EducaBloc.cat
Bloc sobre educació i formació dirigit tant a formadors com a estudiants de totes... 

Post tagged with ‘tallers astronomia’

Formació

El XXV Saló de l’Ensenyament, orientació i emprenedoria

Els visitants trobaran tota la informació dels estudis a Catalunya
By , on 13 de març de 2014

El Saló de l’Ensenyament de Catalunya, que se celebra del 12 al 16 de març al Palau 2 de la Fira de Montjuïc (Barcelona), reunirà un total de 190 expositors la seva vint-i-cinquena edició. Els visitants podran conèixer l’oferta completa d’estudis de Formació Professional a Catalunya, Batxillerat, graus universitaris, estudis superiors i curos d’idiomes, esports i art.

Els principals participants al Saló de l’Ensenyament seran la Conselleria d’Ensenyament i la d’Economia i Coneixement de la Generalitat. A través d’un estand de la Secretaria d’Universitats, els estudiants que visitin el saló rebran informació sobre les diferents opcions de formació acadèmica, a més de guiar els estudiants sobre les probes de la Selectivitat i les beques disponibles per a cada tipus d’estudi.

La novetat respecte a l’anterior edició del Saló de l’Ensenyament radica en la creació d’un estand sobre l’emprenedoria a Catalunya; una de les principals preocupacions del sector privat i de l’administració pública. Per inculcar aquest valor en alça dins del món laboral s’inclouen al XXV Saló de l’Ensenyament una exposició sobre els projectes d’emprenedoria a Catalunya i es realitzaran nombrosos tallers sobre emprenedoria i tecnologia, especialment dirigit a joves estudiants.

Continue reading »

Comments (0)
Formació, General

El 24è Saló de l’Ensenyament i el 10è Saló de màsters i postgraus Futura a Barcelona

By , on 14 de març de 2013

Ja s’està portant a terme el 24è Saló de l’Ensenyament a Barcelona, fins el dia 17 al Recinte Montjuïc, a la Fira de Barcelona. Un cop acabat els estudis obligatoris i batxillerat, aquest Saló és un bon punt de trobada per localitzar quina formació cursar, des de carreres universitàries, màsters, estudis superiors, complementaris, formació professional o idiomes. Entre els dies 15 i 16 de març, a més a més, al mateix recinte, s’hi porta a terme el 10è Saló de màsters i postgraus Futura, on es podrà veure l’oferta de màsters i postgraus per aquells que ja hagin finalitzat les seves carreres universitàries però vulguin ampliar la seva formació.

Cada any, 75.000 visitants es troben al Saló de l’Ensenyament de Barcelona, perquè allà les universitats més importants del país mostren en els seus expositors l’oferta que disposen. Els alumnes poden conèixer les característiques de les carreres que els hi interessa o quines formacions es poden adaptar a les seves necessitats, gràcies a la informació dels professionals que allà hi ha. Visitar el Saló suposa marxar carregat de fulletons i un munt d’informació que després cal pair poc a poc per decidir-se. Enguany hi ha 175 expositors en total, on trobar tot tipus de formació que pugui servir als més joves a estar més preparats i formats de cara a entrar al mercat laboral. Per entrar al recinte, l’entrada és de 5€ (8€ pel Saló Futura), amb un descompte del 20% si s’ensenya el Carnet Jove o el Carnet d’Estudiant.

La Universitat Autònoma de Barcelona, com cada any, també hi té un expositor. En aquesta edició, però, la UAB presenta les seves noves titulacions, que són:

– Ciències Ambientals + Geologia
– Ciència Política i Gestió Pública + Periodisme
– Dret + Ciència Política i Gestió Pública
– Dret + Periodisme
– Enginyeria Informàtica (menció Tecnologies de la Informació) + Enginyeria de Sistemes de Telecomunicació
– Enginyeria Informàtica (menció Tecnologies de la Informació) + Enginyeria Electrònica de Telecomunicació

Com es pot veure, les noves titulacions combinen dues carreres i formacions diferents però relacionades, per tal que els alumnes tinguin un major ventall de coneixements sobre el seu àmbit professional i tinguin més probabilitats laborals. Als expositors de la UAB es podrà trobar tota la informació sobre les assignatures i l’enfocament que es té d’aquestes carreres.

Continue reading »

Comments (0)
Formació

Beca Sonimagfoto per cursar un postgrau de fotoperiodisme a Barcelona

By , on 14 de febrer de 2013
Fotògraf

Un fotògraf prova la seva nova Cannon

El Sonimagfoto&Multimedia és una trobada biennal de professionals de la fotografia que es produeix a la ciutat de Barcelona. És una molt bona manera de posar-se en contacte amb especialistes de la professió, per poder aprendre’n i conèixer les últimes novetats en el mercat de la fotografia. Hi ha tallers per poder posar en pràctica noves tècniques i viure una experiència professional única. És un lloc ideal per poder presentar productes i serveis nous, com també per trobar oportunitats laborals i noves possibilitats per fotògrafs. És un punt de trobada de fotògrafs on poden sortir molt bones idees.

Però a més a més, una de les qüestions més interessants de la trobada és la seva beca. Fira de Barcelona juntament amb la Universitat Autònoma de Barcelona presenta la Beca Sonimagfoto, la setena edició de l’ajuda econòmica per a poder cursar la Diplomatura de Postgrau en Fotoperiodisme a la UAB entre l’octubre de 2013 i el juny de 2014. Poden optar a aquesta prestació llicenciats i diplomats de qualsevol nacionalitat que acreditin els seus coneixements de fotografia; és a dir, cal presentar un currículum professional especificant la formació realitzada en aquest àmbit. I també cal presentar un reportatge fotogràfic inèdit de 20 instantànies (en blanc i negre o a color) amb una unitat temàtica i una ressenya. S’ha d’enviar amb una fulla de contactes, un currículum viatges i les fotografies digitalitzades en un CD. Com a màxim fins el 12 d’abril de 2013.

Un jurat triarà els 10 millors reportatges per, finalment, escollir el guanyador, tenint en compte la qualitat del reportatge com el currículum acadèmic i professional del participant. Els 10 reportatges es podran veure al Sonimagfoto&Multimedia i allà s’anunciaran els dos finalistes i el guanyador. Any rere any, són molts els fotògrafs que presenten els seus treballs. L’any 2011 se’n van presentar més de 100 de diferents països: Espanya, Argentina, Bèlgica, Brasil, Canadà, Colòmbia, Estats Units, Japó i Finlàndia. I el guanyador va ser Juan José Pérez, de Tarragona, amb el seu reportatge ‘Retorno forzoso’.

Continue reading »

Comments (0)
Formació

Obert el termini d’inscripció per la beca per ballarins DanceWEB

By , on 20 de novembre de 2012
Dansa moderna

Dues ballarines de dansa moderna

Sovint costa molt trobar beques importants i oportunitats pels artistes i ballarins, però avui us mostrem la beca DanceWEB 2013, una molt bona opció per a totes aquelles persones que els hi agradi ballar, per viure una experiència única i actualitzar els seus coneixements sobre dansa. La beca consisteix en un programa que dura 5 setmanes, englobat en el Festival ImPulsTanz-Vienna Internacional Dance Festival, que se sol celebrar a l’estiu. La propera edició serà entre el 10 de juliol i el 14 d’agost.

Per poder accedir a la beca, només cal tenir entre 22 i 30 anys i un bon nivell d’anglès, com a idioma vehicular del festival. S’hi poden presentar tant ballarins com coreògrafs europeus, de l’Europa de l’Est i països no europeus. Un cop superats aquests dos requisits, es pot entrar al programa d’entrenament multinacional, amb més de 65 ballarins i coreògrafs professionals d’Europa i el món. Les sol•licituds es poden realitzar fins al proper 15 de desembre, de manera que només queda un mes per poder presentar-se a aquesta beca i gaudir al màxim de l’experiència.

El guanyar la beca suposa entrar en un programa de dansa que consisteix en 190 tallers de tècnica de ImPulsTanz amb més de 90 professors. Però, a més a més, també suposa entrar en un projecte d’investigació del mateix festival, com també poder entrar gratuïtament a totes les actuacions de ImPulsTanz i a més de 300 projeccions de cinema i documentals sobre les companyies i els artistes que participen al festival. També es podrà estar en contacte directe amb coreògrafs i mestres internacionals per poder intercanviar idees i experiències.

Continue reading »

Comments (0)
Jocs i dinàmiques

30è Saló del Còmic de Barcelona, participa als seus concursos!

La temàtica central serà enguany ‘Els robots i els còmics’
By , on 30 de març de 2012

El pròxim mes de maig es portarà a terme el 30è Saló del Còmic de Barcelona, un acte del tot consolidat a la ciutat comtal que any rere any reuneix als seguidors d’aquest gènere. Enguany i per tal d’estimular la participació dels estudiants d’ESO i Primaria al Saló s’ha creat una sèrie de concursos i tallers. Us expliquem en que consisteixen!

La temàtica de l’exposició central d’aquesta edició serà ‘Els robots i els còmics’ i en ella no només podrem trobar editorials nacionals i internacionals que ens mostraran les seves novetats sinó tallers, conferències i espai de jocs. A més, i per tal d’incentivar la participació de les escoles es proposen unes activitats creatives molt interessants. La primera d’elles és el concurs de creació de còmics ‘Els robots del futur’, adreçat a alumnes de cicle mitjà i superior de primària i ESO. La data límit d’admissió dels treballs és l’11 d’abril així que si encara no tens llest el teu, posa’t a la feina! Els treballs dels guanyadors i finalistes del concurs formaran part de l’exposició central dedicada als robots i els còmics; a més, els guanyadors rebran una tauleta gràfica i els finalistes un lot de còmics.

Continue reading »

Comments (0)
Formació

La Setmana de la Formació i el Treball arriba a Barcelona

Del 21 al 25 de març: ‘El Salón de l’Ensenyament’, ‘Expodidàctica’ i ‘Futura’
By , on 15 de març de 2012

La setmana del 21 al 25 de març Barcelona, i més concretament la Fira de Barcelona, es situa en el punt de mira del món educatiu gràcies a la celebració de la Setmana de la Formació i el Treball, una cita que acollirà tres salons dedicats a l’ensenyament i el treball. Quins són? Doncs el Saló de l’Ensenyament, Exposidàctica (Saló dels Recursos i les Tecnologies per a l’Educació) i Futura (Saló de Màsters i Postgraus).

Logo del Saló de l'Ensenyament 2012

Un any més torna el Saló de l’Ensenyament, una cita obligada per a tots aquells estudiants o futurs estudiants que vulguin desenvolupar la seva vida acadèmica a Catalunya. El Saló està destinat a un públic molt divers però amb un denominador comú, l’educació, per això estudiants, recent llicenciats i professionals del món educatiu es donen cita per aconseguir i donar informació de l’oferta d’estudis que es hi ha a Catalunya, un ventall molt ampli i que acull àmbits molt diversos. I és que a la cita no només hi trobem informació sobre els estudis universitaris, que també, sinó que hi participen expositors sobre estudis superiors, estudis complementaris, de formació professional i d’estudis d’idiomes; fins i tot hi podem trobar informació sobre centres de batxillerat. Així, com veiem, l’edat a la que va destinada aquest Saló és molt amplia. L’horari per visitar el Saló de l’Ensenyament és de dimecres a dissabte de 10 a 19 hores i el diumenge de 10 a 14 hores i el lloc escollit per col•locar-lo ha estat el Palau 2 del recinte firal de Montjuïc.

A més d’aquest Saló, podem trobar Expodidàctica, una cita que presentarà als docents i professionals de l’educació les aplicacions de les noves tecnologies a l’ensenyament. A més, en aquest marc es portarà a terme el primer Fòrum Nacional de Solucions Educatives. Expodidàctica es porta a terme del 21 al 23 de març i es desenvoluparà al Palau 2, de la mateixa forma que l’anterior.

Per últim, però no menys important, Futura, el Saló del Màsters i Postgraus, per aquells estudiants que vulguin completar la seva formació acadèmica d’una forma més específica. Es durà a terme el 23 i 24 de març i oferirà una àmplia oferta per a joves titulats i professionals, tant d’universitats públiques com privades, centres de formació i centres de negocis nacionals i internacionals. A més, es duran a terme tallers per la recerca de treball.

Què en dius? Ja saps quin és el Saló que vols visitar? Potser els tres?

Imatge | Saló de l’Ensenyament

Comments (0)
Formació

Deixa que la teva imaginació voli, estudia Belles Arts

Treball dur, creativitat i motivació: indispensables
By , on 22 de febrer de 2011

Unes classes molt diferents a les habituals

Abans d’entrar a la universitat, quan la imaginem i idealitzem, solem recórrer a les imatges típiques de les pel•lícules. Aules enormes amb les taules dels alumnes col•locades en graderia i amb un professor major i barbut al mig de la classe escrivint a la pissarra. Passadissos plens de gent i una cafeteria a la que és impossible trobar lloc; grups de joves jugant a cartes i de professors parlant entre ells. Una dona somrient i simpàtica darrera la barra o, pel contrari, malhumorada i amb ganes d’acabar la jornada. El pàrquing ple de cotxes recent estrenats amb la ela de novell enganxada a la part del darrera del cotxe… La realitat, tot i que amb diferències, no dista d’aquesta fantasia i , de fet, moltes vegades pot arribar a ser molt més tòpica.

La majoria de facultats s’assemblen en la configuració, algunes tenen les aules més grans, altres la cafeteria més abarrotada, unes es caracteritzen pels laboratoris i altres per les noves tecnologies, però totes segueixen els mateixos esquemes; existeix però, una facultat diferent de les altres, una facultat on es respira un altre tipus d’aire i on les aules no consisteixen en taules una al costat de l’altra. És tracta d’una facultat on la creació i la llibertat és la màxima, on el treball dur és la tònica general però aplicat d’altres formes; els llenços, pintures i colors ho inunden tot, els passadissos serveixen per mostrar escultures i no solament com un lloc de pas, els alumnes improvisen taules espontànies per trobar el millor angle i la cafeteria…no, la cafeteria és igual, sempre abarrotada de gent!Heu esbrinat de quina facultat es tracta?
Continue reading »

Comments (0)
Formació, Projectes

CIRE, per una reinserció més senzilla

L’empresa pública compta amb tallers i centres de formació professionals destinats als presos
By , on 24 de desembre de 2010

Els tallers són la base de la iniciativa

L’educació no es concentra en una sola etapa de la nostra vida. Si bé és veritat que quan som petits la rebem d’una forma més intensiva, seguim aprenent i educant-nos durant tota la nostra vida. Un curs, la feina, un amic, els pares, els fills, els avis, un desconegut… tots són culpables que dia rere dia incorporem ensenyaments i noves aportacions a la nostra història. De fet, una de les millors formes de mantenir la ment jove i vital és no deixar d’investigar, no deixar de tenir il•lusió per aprendre.

Aquest aspecte el té molt clar el Centre d’Iniciatives per la Reinserció (CIRE), una empresa pública adscrita al Departament de justícia de la Generalitat de Catalunya, que té com a principal objectiu fomentar la reinserció sociolaboral de les persones que han passat un temps a la presó. Ho fan a partir de la formació professional i el treball productiu. L’empresa compta amb 64 tallers, 18 de producció pròpia, a través dels quals proporciona ocupació als interns, els ensenya una professió i els hi ofereix un futur. Entre els tallers que té hi trobem: 1 fusteria, 4 tallers de confecció, 3 impremtes i 2 serralleries. A més, compta amb diferents convenis i col•laboracions per augmentar el rang d’acció; de fet, l’última iniciativa que el CIRE a portat a terme és comptar amb professionals de la talla d’Antonio Miró, Castanyer i Gerard Moliner per treure una nova col•lecció de productes de disseny.
Aquests productes estan emmarcats dins la marca Made in CIRE que va néixer el 2004 amb l’objectiu de difondre i prestigiar el treball penitenciari. Al 2007 es va crear l’Espai CIRE, una comissió d’idees integrada per professionals de prestigi del món del disseny, la distribució i les arts. D’aquesta forma es pretén donar un impuls afegit a la marca.
Continue reading »

Comments (0)
Formació
Torna el Saló de l'Ensenyament

Setmana de la Formació i el Treball 2010

Del 17 al 21 de març a Barcelona
By , on 18 de març de 2010

La Fira de Montjuïc acull cinc dies plens d'oferta formativa

Tenim de temps fins el proper diumenge per gaudir d’una nova edició de la Setmana de la Formació i el Treball d’aquest 2010. Potser aquest nom no us digui res, però segur que la cosa canvia si diem allò de “Saló de l’Ensenyament”. Tot i així, cal que tinguem en compte una cosa: no cal ser alumne de batxillerat o cicles formatius per trobar un munt d’oportunitats en aquestes jornades. I és que es tracta d’un esdeveniment que no només té a veure amb estudis universitaris. De fet, engloba múltiples salons, activitats i fires que us descriurem a continuació.

Per començar, el Saló de l’Ensenyament, plat fort de les jornades, inclou un any més el Saló dels Idiomes ASEPROCE (Asociación Española de Promotores de Cursos en el Extranjero), que compta amb la participació d’unes vint empreses agrupades dins d’aquest organisme que, com el seu nom indica, presentaran als visitants innovadores propostes per estudiar una llengua a l’estranger. També incorpora enguany Recerca en Acció, un espai dedicat a la ciència i la tecnologia on es duran a terme demostracions científiques, experiments, tallers i altres activitats interactives i alhora lúdiques que faran que el visitant gaudeixi mentre se’l motiva, en certa manera, a formar part d’aquest sector.

Continue reading »

Comments (0)
Formació, Projectes, Recursos

Apropem la ciència als infants

By , on 24 de abril de 2008

Sembla que sempre que es parla de ciència aquesta es relaciona amb els adults, però el cert és que és una matèria també apte per als més menuts de la casa. Poden gaudir-la, aprendre, despertar la curiositat… El més important és saber adaptar la ciència al seu grau de comprensió, simplificar-la per a que pugui entendre-la. Aquest és el mèrit de Ciència Fàcil.

Aquesta pàgina es divideix en diverses seccions: física, química, biologia, experiments per la fira de ciències, curiositats i acudits, astronomia, el mètode científic, robòtica, matemàtiques, energia solar i avions de paper. A cada apartat podem trobar informació molt interessant.

En el cas de l’astronomia, per exemple, se’ns descobreix què són els estels, la lluna, els planetes i els cohets. Tot explicat de forma molt didàctica, amb il·lustracions i amb dades curioses. “Sabies que… la luna te una edat de 4.500 milions d’anys o que si els astronautes que van arribar-hi s’haguéssin excedit només 2kp/h s’haurien passat de llarg 2.500 km?
Continue reading »

Comments (1)

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio