EducaBloc.cat
Bloc sobre educació i formació dirigit tant a formadors com a estudiants de totes... 

Post tagged with ‘paper’

Especials

Envasonvas.cat ens mostra com separar els nostres residus

Envàs o vas, la campanya de marketing del reciclatge
By , on 14 de gener de 2014

La separació de residus en els seus respectius contenidors és una pràctica cada cop més habitual en els ciutadans d’avui dia. Sens dubte, és molt important la sensibilització perquè la ciutadania prengui consciència de l’estalvi energètic que comporten pràctiques com el reciclatge o la reutilització de materials.

En els darrers mesos la campanya Envàs on vas s’ha convertit en autèntica ambaixadora del reciclatge i ha aconseguit una difusió i popularitat molt important. Si en la primera campanya vam conèixer tres noies que ens parlaven sobre la separació dels envasos en els contenidors, ara és el conegut comunicador Òscar Dalmau qui protatonitza amb tres infants la nova campanya. Continue reading »

Comments (0)
Jocs i dinàmiques

Ensenya als teus fills a fabricar tinta invisible

Necessites una llimona, bastonets per netejar les orelles, un full en blanc i una espelma
By , on 13 de setembre de 2011

Meitats de setembre i torna a començar l’escola. Comprar els llibres, la bossa, el xandall, l’uniforme, material d’escriptura, apuntar als nens a futbol, a classes de piano, d’anglés… I l’agost es va allunyant cada cop més i més, fent-se cada cop més petit, fins que arribem a finals de setembre i no ens en recordem ni de que un dia, fa molt i molt de temps, vàrem tenir vacances.

Apropa el paper a la flama i descobreix el missatge secret

De la mateixa forma que per els pares, per els nens setembre també és un dels mesos més durs de l’any i és que després de quasi tres mesos gaudint del sol i l’oci torna a arribar el moment de matinar i posar-se mans a la feina. Per aquest motiu i per tal d’alleugerar el canvi, és molt recomanable seguir potenciant els jocs i les dinàmiques divertides i educatives a casa. Una bona opció, la que avui us proposem, és ensenyar als nens a crear tinta invisible a casa i així poder deixar missatges ocults a papers en blanc. D’aquesta forma i sense adonar-se, els nens milloraran la seva escriptura i es divertiran alhora.

Continue reading »

Comments (0)
Formació

Títol de director de lleure infantil i juvenil

By , on 20 de juliol de 2011

L’estiu és un dels moments àlgids de l’any pel que fa a les activitats de lleure a Catalunya, amb una gran tradició des de fa més de quatre dècades en la realització de colònies i campaments amb infants i joves. En aquest sentit, les entitats, esplais, caus, centres excursionistes… que fan colònies i campaments a l’estiu necessiten un grup de dirigents que prenguin la responsabilitat d’oferir un espai educatiu i segur per als participants.

Treu-te el títol de director

En un post ja vam referir-nos al paper del monitor de lleure infantil i juvenil i a la possibilitat de treure el títol, que et capacitarà amb un curs teòric i pràctic en algunes competències bàsiques per dur a terme activitats de lleure dins un esplai, menjador, extraescolar, etc,. Avui volem aprofundir en un altre títol i una altra figura com és la de director de lleure infantil i juvenil.

Segons la legislació vigent que regula el Decret 137/2003, les activitats de lleure infantil i juvenil, a més d’un equip de dirigents format pels monitors, requereix també un director de l’activitat. En concret, a partir de 25 infants i joves participants a l’activitat caldrà un director titolat.
Continue reading »

Comments (0)
Jocs i dinàmiques

Fes unes titelles amb els teus fills!

L’únic que necessites són uns guants vells, una mica de cola i una cartolina
By , on 31 de març de 2011

Qualsevol nen queda hipnotizat amb un teatre de titelles

Passar temps amb els nens és, a més de molt recomanable, divertidíssim. Els petits són com fulls en blanc i és increïble veure com poc a poc i dia rere dia van pintant sobre aquest llenç les ratlles que configuraran la seva vida. Com més temps passis amb ells més paper tindràs en aquesta pintura i de més a prop veuràs els seus avenços i progressos. Fer manualitats és una forma molt eficaç de passar temps amb els seus fills, nebots… veuràs com gaudireu tant de fer-les com de representar alguna obreta de teatre. Hi ha diferents tipus de titelles, depenent de l’edat dels nens i de la destresa que aquests demostrin; sigui com sigui, cap d’elles és complicada de fer.
Continue reading »

Comments (0)
Temes clau

Castigar per treure males notes?

Són molts els pares que castiguen als seus fills per treure males notes, però és una bona forma d’educar?
By , on 17 de maig de 2010

El càstig per suspendre pot tenir efectes negatius

Bé, avui us parlaré sobre el que opino d’una “modalitat” d’educació que prenen molts pares. És un fet que veig a la meva família, però també a coneguts i veïns. Suposo que no es tracta d’una nova forma d’educar, si no que més aviat està relacionada amb l’antic concepte d’educar als més petits de casa. Parlo de castigar els nens –o no tan nens- per treure males notes. És realment un forma efectiva de potenciar el rendiment escolar?

Jo no sóc mare, però sí he estat filla i us puc parlar des del meu punt de vista. Els meus pares mai m’han renyat per treure males notes –i prometo que el meu expedient ho acredita- però tampoc m’han felicitat per treure una matrícula d’honor.

Crec que el paper dels pares en aquest cas va una mica més enllà de fer de guardià del bé i del mal. Educar és ensenyar un camí, una manera de fer les coses i entendre-les. Els pares han de fer veure a la canalla –ja des de ben petits- que de la mateixa manera que ells van a treballar perquè han de fer front a una sèrie d’obligacions familiars, ells han d’estudiar perquè algun dia ells també formaran part del col·lectiu de les persones que tenen obligacions.
Continue reading »

Comments (1)
Recursos

Jocs de nit, una adaptació del clàssic mocador

Llum i color ens donen una nova modalitat del joc
By , on 17 de setembre de 2009
El joc del mocador es pot adaptar a la nit

El joc del mocador es pot adaptar a la nit

A Educabloc.cat ens agrada donar-vos a conèixer jocs i recursos interessants per a treballar amb infants i joves tant a l’escola com a l’horari no lectiu, en el seu temps lliure. Avui us volem explicar un joc tan clàssic com el mocador però amb una variant. ¿Us imagineu fer aquest conegut joc però en plena nit? Aquí teniu una interessant adaptació que ens permetrà fer de la nit una eina perfecta.

En primer lloc, aquest joc del mocador es pot fer amb més de dos equips. L’ideal seria comptar amb un terreny de joc gran, per exemple un camp de futbol o una esplanada gran on poder córrer distàncies de 50 metres a l’sprint sense por a fer-se mal. Si comptem amb aquest espai el millor és fer quatre grups que poden anar de 5 a 10 infants per grup, fins i tot més en funció del temps que volguem destinar al joc.

La part més complicada del mocador de nit és el centre de la pista, on estarà la persona que té habitualment el mocador. En aquest cas us proposem que canviem el mocador per papers transparents de colors diferents, tants colors com persones per grup (si fem 10 persones per grup serà complicat trobar tants colors, per això és millor 5 persones per grup).
Continue reading »

Comments (0)
Formació, Jocs i dinàmiques, Recursos

L’atractiu dels jocs de rol per als adolescents

By , on 19 de gener de 2009

Què passaria si em posés en lloc d’un altre? Què passaria si el noi més popular de la classe hagués d’interpretar el paper del seu company que pateix bullying i no és acceptat per la resta? Què passaria si durant 10 minuts la noia que té problemes d’obesitat es convertís en una líder en positiu? Què passaria si el nen que treu males notes passés a ser qui té les millors? Tot això pot passar a un joc de rol.

En moltes ocasiones, en pensar en els jocs de rol ens ve al cap el típic joc en el qual els adolescents es disfressen de guerrers o d’homes vinguts de les galàxies i surten a buscar villans. Però el joc de rol també és una dinàmica que es pot desenvolupar en una classe, en una tutoria, en uns campaments, en un seminari per a professors o en qualsevol trobada educativa.
Continue reading »

Comentaris tancats a L’atractiu dels jocs de rol per als adolescents
Formació, Recursos, Temes clau

Aprén idiomes amb una parella lingüística

By , on 8 de setembre de 2008

Per tots és sapigut que per a aprendre un idioma és necessari practicar-lo, practicar-lo i practicar-lo. És la millor recepta per aconseguir parlar amb fluidesa. Un estudiant ho pot aprendre sobre el paper, practicar i fer excercicis, conèixer la gramàtica perfectament, però no és suficient. La prova de foc és anar a un país extranger. Si un pot expressar-se i comunicar-se la prova estarà superada. Però si no, qué fem?

Una molt bona idea és fer un intercanvi lingüístic. Què és? Consisteix a quedar amb una persona nadiva i practicar ambdós idiomes, el teu i el seu. D’aquesta forma els dos en sortiu beneficiats. Per exemple, si es queda una hora per prendre un cafè, durant mitja es parla català per a que l’altra persona ho posi en pràtica i el temps restant es parla anglès, en cas que aquest sigui l’idioma que vols aprendre.
Continue reading »

Comments (0)
Formació, Projectes, Recursos

Apropem la ciència als infants

By , on 24 de abril de 2008

Sembla que sempre que es parla de ciència aquesta es relaciona amb els adults, però el cert és que és una matèria també apte per als més menuts de la casa. Poden gaudir-la, aprendre, despertar la curiositat… El més important és saber adaptar la ciència al seu grau de comprensió, simplificar-la per a que pugui entendre-la. Aquest és el mèrit de Ciència Fàcil.

Aquesta pàgina es divideix en diverses seccions: física, química, biologia, experiments per la fira de ciències, curiositats i acudits, astronomia, el mètode científic, robòtica, matemàtiques, energia solar i avions de paper. A cada apartat podem trobar informació molt interessant.

En el cas de l’astronomia, per exemple, se’ns descobreix què són els estels, la lluna, els planetes i els cohets. Tot explicat de forma molt didàctica, amb il·lustracions i amb dades curioses. “Sabies que… la luna te una edat de 4.500 milions d’anys o que si els astronautes que van arribar-hi s’haguéssin excedit només 2kp/h s’haurien passat de llarg 2.500 km?
Continue reading »

Comments (1)
Llibres, Recursos

El Valor d’Educar, un referent

By , on 10 de abril de 2008

A cada professió i a cada ciència hi ha sempre alguns títols de referència, algunes obres que són de lectura obligada. És possible que moltes d’elles no ens acabin d’agradar, que desenvolupin tesis amb les quals estem totalment en desacord, però ens ajuden a pensar i reflexionar, a qüestionar-nos les coses. En el cas de l’educació un dels títols clau és El valor d’educar, de Fernando Savater.

El llibre fa un recorregut per diversos temes clau. Parla de l’aprenentatge humà i ens recorda que el més propi de l’ésser humà és aprendre de la resta per a fer-nos conscients dels nostres semblants. També introdueix quins han de ser els continguts de l’ensenyament.
Continue reading »

Comments (0)

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio