EducaBloc.cat
Bloc sobre educació i formació dirigit tant a formadors com a estudiants de totes... 

Post tagged with ‘selectivitat’

Formació

Catalunya mantindrà les PAU fins al 2017

Els estudiants catalans continuaran fent la Selectivitat
By , on 18 de juliol de 2016

exam

La secretària general del Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC), Mercè Jou, va reiterar que Catalunya continuarà realitzant les Proves d’Accés a la Universitat (PAU) com fins ara. En unes declaracions realitzades aquest passat dijous, Jou ha assegurat que els estudiants catalans no estaran sotmesos a les revàlides de final de Batxillerat que planteja la Llei Orgànica de Millora de la Qualitat Educativa (LOMCE) del Govern central.

En la roda de premsa de presentació dels resultats de la PAU a Catalunya, la secretària general del CIC ha remarcat que no comparteix “la visió” del PP respecte a l’educació i la caducitat de la Selectivitat com a via d’accés al sistema universitari. Per això, Jou ha defensat les PAU com un instrument que permet atorgar les places públiques a les universitats per mèrit i capacitat; raons per les quals no és necessari canviar el sistema d’accés.

La secretària ha volgut llançar un missatge tranquil•litzador a les famílies perquè, ha dit, el fet que les PAU continuïn a Catalunya no “posarà a ningú en cap problema”, en referència a unes inexistents complicacions d’accés al sistema universitari. Tanmateix, ha recordat que la ‘revàlida’ que planteja el Ministeri d’Educació per 2017 no tindrà efectes per a l’accés aquest primer any de realització, i que la normativa diu que les universitats poden seguir fent proves d’accés. Continue reading »

Comments (0)
Formació

Polèmica a l’examen de matemàtiques de la selectivitat

Un error tipogràfic va generar confusió i nervis en els alumnes que s'examinaven de matemàtiques.
By , on 18 de juny de 2013

La setmana passada ja es van realitzar les Proves d’Accés a la Universitat (PAU), altrament conegudes com la selectivitat. Els alumnes de segon de batxillerat ja es pot dir que han començat les vacances, a no ser que s’hagin de presentar a les proves de setembre en cas de suspendre. D’aquí a uns dies es publicaran les notes i els alumnes podran realitzar les matrícules a les carreres que desitgin en funció de la seva nota adquirida, la de tot batxillerat més la de la selectivitat. Probablement, aquesta selectivitat sigui una de les últimes que es realitzin, perquè amb la reforma de la llei educativa del ministre Wert, s’instauren noves proves, tot i que són semblants.

A partir d’ara, es realitzaran diferents proves. Tant per poder superar la ESO com el batxillerat, els alumnes hauran de realitzar unes revàlides per demostrar que han assolit els seus coneixements. Però són proves indispensables per poder superar el curs. Actualment, calia superar batxillerat per poder presentar-se a les PAU. El ministre justifica aquesta decisió assegurant que les proves, tal i com han sigut fins ara, no existeixen a la resta d’Europa i que, per tant, suposen un obstacle pels alumnes de fora del país que vulguin cursar carreres al nostre.

Més de 30.000 estudiants catalans van presentar-se a les proves la setmana passada. Cada any, se sol dir que la prova de castellà és més fàcil que la de llengua catalana, però sembla ser que enguany no ha sigut així. Els alumnes van considerar més senzilles les preguntes de l’assignatura de català, que comptava amb textos de Lluís-Anton Baulenas i Jordi Pàmias per comentar. La prova de llengua castellana comptava amb textos de Mario Vargas Llosa i José Antonio Marina. Ara bé, la polèmica ha saltat principalment a partir de l’examen de matemàtiques.
Continue reading »

Comentaris tancats a Polèmica a l’examen de matemàtiques de la selectivitat
Formació

Consells per a la Selectivitat

Els maratons d’estudi no t’ajudaran a aprovar
By , on 27 de febrer de 2012

La Selectivitat és el nom que reben un seguit de probes acadèmiques per a poder accedir als estudis universitaris. Cada any, milers de joves catalans passen aquest examen amb èxit i aconsegueixen entrar a la carrera amb la que somiaven. Però, igualment, molts milers d’estudiants passen una de les pitjors èpoques de la seva vida degut a la importància desmesurada que li donen a aquestes probes. Et proposem un seguit de consells per agafar-te la Selectivitat d’una forma una mica més relaxada.

Estudiants examinant-se

Estudiants examinant-se

Cada persona és un món i te la seva pròpia forma d’afrontar la Selectivitat. I, parlant des de l’experiència personal, aquestes probes poden semblar un Mont Everest a escalar amb les mans despullades. No obstant, tu tens la opció de seguir aquests consells per a la Selectivitat i preparar-te la Selectivitat de la millor forma possible!
Continue reading »

Comments (0)

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio