EducaBloc.cat
Bloc sobre educació i formació dirigit tant a formadors com a estudiants de totes... 
Educació especial, Projectes, Temes clau

Per una educació adaptada a tots els infants

By , on 21 de abril de 2008

El professorat de qualsevol país està contínuament posant en marxa projectes que serveixin per avançar en el camp de l’educació. Mes darrere mes apareixen propostes interessants, com Inclues, claus per a l’educació inclusiva i cognitiva”, promogut per la Universitat d’Amberes, a Bèlgica.

Quina és l’educació inclusiva? El projecte la defineix com “l’educació adaptada, personalitzada i a la mesura de tots els nens en grups homogenis d’edat, amb una diversitat de necessitats, habilitats i nivells de competències. Implica l’ensenyament de nens amb dificultats d’aprenentatge juntament amb nens amb aprenentatges normals”.

Hi h diverses escoles espanyoles que ja formen part de la xarxa Inclues, però també a Itàlia, Regne Unit, Noruega, República Xeca… Un dels pilars fonamentals és promoure l’educació cognitiva, que permet l’autonomia dels nenes i nenes, sobretot en l’era de les noves tecnologies de la informació.

Com aconseguir-ho? Una de les passes més importants és canviar l’actitud dels professors per a fer-los veure que realment és important que els escolars desenvolupin capacitats cognitives. La següent passa és aconseguir adaptar els programes curriculars i el sistema educatiu.

Per això, el projecte està destinat a professors, directors de centres escolars, formadors de professors i a totes aquelles persones que estan relacionades amb l’educació i l’educació especial. Una vegada posat en marxa s’espera que els professors no segueixin un mètode tan instructiu a les seves classes, sinó que apliquin sistemes d’orientació, de mediació i inclusió. Només d’aquesta manera el nen aprén a aprendre i troba les seves claus (els seus clues).

Comment | Trackbacks Closed.

1 Comment en “Per una educació adaptada a tots els infants”

1

Trovo molt interessant aquest bloc donat que jo com educadora social, vull crear una acadèmia de suport escolar per alumnes d’infantil i primària.
Un dels objectius és treballar amb nens/es amb dificultats d’aprenentatge a l’escola.
Un altre objectiu es tenir nens amb necessitats especials i nenes amb dificultats purament de coneixements.
M’ha servit molt l’explicació de l’article donat que je s’està dugent a terme aquest tipus d’ensenyament, anomenada EDUCACIO ADAPTADA A TOTS ELS INFANTS.
Una salutació.Paqui

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio