EducaBloc.cat
Bloc sobre educació i formació dirigit tant a formadors com a estudiants de totes... 
Educació especial

Estudiar educació especial

Qüestions de vocació
By , on 25 de febrer de 2010
Vols estudiar educació especial?

Vols estudiar educació especial?

Un dels estudis que més viabilitat i futur té és educació especial. La formació esta destinada a treballar amb alumnes amb necessitats educatives especials per tal de compensar les necessitats de cadascun dels alumnes. Es tracta que un especialista en la matèria doni suport a alumnes amb sobredotació intel·lectual o bé amb discapacitats psíquiques, sensorials o físiques.

Qualsevol estudiant d’educació especial sap que entre mans no només té un treball. També està aportant a la societat un bé intangible com és la millora de la integració de les persones a les quals ajuda a tirar endavant i a superar els obstacles que la nostra societat imposa inconscientment. Es necessiten persones amb capacitat suficient per fer un bé social i per intentar igualar les grans diferències d’adaptació que existeixen en les nostres vides.

Naturalment es tracta d’una professió on la vocació es un factor indispensable. Les persones que decideixin dedicar-se, no han de veure en aquesta opció un treball segur, han de sentir la necessitat vocacional d’oferir el màxim dia a dia i involucrar-se en tots els casos d’igual manera. No tots estem fets per aquest tipus de feina. Jo no en seria capaç, perquè tot i que per vocació ho faria, no sóc prou forta per dedicar-me al 100% als altres. És necessita una gran fortalesa i ganes d’ajudar, també de veure casos dramàtics i de tenir el cap molt ben moblat per a poder suportar l’estrès i el cansament diari.

Si de totes maneres heu decidit començar a estudiar educació especial a Catalunya trobareu universitats on ofereixen la titulació. Hi podeu accedir des d’altres titulacions mitjançant les convalidacions, des de cicles formatius de grau superior, etc. La informació la trobareu a les pàgines principals de qualsevol universitat catalana.

Pel que fa a les assignatures, depenent de la universitat tenen noms diferents, però al final hi ha una sèrie de matèries obligatòries i de coneixements comuns que tots els titulats han de tenir. Crec que un dels atractius d’estudiar educació especial es la part pràctica. No només pel fet d’acostar-te al món laboral, sinó perquè es té la possibilitat de posar en pràctica els coneixements acabats d’aprendre, fet que reforça més el que s’aprén en les classes teòriques.

Així que ja ho sabeu, si es tracta d’una vocació: endavant. El bé que aquests professionals fan a la societat és increïble, i a més, es tracta d’una feina enriquidora que fa que d’alguna manera ens humanitzem i empatitzem amb una part de la societat menys afavorida. Des d’aquí, gràcies a tots els que fan possible la integració, perquè tots mereixem una oportunitat.

Foto: classe per dalbera a Flickr

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Estudiar educació especial”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio