EducaBloc.cat
Bloc sobre educació i formació dirigit tant a formadors com a estudiants de totes... 

Post tagged with ‘mòbil’

Formació

La universitat contra les pràctiques fraudulentes

Les universitats es preparen amb les noves tecnologies contra els plagis o les còpies als exàmens.
By , on 20 de setembre de 2013

universitat

Les pràctiques fraudulentes dels estudiants sempre han existit al llarg de la història. Ara bé, quan un alumne es matricula sobretot a estudis de nivell superior, com és ara la universitat, hauria de poder ser més responsable dels seus actes i pensar que la seva formació és important per aprendre i preparar el seu futur, més enllà d’aprovar o suspendre els exàmens. De les ‘xuletes’ de sempre, les millores tecnològiques han provocat sistemes més sofisticats per copiar. Però això també ha provocat la resposta dels centres i els professors. En algunes universitats de l’Estat s’han incorporat inhibidors de freqüència a les aules, que impossibilita l’ús d’Internet o de la tecnologia mòbil per compartir la informació amb l’exterior.

A Estats Units és molt freqüent que, quan un alumne es matricula a la universitat, signa un contracte on promet esforçar-se per aprendre i no utilitzar pràctiques fraudulentes per poder aprovar. És una pràctica que s’està estenent a altres localitats, com la Universitat Pública de Navarra, però en el fons no deixa de ser paper i no hi ha penalitzacions en cas de copiar treballs o en exàmens. En el cas dels exercicis i treballs cada cop és més complicat detectar còpies.

Ara bé, hi ha eines a internet que permeten conèixer el percentatge aproximat de frases copiades a diferents fonts de la xarxa. Ja no cal introduir a Google els textos amb cometes, sinó que hi ha aplicacions com SafeAssign, que és una bona eina pels professors per poder detectar plagis en les presentacions dels seus alumnes. Ara bé, els alumnes també demanen que hi hagi una protecció de dades dels alumnes, per tal que els seus treballs no siguin aprofitats pels professors o investigadors. Critiquen que hi hagi una sobrevaloració de la persecució dels plagis, amb la incorporació de noves eines tecnològiques que suposen grans despeses.
Continue reading »

Comentaris tancats a La universitat contra les pràctiques fraudulentes
Recursos

L’adolescència precoç

Nens, tot i que sobretot les nenes, d'entre 8 i 12 anys entren a l'adolescència
By , on 23 de maig de 2013

En els darrers anys, s’ha produït un fenomen molt preocupant en els més joves i petits: l’arribada precoç de l’adolescència. No és un tema que s’hagi de tractar de forma banal, perquè és important per totes les persones desenvolupar-se en el seu moment adequat, i poden haver-hi conseqüències futures. Al segle XVIII, el filòsof francès Rosseau ja estava molt en contra de reduir l’edat infantil, perquè considerava que era una època única a la vida que calia gaudir mitjançant el joc i l’amor paternal. Els nens, tot i que sobretot les nenes, d’entre 8 i 12 anys, es troben en una adolescència cada cop més precoç que es mostra en forma de fanatisme a artistes i grups de música com Justin Bieber, fotografies i preocupacions pel mòbil, la moda, l’estil de roba, els nois i noies, etc.

Als nens i nenes se’ls hi ofereix la possibilitat d’actuar i prendre decisions d’adults, com per exemple a l’hora d’escollir l’institut on volen matricular-se un cop finalitzen l’escola, però aquests joves no tenen la maduresa suficient com per poder ser conscients de la importància d’aquestes accions. Però no tot és psicològic, perquè hi ha qui es planteja la raó d’aquest canvi com un procés biològic, tot i que encara no s’ha explorat aquesta possibilitat. Podria ser que la llet no materna afecti en el creixement més ràpid de les criatures?

Les noves generacions arriben al món molt preparades en capacitats, però poc preparades pel què fa la intel•ligència emocional. Sí que tenen molts recursos, no els hi falta de res, estan informats de tot el que volen gràcies a Internet, la majoria dels pares els apunta a molts cursets de dansa, música, fan esports, etc. Però hi ha una sobreprotecció massa exagerada que provoca que els més petits no puguin valdre’s per sí sols. I això els posa en una situació de vulnerabilitat pel futur.

Continue reading »

Comments (0)
Recursos

Com pendre apunts?

L'ús de símbols i inicials són dos mètodes efectius
By , on 28 de febrer de 2012

Els apunts són tot un art i qualsevol estudiant hi estarà d’acord. Al llarg de la nostra vida estudiantil passem molt de temps anotant les explicacions de conferenciants o professors, en alguns casos s’expressen de forma pausada i repetint els conceptes importants però d’altres parlen amb una rapidesa que només els més experimentats artistes poden plasmar en paper el seu discurs. Dels errors s’aprèn, però tu pots comptar amb una mica d’avantatge si t’apliques els següents consells per prendre apunts.

L'art de pendre apunts

L'art de pendre apunts

Amb el temps qualsevol estudiant va aprenent pel seu compte alguns trucs i dinàmiques per poder apuntat tot allò que diu el professor i que després, alhora de llegir-ho, puguem entendre el que hem escrit ja que d’allò estudiarem. En alguns casos podem gravar les classes o conferències amb l’MP3 o el mòbil però tard o d’hora et tocarà fer apunts en directe. Segueix els nostres senzills consells (a base de molts fulls anotats de classe) i tindràs els millors apunts de tota la teva aula!
Continue reading »

Comments (0)
Recursos

Consells per posar-se a estudiar

Dinàmiques i consells per fer les tasques acadèmiques
By , on 15 de febrer de 2012

El gran problema de molts estudiants és que no troben el moment de començar a estudiar i això repercuteix negativament en les seves qualificacions.  Les tasques diàries i repassar els coneixements abans d’un examen es converteixen en un problema que no volen afrontar i per això busquen excuses per justificar-se a ells mateixos les poques ganes. Prou de fer el mandra! Aplica’t aquestes dinàmiques i trobaràs les ganes d’estudiar que has perdut!

Consells per posar-se a estudiar

Consells per posar-se a estudiar

Molts estudiants obtenen qualificacions baixes, no perquè no tinguin la capacitat, sinó perquè estudiar es converteix en una tasca odiosa. Seguint una sèrie de tècniques i consells es pot aconseguir front als deures i als exàmens sense que això suposi un drama; però cal la força de voluntat de l’estudiant per girar la situació en la que es troba ara.
Continue reading »

Comments (0)
Jocs i dinàmiques

Fes un collaret de resina i regala originalitat!

Només necessites el material adient i molta imaginació
By , on 23 de novembre de 2011

Si t’agrada fer manualitats i tens una filla, cosina, neboda o amiga a la que li agraden els collarets originals, què et sembla fer-n’hi un de resina? Segur que no n’hi haurà dos iguals! Per fer-lo necessites resina, oli, catalitzador, plastilina, argolla petita, una llima, pasta de polir, un petit raspall, branquetes o floretes i guants de làtex. Comencem!

Transforma la resina en una obra d'art

Per fer el nostre original collaret el primer que hem de preparar és un motllo, per això, agafarem un tros de plastilina i li donarem la forma que volem que tingui el collaret: rodona, quadrada, triangular… la decisió és teva! Perquè quedi bé a de tenir una forma còncava (amb vores), d’aquesta forma quan li fiquem la resina no vessarà per els costats. Una bona forma de fer-ho és agafar una piloteta petita i donar-li forma a la plastilina amb ella. Ara, en una de les vores, endinsant una mica, col•locarem l’argolla petita, la que unirà el tros de resina amb la corda del collaret, de forma que quan omplim el motllo quedi ben al mig.

Amb el dit o un pinzell banya el motllo per poder treure la peça fàcilment. És el moment de preparar la resina; per això, t’hauràs de posar uns guants i calcular que per cada 100 de resina que posis hauràs de posar-ne 2 de catalitzador. Per exemple, si poses 50 gotes de resina hauràs de posar 1 gota de catalitzador.

Continue reading »

Comments (0)
Jocs i dinàmiques

Fes unes titelles amb els teus fills!

L’únic que necessites són uns guants vells, una mica de cola i una cartolina
By , on 31 de març de 2011

Qualsevol nen queda hipnotizat amb un teatre de titelles

Passar temps amb els nens és, a més de molt recomanable, divertidíssim. Els petits són com fulls en blanc i és increïble veure com poc a poc i dia rere dia van pintant sobre aquest llenç les ratlles que configuraran la seva vida. Com més temps passis amb ells més paper tindràs en aquesta pintura i de més a prop veuràs els seus avenços i progressos. Fer manualitats és una forma molt eficaç de passar temps amb els seus fills, nebots… veuràs com gaudireu tant de fer-les com de representar alguna obreta de teatre. Hi ha diferents tipus de titelles, depenent de l’edat dels nens i de la destresa que aquests demostrin; sigui com sigui, cap d’elles és complicada de fer.
Continue reading »

Comments (0)
Jocs i dinàmiques

Manualitats: construeix un mòbil

Seguint unes senzilles passes aconseguiràs que el teu fill pugui decorar ell mateix la seva habitació
By , on 26 de octubre de 2010

Fer collarets és una altra forma de potenciar la creativitats dels nens

Quan els nens surten de l’escola, sobretot quan són petits i no tenen deures a casa, desitgen que la mama, el papa o els avis els hi portin el berenar i els acompanyin al parc, on poden alliberar-se i jugar amb els amics una bona estona. D’aquesta forma no passen tant de temps tancats a casa i quan arriben agraeixen un bon sopar i el llit. El problema de les tardes d’hivern i tardor, quan fa fred i plou amb freqüència, és que la possibilitat de córrer a l’aire lliure desapareix i quan anem a buscar als nens a classe els hem de portar ràpidament a casa, on després de berenar i passades unes hores els nens comences a avorrir-se i anar d’aquí cap allà com uns bojos.

És en aquests moments quan l’adult amb el que estan treu tot el seu arsenal de jocs i entreteniment a escena i intenta que el nen o nena estigui entretingut el que queda de tarda. Arriba un punt però en el que, irremediablement, la creativitat i la imaginació s’acaben i el nen comença a posar-se nerviós. Per aquest moments hi ha una activitat molt efectiva: les manualitats. Depenent del temps que es té i de l’edat dels nens n’hi ha de més fàcils o més difícils, aquest és un exemple.

Un mòbil

Material:
-Fulls en blanc
-Cartolina
-Un palet d’uns 40 cm de llarg
-Tisores
-Cinta adhesiva
-Cordó
-Pinturetes
-Cola
Continue reading »

Comments (0)
Noves tecnologies

Noves tecnologíes i gent gran

No són móns diferents
By , on 28 de febrer de 2010

Si de cop i volta el teu avi es connecta al mesenger, què pensaries? Possiblement que el món s’està tornant boig, però no, és que les noves teconologies estan per utilitzares i la gent gran també té dret a fer-ne us. Segur que és complicat que les persones grans aprenguin tant ràpid com ho vam fer nosaltres a ser capaços de navegar per la xarxa, per exemple, però tot es qüestió de temps. Algú s’ha plantejat que possiblement per ells tot seria més senzill?

Imagineu que els vostres avis els costa molt fer vida normal, ja que l’edat passa per a tots i allò d’anar a fer la compra cada cop es converteix en una autèntica excursió a la jungla. Doncs bé, amb un ordinador amb connexió a internet poden fer la compra! Així no cal que carreguin amb les bosses i facin esforços que els perjudiquin.

D’altra banda també poden demanar hora al metge de capçalera per Internet sense acostar-se al mostrador del Centre d’Assistència Primaria més proper al seu domicili. Poden conèixer gent nova, parlar via conferència amb els familiars més llunyans i estar informats les 24 hores del dia de qualsevol cosa que els interessi.
Continue reading »

Comments (0)
Temes clau

Pares permissius

Desautoritzar als professors és una pràctica cada cop més estesa
By , on 10 de febrer de 2010
Els pares són massa permissius?

Els pares són massa permissius?

Els fills… quin mal de cap! Però imagineu el mal de cap que pateixen molts dels professors que es troben en situacions desagradables quan alguns pares -per sort no són molts- es queixen dels càstigs imposats per professors ja que consideren que els seus fills no mereixen tal tracte. Bé, jo no sóc mare i per tant no em puc posar al lloc d’aquests pares que tendeixen a protegir en excés als seus fills, però també he estat petita i us puc assegurar que si em queia la bronca del professor, a casa tocava doble càstig.

Ara per ara només sóc espectadora d’aquestes situacions, quan em toqui ser mare ja us diré el que em sembla, però avui dia només puc parlar des del punt de vista d’haver estat petita i -per sort, tot i que al moment era un calvari- gens consentida. I és que catàstrofes n’hem fet tots. Els que tinguin un germà petit segur que han estat autèntics tirans, han jugat a ser perruquers amb el gos de la família, han pintat parets (pensant que eren pissarres), etc. i a tots ens han castigat. Però… què passa avui dia amb els càstigs? Clar, com que ara la canalla té telèfon mòbil amb 7 anys… el càstig és requisar-lo, i és això un càstig de veritat? On ha quedat allò d’aixecar-se més d’hora per estudiar l’assignatura que havíem suspès?

No sé cap a quina direcció anem, però -i que no s’ofengui ningú- m’atreveixo a dir que els pares són massa permissius i no entenc les raons. Pot ser que es degui a la prohibició que van viure ells a les seves famílies o a l’escola i conseqüentment deixin més llibertat als fills. Però una cosa és llibertat i l’altra desautoritzar a un professor. Ara mateix no recordo qui em va explicar que un pare s’havia anat a queixar a la direcció de l’escola perquè el professor va imposar com a càstig al seu estimat fill quedar-se sense esbarjo.
Continue reading »

Comments (1)
Recursos

Els bons hàbits de la tecnologia

Com seus davant l'ordinador o com escoltes música
By , on 18 de gener de 2010
L'ergonomia és molt important

L'ergonomia és molt important

Estem tan acostumats a fer servir infinitat d’estris electrònics que probablement ho fem de la manera que ens resulta més còmode o ens hem acostumat sense aturar-nos a pensar en si això afecta o no a la nostra salut. Sí, sí, a la nostra salut!! Aquest post vol ser una oportunitat perquè fem algunes reflexions al respecte… Es tracta de coses molt senzilles així que no us atabaleu…

Comencem pel més proper, des d’on ens llegiu, el portàtil o l’ordinador de sobretaula. Una de les coses de les que heu de tenir molta cura és la postura que adopteu. Intenteu mantenir l’esquena el més recta possible i pel que fa a la vista, comproveu que teniu la part superior de la pantalla a l’alçada dels ulls. Si utilitzeu un portàtil, podeu trobar estris per alçar l’ordinador, alguns, fins i tot incorporen un ventilador per a controlar la temperatura de l’aparell… Val la pena mirar-ho, sobretot, si teniu el costum de treballar amb el portàtil sobre les cames!!

Seguim… Molt probablement tens un mòbil i l’utilitzes també, de forma habitual… Potser fins i tot has tingut molèsties a les mans i els dits (sobretot si escrius molts sms), podria ser que haguessis tingut dolors a l’avant-braç o fins i tot a l’esquena… Doncs bé, els experts diuen que si ens acostumem a evitar inclinar el cap més de deu minuts seguits i mantenim els braços a 90º estem fent una bona prevenció
Continue reading »

Comments (0)

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio