EducaBloc.cat
Bloc sobre educació i formació dirigit tant a formadors com a estudiants de totes... 
Educació especial

Nens que es distreuen a classe: què hem de fer?

Consells per millorar la concentració
By , on 13 de novembre de 2015

nen

Els nens han deixat enrere les vacances de l’estiu i ja s’han tornat a acostumar als horaris, les classes i les activitats extraescolar. No obstant això, és possible que els tutors o bé els pares hagin detectat que el nen té problemes a l’hora de concentrar-se a classe o que es distreu amb massa facilitat durant l’estona que fa els deures a casa. És aquest un problema greu? Què podem fer per ajudar-lo a concentrar-se?

Per solucionar aquest comportament negatiu hem de parlar amb el nen i el seu tutor per assegurar-nos que el nivell de les classes i els deures no sigui massa difícil per a les competències que ha adquirit fins ara. Si l’activitat acadèmica està per sobre de les capacitats personals del nen, és normal que se senti frustrat i es distregui amb facilitat. El nivell acadèmic baix pot corregir-se a casa mitjançant la programació d’exercicis per a aquesta fi, però si els problemes són més seriosos, ha de tractar-se des de la mateixa classe.

En aquests casos, pots demanar-li al mestre que organitzi blocs de treball en classe per al nen amb l’objectiu de reduir el temps que empra actualment en les tasques escolars o ben seleccionat material per equiparar el seu nivell al de l’exigència de classe. Una vegada que hagi completat els blocs d’exercicis, el nen ha de poder realitzar una activitat que el distregui i que li permeti un descans mental abans de passar a la següent secció.

Avaluar els factors que poden causar la distracció dels nens poden portar-te a adonar-te que els seus majors problemes de concentració són abans de menjar o a primera hora del matí, sent els motius de la seva distracció que té gana o sigueu. Així mateix, els problemes personals del nen amb altres companys de classe o gent del seu entorn poden ser els responsables de la seva falta de concentració; de nou, és necessari parlar amb el petit i amb el seu mestre per saber si aquestes són les causes de la seva desconcentració en classe.

En alguns casos, la distracció dels nens es produeix perquè no se sentin en el lloc més apropiat per a ells a l’aula. Alguns nens tenen major facilitat de concentració quan se sentin prop del mestre i uns altres treballen millor situats en la part posterior de la classe. Fer-li canviar de lloc fins a donar amb la ubicació on tingui majors facilitats de concentració i estigui més allunyat d’estímuls negatius –finestra, porta amb vidres o amic xerraire– que puguin entorpir el seu aprenentatge.

Així doncs, els nens poden tenir dificultats per mantenir-se concentrats per diversos motius. Molts d’ells es distreuen fàcilment pel soroll, el moviment, la presència d’altres nens i una multitud més de factors; mentre que uns altres tenen problemes perquè estan afectats pel TDA o el TDAH, en els quals es necessita ajuda especialitzada per encarrilar la seva vida acadèmica. Ens els casos més greus, sí es convenient contactar amb ajuda especialitzada per esbrinar si el nen te dificultats de concentració per culpa TDA o TDAH.

Imatge: Greyerbaby

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Nens que es distreuen a classe: què hem de fer?”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio