d’elles és el concurs de creació de còmics ‘Els robots del futur’, adreçat a alumnes de cicle mitjà i superior de primària i ESO. La data límit d’admissió dels treballs és l’11 d’abril així que si encara no tens llest el teu, posa’t a la feina! Els treballs dels guanyadors i finalistes del concurs formaran part de l’exposició central dedicada als robots i els còmics; a més, els guanyadors rebran una tauleta gràfica i els finalistes un lot de còmics.

Continue reading »

Comments (0)
Jocs i dinàmiques

‘Joves i Conducció’, un concurs sobre motocivisme

Els concursants hauran d’enviar una fotografia, vídeo o relat relacionat amb la temàtica
By , on 19 de març de 2012

Les iniciatives sobre seguretat vial es succeeixen a les escoles per tal de conscienciar als més joves sobre els perills que presenta la carretera, tant si ets vianant com conductor novell. Una de les últimes propostes per tal d’actualitzar el tema i fer-lo interessant per als joves és el concurs que el RACC i el Servei Català de Trànsit han creat i que ja arriba a la seva cinquena edició.

La iniciativa pretèn conscienciar als joves dels perills de la moto

‘Joves i Conducció’ vol promoure la seguretat viària, centrant-se sobretot en la promoció del Motocivisme. Per això, més de 10.000 ex concursants d’anteriors edicions han aportat els seus relats, fotografies i vídeos amb l’objectiu de sensibilitzar a la població més jove en aquesta problemàtica.

Tots aquells joves d’entre 13 i 18 anys que vulguin participar al concurs han d’enviar els seus vídeos, relats o fotografies relacionats amb la seguretat viària al web del concurs abans del 10 d’abril. D’aquesta forma, a més de participar en una iniciativa educativa podran aconseguir els premis que s’atorgaran als guanyadors. Entre aquests trobem, un tablet iPad per cada membre del grup guanyador del millor relat, millor fotografia i millor vídeo; un viatge a Futuroscope per la millor classe (fins 30 alumnes) que hagi participat més i amb les millors propostes al concurs; un iPod Touch per aquell concursant que guany el premi popular, és a dir, que obtingui el major número de vots al portal web del ‘Joves i Conducció’. Per últim i aquest cop no pels alumnes sinó pels professors, guanyarà un pack ‘espacada relax’ per a dues persones aquell professor que hagi engrescat a un gran nombre d’alumnes a participar i que, a més, hagi aconseguit que aquests facin treballs de qualitat.

Continue reading »

Comments (0)
Jocs i dinàmiques

Llegir contes millora la parla dels nens

La clau és motivar-los a parlar d'una forma molt divertida
By , on 29 de febrer de 2012

Alguns nens tenen problemes en la parla que requereixen la intervenció de un logopeda; no obstant, els nostres fills poden tindre petits problemes alhora de parlar que des de casa podem solucionar. Pots ajudar al teu fill a millorar en aquests aspectes d’una forma amena i divertida que ens farà estrènyer llaços. Com? Llegir i parlar sobre contes infantils que més li agradin al teu petit poden ajudar-lo a millorar com parla. Escolliu el conte que més us agradi a tots dos i instaureu a casa l’hora del conte!

La lectura de contes ajuda a millorar la parla

La lectura de contes ajuda a millorar la parla

Els nens petits a vegades poden presentar petites dificultats alhora d’articular paraules o de pronunciar alguns fonemes (com la /r/ i la /rr/). Des de casa podem ajudar als nostres fills i fer que millorin la seva habilitat en la lectura d’una forma molt entretinguda i amena per ells i per a nosaltres; els contes infantils guarden el secret.
Continue reading »

Comments (0)
Jocs i dinàmiques

Fomentar l’autoestima en nens

Els adults podem aplicar una serie de dinàmiques per ajudar-los
By , on 25 de febrer de 2012

La època en la que som nens és un període clau per a la formació de la nostra autoestima i alhora marcarà la nostra forma d’actuar en societat. Créixer es compon d’un seguit de situacions que ens provoquen sentiments positius com la satisfacció, alegria o plaer; i d’altres emocions negatives que generen ansietat, desil·lusió i estres. Aquestes vivències son les que fan que els nens es sentin més o menys valuosos, resistir més o menys les frustracions o les crítiques, més o menys vulnerable als reptes i a sentir-se en major o menor grau d’autoestima. És una etapa més i no hem de protegir-los de tots aquests sentiments i situacions, però poden ajudar-los a formar-se un bon nivell d’autoestima.

Nen amb baixa autoestima

Nen amb baixa autoestima

Per això és molt important fomentar una serie d’experiències i valors ens els més menuts de la casa i així ajudar-los a que es formin una bona idea d’ells mateixos i tinguin més confiança en allò que facin. Com a pares, educadors o persones que exerceixen una influència en els nens ens hem de marcar una serie de dinàmiques per fomentar la seva autoestima i ajudar als petits a formar-se la millor imatge d’ells mateixos.
Continue reading »

Comments (0)
Jocs i dinàmiques

Manualitats nadalenques (V): Veles

L’última manualitat és perfecta per decorar la taula
By , on 28 de desembre de 2011

S’acaba el nostre mes dedicat als adorns nadalencs manuals, però no podem donar per tancada aquesta sèrie de posts sense fixar la nostra atenció en les veles, autèntiques protagonistes de qualsevol taula en aquesta època. Ja ha passat el sopar de la Nit de Nadal, així com el dinar del dia següent, però encara queden unes quantes festes en les que podrem aprofitar la manualitat que aprendrem a fer avui. T’animes a fer-les amb nosaltres?

Fes que les teves veles siguin les més boniques!

Veles amb formes nadalenques:
Materials:
•Parafina
•Colorant daurat
•Colorant verd o vermell
•Motllos amb diferents formes (arbres, estrelles, mitjons…)
•Essència de vainilla
•Pinzells
•Lleva taques blanques
•Nacre daurat
•Purpurina
•Paper de cuina

Instruccions:
El primer que hem de fer es crear la massa per fer la nostra vela; per això, el comencem escalfant la parafina. Quan vegem que comença a estar suficientment calenta li afegim la essència de vainilla i el colorant verd o vermell, segons les nostres preferències. Mentre s’escalfa la parafina i es mesclen tots els materials que hem afegit, preparem el motlle i el fixem bé.

Continue reading »

Comments (0)
Jocs i dinàmiques

Manualitats nadalenques (IV): Corona de Nadal

T’ensenyem a fer la base i decora-la com més t’agradi!
By , on 25 de desembre de 2011

Estem més acostumats a veure-ho als portals de les cases americanes, però la veritat és que una corona nadalenca és una forma molt bonica de decorar la part exterior de casa teva. Hi ha molta gent que opta per decorar la façana amb llums de Nadal o Pare Noels entrant pel balcó, però a mi, personalment, m’agrada més una senzilla corona de fulles seques o branques de pi.

Una bona opció per la base de la corona són les fulles de pi

Corona de Nadal
Materials:
•Estructura per la corona
•Branques de pi o fulles seques
•Tissores
•Fil
•Cinta de color vermella

Instruccions:
Per fer aquesta corona el primer que hem de fer és triar el material amb el que farem la nostra corona. Si tenim algun bosc o parc al costat de casa és una bona opció passejar-nos-hi i veure que hi trobem. En el meu cas, per exemple, tinc un pinar davant de casa així que faré una corona de Nadal amb branques de pi.

Continue reading »

Comments (0)
Jocs i dinàmiques

Manualitats nadalenques (III): Flors de Pasqua

T’agraden aquestes flors? Ensenya als teus fills a fer-les!
By , on 16 de desembre de 2011

Els detalls són els que fan que el Nadal sigui tan especial com és. Per mi, un dels detalls més nadalencs és el color vermell; no se perquè però quan veig una habitació o estança decorada de color vermell la relaciono de forma instantània amb el Nadal, encara que a fora llueixi el sol i els nens corrin per la platja com bojos. Per això, una de les coses que no pot faltar a casa meva els dies de Nadal són les flors de Pasqua, meravelloses i vermelles! Tot i que aquestes flors són molt boniques al natural, podem convertir-les en un joc i una manualitat molt divertida pels nostres nens, com? Continua llegint!

El complement ideal del Nadal

Flor de Pasqua
Materials:
•2 ampolles de plàstic
•Tisores
•Pinzell
•Pintura vermella i verda

Instruccions:
És important que les dues ampolles de plàstic que anem a escollir siguin de la mateixa mida; en aquest sentit les d’aigua són perfectes. Començarem la nostra manualitat netejant-les bé per dins; per això, introduïm una miqueta d’aigua amb sabó i sacsegem enèrgicament. Després, tallem el coll de l’ampolla i fem tres talls de dalt a baix, de forma que l’ampolla s’obre com una flor. No arribis fins el cul de l’ampolla sinó uns centímetres per sobre.

Continue reading »

Comments (0)
Jocs i dinàmiques

Manualitats nadalenques II: Figures angelicals

Omple la teva llar d’aquestes figures tan boniques!
By , on 13 de desembre de 2011

Seguint la sèrie que aquest mes de desembre estem publicant, al web yodibujo hem trobat una plantilla per fer àngels decoratius molt bonics. Pots fer-ne un i utilitzar-lo per decorar el teu arbre o fer-ne uns quants més i repartir-los per les prestatgeries de casa teva. Veuràs com tota la llar s’embarga en un ambient nadalenc sense igual!

T'animes a crear el teu propi àngel nadalenc?

Per fer el nostre àngel el primer que hem de fer és descarregar-nos la plantilla que trobem al web, tot i així, podem utilitzar aquesta idea i fer nosaltres mateixos la plantilla, amb la forma que més ens agradi, tot dependrà del nostre esperit creatiu.

Àngel
Materials:
•Tissores
•Plats blans de cartró
•Cola
•Grapadora
•Bolígraf
•Màquina per fer forats
•Lluentons
•Purpurina

Continue reading »

Comments (0)
Page 1 of 512345

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio