EducaBloc.cat
Bloc sobre educació i formació dirigit tant a formadors com a estudiants de totes... 

Post categorized in ‘General’

General

Aquest mes s’aprova la LOMCE del Ministre Wert

Una llei molt polèmica que ha despertat el recel de tota la comunitat educativa
By , on 16 de maig de 2013

Estudiants

Durant aquest mes s’aprovarà definitivament la Llei Orgànica de Millora de la Qualitat Educativa i entrarà en vigor en el moment en què es publiqui al BOE. Ja fa més d’un any que es van anunciant poc a poc les mesures que s’aprovaran amb la llei, despertant el recel de la comunitat educativa. Ja s’han produït nombroses manifestacions en contra, la darrera va ser la massiva del 9 de maig, on tant professors, pares com estudiants d’escoles, instituts i universitats van sortir al carrer per clamar contra les retallades i la LOMCE. En teoria, la llei del ministre Wert té l’objectiu de disminuir l’elevada taxa d’abandonament escolar (24’9%) i la taxa d’atur juvenil (56%).

La idea del govern és que es pugui aplicar ja al proper curs en forma de proves i adaptació, per estar ja instaurada completament al curs 2014/2015. Durant els darrers mesos, el ministre s’ha reunit amb les Comunitats Autònomes i sindicats, però en tots els àmbits s’ha trobat amb el rebuig generalitzat. I és que amb la LOMCE, el Ministeri d’Educació té més poder per decidir els continguts dels temaris, un 65% en les autonomies amb llengua cooficial, com Catalunya, i el 75% la resta. El Ministeri decidirà els continguts de les assignatures troncals de primària, secundària i batxillerat, i per la resta fixarà objectius i criteris d’avaluació.

L’Associació de Mares i Pares i el professorat perd poder a favor de la direcció del centre i el Govern central. A més a més, com a forma d’avaluació, s’instauraran quatre exàmens d’avaluació final en acabar cada etapa educativa a Primària, ESO i Batxillerat. En aquests exàmens es posaran a prova els coneixements d’idiomes, matemàtiques, llengües i ciències. Seran necessaris per obtindre les titulacions i la prova de Batxillerat servirà per substituir la Selectivitat, com a forma per poder accedir a la Universitat. Al tercer curs de la ESO, es realitzarà una prova per detectar deficiències abans de poder passar de curs. Aquest sistema és nefast perquè els alumnes es centraran en aprovar els exàmens no en aprendre realment.

Continue reading »

Comments (0)
Formació, General

El 24è Saló de l’Ensenyament i el 10è Saló de màsters i postgraus Futura a Barcelona

By , on 14 de març de 2013

Ja s’està portant a terme el 24è Saló de l’Ensenyament a Barcelona, fins el dia 17 al Recinte Montjuïc, a la Fira de Barcelona. Un cop acabat els estudis obligatoris i batxillerat, aquest Saló és un bon punt de trobada per localitzar quina formació cursar, des de carreres universitàries, màsters, estudis superiors, complementaris, formació professional o idiomes. Entre els dies 15 i 16 de març, a més a més, al mateix recinte, s’hi porta a terme el 10è Saló de màsters i postgraus Futura, on es podrà veure l’oferta de màsters i postgraus per aquells que ja hagin finalitzat les seves carreres universitàries però vulguin ampliar la seva formació.

Cada any, 75.000 visitants es troben al Saló de l’Ensenyament de Barcelona, perquè allà les universitats més importants del país mostren en els seus expositors l’oferta que disposen. Els alumnes poden conèixer les característiques de les carreres que els hi interessa o quines formacions es poden adaptar a les seves necessitats, gràcies a la informació dels professionals que allà hi ha. Visitar el Saló suposa marxar carregat de fulletons i un munt d’informació que després cal pair poc a poc per decidir-se. Enguany hi ha 175 expositors en total, on trobar tot tipus de formació que pugui servir als més joves a estar més preparats i formats de cara a entrar al mercat laboral. Per entrar al recinte, l’entrada és de 5€ (8€ pel Saló Futura), amb un descompte del 20% si s’ensenya el Carnet Jove o el Carnet d’Estudiant.

La Universitat Autònoma de Barcelona, com cada any, també hi té un expositor. En aquesta edició, però, la UAB presenta les seves noves titulacions, que són:

– Ciències Ambientals + Geologia
– Ciència Política i Gestió Pública + Periodisme
– Dret + Ciència Política i Gestió Pública
– Dret + Periodisme
– Enginyeria Informàtica (menció Tecnologies de la Informació) + Enginyeria de Sistemes de Telecomunicació
– Enginyeria Informàtica (menció Tecnologies de la Informació) + Enginyeria Electrònica de Telecomunicació

Com es pot veure, les noves titulacions combinen dues carreres i formacions diferents però relacionades, per tal que els alumnes tinguin un major ventall de coneixements sobre el seu àmbit professional i tinguin més probabilitats laborals. Als expositors de la UAB es podrà trobar tota la informació sobre les assignatures i l’enfocament que es té d’aquestes carreres.

Continue reading »

Comments (0)
General

Joc de confiança: el Secret

By , on 25 de maig de 2011

Joc de confiança

Avui us volem donar a conèixer un joc ideal perquè el grup d’infants i joves prengui confiança: el Joc del Secret. De fet, es tracta d’una dinàmica en la qual podem observar perfectament les fases per les quals va passant un grup i com la complicitat que poc a poc va prenent fa que el grup funcioni millor.

Per a començar el joc necessitarem fer grups d’unes 10-12 persones que es posin en rotllana. Hauran d’estar asseguts a terra amb les cames endavant, doblegant els genolls i aprenant-se tot el possible. Al mig es posarà un voluntari, que veurà com la resta li deixa l’espai just per posar els peus.

El dinamitzador de l’activitat els mostrarà un mocador, millor que no sigui d’un color massa vistós. Els dirà que ells són un grup d’amics i que aquell mocador és el seu secret més important. Només el saben ells i la persona del centre no el pot descobrir.
Continue reading »

Comments (0)
General

Últims dies per votar aquest bloc per als Premis Blocs Catalunya

Educabloc.cat participa a la categoria d'Educació
By , on 31 de agost de 2010

Només queden nou dies per votar als Premis Blocs Catalunya i aquest bloc que esteu llegint és un dels candidats en la categoria d’educació.

Des de Weblogs.cat i Smallsquid.com ja fa temps que hem apostat pels blocs en català mantenint sis blocs temàtics en aquesta llengua. A Smallsquid creiem que la catosfera està mancada de blocs verticals amb una orientació comercial. Si bé la presència del català a la blogosfera és alta, aquests blocs acostumen a ser de caràcter personal. El model de blocs professionals i comercials especialitzats en una temàtica ja s’ha demostrat que funciona en altres idiomes com l’anglès i el castellà i des d’Smallsquid em apostat per traslladar-lo al català.

La xarxa de weblogs.cat va néixer el 9 de desembre de 2006 i des de llavors té 6 blocs temàtics especialitzats en diferents sectors.

Per això us demanem que cliqueu al següent enllaç i voteu aquest bloc:

Segons la pròpia web dels premis, aquests: “són una iniciativa de l’associació STIC.CAT amb l’objectiu de promoure la creació i manteniment de blocs en català, així com donar-los a conèixer i premiar-ne els més interessants”.

Comments (0)
General

Videojocs educatius

Per a grans i per petits
By , on 20 de maig de 2010

Un exemple de videojoc educatiu

Són molts els pares que estan completament en contra de comprar videojocs als seus fills. Consideren –i tot gràcies a les notícies que acostumen a donar-se en determinats mitjans de comunicació- que els videojocs no són educatius. Creuen que part del plantejament d’aquests es basa en la violència, en la representació d’uns rols equivocats amb la vida real, etc. però probablement es deu a la desinformació que hi ha sobre aquest sector.

Un videojoc pot proporcionar als nostres fills una gran manera de passar el temps i a més, servir com a via educativa. Principalment opino que la majoria d’estudis que conflueixen amb què la canalla és una víctima davant de certs videojocs es troben completament equivocats. La majoria de nens saben perfectament que no poden anar pel carrer disparant a tothom, és com si de cop i volta qualsevol organisme considerés que jugar a “polis i cacos” és nociu per la canalla, perquè incentiva l’agressivitat entre els més petits. L’educació ve per moltes parts, no només pels jocs. Els pares han de ser conscients del tipus d’entorn del seu fill i saber que la socialització també depèn de moltes altres “institucions”. L’escola, els amics, les activitats extraescolars…

Així que considero que els videojocs no són gens nocius pel desenvolupament del nen i per aquesta raó us dono una sèrie de jocs per a regalar als més petits. Nintendo, amb DS i Wii ha arribat a un sector poblacional molt ampli, ja que gràcies a aquestes plataformes arriba a tots aquells que no només volen passar l’estona mentre juguen a la consola. Aquest jocs són vàlids tant per nens com per adults, només cal que qui triï el joc es sàpiga ajustar a les necessitats del futur jugador. Per exemple, Brain Training de Nintendo DS és un videojoc educatiu. És per a públic adult i en resum, és tracta d’una mena d’entrenament cerebral on els jugadors van millorant les funcions cerebrals per tal de mantenir-lo ben jove.
Continue reading »

Comments (0)
Educació especial, General, Llibres, Sin categoría

Aulafacil.com, cursos de franc a la xarxa

Idiomes, economia, manualitats...tot al teu abast
By , on 19 de maig de 2009
Portal d'Aulafacil.com

Portal d'Aulafacil.com

AulaFacil és el resultat d’un acord signat entre Imagina Network i Compas3 Comercio Electrónico. L’objectiu d’aquest acord era oferir un lloc que servís com facilitador de formació a través d’Internet. I s’ha aconseguit. A Aulafacil vam trobar una cuidada selecció de cursos que contribuïxen a ampliar coneixements i que permeten un major desenvolupament professional o acadèmic.

Amb un format totalment auster, on preval el contingut més que la forma, apareix una gran varietat de cursos de tot tipus. L’oferta és ben àmplia, per a tots els gustos i totes les necessitats. Les categories que se’ns oferixen són: Autoajuda/varis; Informàtica; Cuina; Internet; Dibuix; Manualitats; Docència; Maquetes; Empresa/Economia; Mascotes; Idiomes i Pintura.

Detinguem-nos en la secció d’Idiomes. Se’ns oferixen cursos d’anglès, alemany, rus, portuguès, italià i xinès. Tots ells amb diversos nivells de dificultat, amb gramàtica, exercicis gramaticals i de pronunciació, bastant complets. Una altra de les categories més preparades és la d’Empresa/Economia, amb cursos de comptabilitat, lideratge, estratègies empresarials, com funciona la borsa, màrqueting, publicitat, com generar idees, i un llarg etcètera que cobrixen totes les necessitats no només d’estudiantes, sinó també de professionals.
Continue reading »

Comments (0)

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio