EducaBloc.cat
Bloc sobre educació i formació dirigit tant a formadors com a estudiants de totes... 

Post tagged with ‘estudiar a la universitat’

Formació

Cursos Ucatx.cat: amplia la teva formació amb MOOCs de les millors universitats catalanes

Les universitats catalanes llancen cursos MOOC
By , on 19 de maig de 2016

ucatxcurs

La plataforma de cursos Ucatx.cat recull exclusivament aquells ensenyaments massius, online, obertes i gratuïtes que ofereixen els centres del sistema universitari de Catalunya. Es tracta d’una excel•lent oportunitat d’accedir a una formació superior i de qualitat, doncs entre els centres que imparteixen aquests ensenyaments entre les quals es troben algunes de les millors universitats europees i d’Espanya.

  • El Mediterrani, espai d’intercanvis (del Renaixement a la Il•lustració): La Universitat de Barcelona també ofereix aquest curs MOOC sobre sociologia i història a través del portal de cursos Ucatx.cat. L’ensenyament es divideix en vuit mòduls en els quals els estudiants analitzaran la història del mediterrani, la cultura alimentària, els viatges i artistes, les guerres i conflictes, les formes de vida i les creences dels pobles, la relació entre poders i la seva relació amb el món atlàntic. Uns coneixements que ens ajudaran a entendre’ns millor, als quals pots inscriure’t ja des d’Ucatx.cat aquí.
  • Introducció a la planificació autònoma: La Universitat Rovira i Virgili llança un curs MOOC en el qual es proporcionarà una visió introductòria del camp de la Planificació Automàtica o Intel•ligència Artificial, mostrant la seva evolució històrica des dels seus inicis fins als anys 90. En aquest ensenyament s’abordarà l’alt nivell de funcionament dels diversos sistemes planificadors, incloent l’analitzador mitjans-finalitats, planificadors lineals i no-lineals així com els proposicionals. Si bé és un MOOC introductori al camp de la Intel•ligència Artificial, es recomanen coneixements sobre algorismes escrits per facilitar el seguiment del curs. Més informació sobre aquest curs aquí.
  • Tecnociència i Ciència-ficció: de King Kong a Einstein: L’objectiu principal d’aquest curs és proporcionar les idees i orientacions per apropar la ciència i la tecnologia als diferents nivells educatius, amb una voluntat divulgativa. Prenent com a base la ciència-ficció, els alumnes matriculats en aquest curs podran aprendre més sobre el camp de les ciències a través de diferents manifestacions de la ficció (cinema, literatura i còmic), per així iniciar una reflexió sobre el camp de la tecnociència. Pots informar-te més sobre aquest curs MOOC de la UPC aquí.
  • Introducció a la cuina al buit del Celler de Ca Roca: Aquest curs MOOC de la Universitat de Girona amb el restaurant ‘El Celler de Ca Roca’ també es troba disponible a través de la plataforma Ucatx.cat. Com a anotació, es recomana tenir coneixements bàsics de concina (preelaboración cocció i conservació d’aliments) per a qualsevol tipus de participant; així com coneixements bàsics sobre les normes d’higiene si es vol aplicar aquests ensenyaments a un negoci propi. Pots consultar tota la informació del curs aquí.

 

Comments (0)
Formació

Universitats, administració i alumnes pacten els preus per als graus i màsters ‘3+2’

Els alumnes no veuran encarits els estudis
By , on 30 de març de 2016

Les universitats catalanes oferiran quatre graus de 3+2 el proper curs acadèmic, després de l’acord del Consell Interuniversitari. La decisió de les universitats catalanes es produeix després de l’amenaça de la Confederació de Rectores de Universitats Espanyoles (CRUE) d’expulsar a aquells centres que incompleixin la moratòria acordada entre les universitats sobre la introducció del sistema 3+2 a Espanya.

El conseller d’Empresa i Coneixement de la Generalitat, Jordi Baiget, va comunicar durant la celebració del Saló de l’Ensenyament la posada en marxa de quatre nous graus en els quals s’aplicarà el nou i controvertit sistema del 3+2, tres anys de grau i dos de màster, el proper curs. En concret, els nous estudis en creació i producció digital, bioinformàtica, “global studies” i disseny i art digitals tindran una estructura de tres anys en comptes dels quatre habituals.

Aquests quatre únics graus s’impartiran en anglès a la Universitat de Barcelona, a la Universitat Pompeu Fabra, a la Universitat Oberta de Catalunya i a la Universitat Politècnica de Catalunya a partir del proper any acadèmic. Això si, amb la garantia que no suposaran cap increment econòmic addicional per estudiar a la universitat en comparació als estudiants que optin a realitzar un grau i un màster amb el model ‘4+1’. Continue reading »

Comments (0)
Formació

La UAB, la UPF i la UB es troben entre les 100 millors universitats europees

El rànquing ‘Times Higher Education’ selecciona 3 centres catalans
By , on 21 de març de 2016

La Universitat Autònoma de Barcelona, la Universitat Pompeu Fabra, la Universitat de Barcelona, la Universitat Autònoma de Madrid i la Universitat de Navarra són els únics centres espanyols entre els 200 millors centres universitaris europeus, segons el llistat ‘Times Higher Education’. En el llistat apareixen centres de nova creació de reconegut prestigi i universitats amb centenars d’anys de funcionament.

Un total de tres universitats catalanes es troben entre les 100 millors universitats europees de nova i antiga creació; en concret, la Universitat Autònoma de Barcelona se situa en la posició 70, la Pompeu Fabra en el 80 i la Universitat de Barcelona en la posició 86 del llistat de centres superiors. Tanmateix, aquestes universitats són de les més costoses de tot l’Estat tot i ser públiques, doncs s’ha incrementat en un 300% el preu de matriculació en els darrers anys.

Les següents universitats espanyoles, la Universitat Autònoma de Madrid i la Universitat de Navarra es troben en la posició 160 i 170 respectivament. Mentre que Espanya té 5 universitats entre les 200 millors de tota Europa, no es tracta de l’estat amb més quantitat de centres universitaris en aquest llistat, essent superat per altres països amb menys població però que han aconseguit crear un sistema universitari fort i de qualitat. Continue reading »

Comments (0)
Formació

La UOC i la Universitat Abat Oliva CEU crearan un màster sobre Empresa Familiar

El màster conjunt s’impartirà a partir del proper curs
By , on 7 de març de 2016

uoc

La Universitat Oberta de Catalunya (UOC) i la Universitat Abat Oliba CEU (UAO CEU) impartiran conjuntament a partir del curs 2016-17 el Màster en Direcció i Gestió de l’Empresa Familiar, segons han informat les citades universitats en un comunicat. El màster serà impartit per ambdós institucions acadèmiques arran de la signatura d’un conveni específic.

Tots dos centres han explicat que la creació d’aquest nou màster respon a la necessitat d’oferir una formació específicament dirigida a les empreses familiar, atès que aquest tipus de companyies presenten unes singularitats pròpies tant en el seu funcionament i lògica interna com en la seva forma de govern. D’aquesta forma, els estudiants que vulguin formar-se en la gestió específica d’una empresa familiar disposaran dels coneixements necessaris per fer-se’n càrrec en un futur. Continue reading »

Comments (0)
Formació

La Universitat de Vic crea un nou Màster en Producció Cinematogràfica

El productor Paco Poch n’és el responsable
By , on 29 de gener de 2016

master

La Universitat de Vic-Universitat Central de Barcelona (UVicUCC) ha creat un nou Màster en Producció Cinematogràfica que estarà dirigit pel productor Paco Poch i que donarà començament el 29 de març de 2016 de forma presencial a la seu de la SGAE de Barcelona. El Màster en Producció Cinematogràfica serà presentat a el divendres 22 de gener a la llibreria La Central de Callao a Madrid.

El Màster en Producció Cinematogràfica facilitarà a l’estudiant les eines que permeten la producció de nous productes audiovisuals òptims i el desenvolupament de productors cap a estils viables. Tanmateix, les lliçons del màster de la Universitat de Vic-Universitat Central de Barcelona abordaran processos, coproducció, finançament, màrqueting, estratègies empresarials, ‘casi studys’, i ‘pitchings’, entre altres àmbits per oferir una formació completa.

Així, tal com indiquen des de la institució, aquest Màster té com a “principal novetat”, que permetrà dotar als alumnes d’eines, amb un caràcter molt específic, per conèixer com produir pel•lícules de fins a un milió d’euros. “Aprendre a produir una pel•lícula d’aquestes característiques ara serà possible, i de la mà de professionals experimentats en això”, han explicat els responsables del nou Màster. Continue reading »

Comments (0)
Formació

El secretari d’Universitats ha defensat el model de taxes universitàries segons la renda

Castellà ha apostat per mantindre el sistema
By , on 3 de novembre de 2015

diners

El secretari d’Universitats i Recerca de la Generalitat, Antoni Castellà, va defensar el passat dimecres el manteniment del sistema de taxes universitàries en funció de la renda, que es complementen amb les beques Equitat. Malgrat apostar per revertir altres retallades, com la restricció dels salaris i la reposició de professorat; encara consideren necessari mantenir el sistema de preus públics universitaris segons la renda familiar

Castellà ha estat present en l’acte inaugural del curs 2015-2016 de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), al costat del rector del centre, Enric Fossas, i el professor de la Tòquio University of Science Jin Akiyama; qui ha impartit la lliçó inaugural sota el títol ‘The good teacher explains, the superior teacher demonstrates, the excellent teacher inspiris’. En aquest marc, el llavors secretari d’Universitats i Recerca ha apostat per mantenir el sistema de taxes universitàries. Continue reading »

Comments (0)
Formació

Ser universitari a Catalunya, fins a un 300% més car que fa sis anys

Les universitats han apujat els preus
By , on 30 de octubre de 2015

universitat

Estudiar en una universitat a Catalunya aquest curs costa entre un 70% y un 290% més que fa sis anys, segons destaca un estudi elaborat per l’Observatori del Sistema Universitari (OSU) a partir del preu de cada crèdit universitari a Catalunya, les taxes que abonen els estudiants matriculats i l’índex de repetició de cada titulació acadèmica. Els estudiants matriculats al curs 2015-2016 poden arribar a pagar fins a quatre cops més que aquells que ho van fer ara fa sis anys.

L’estudi de OSU ha seleccionat 18 carreres representatives de les cinc àrees de coneixement, demostrant un encariment en tots els sectors acadèmics. Aquest augment del cost dels estudis universitaris a Catalunya es deu a “l’augment continuat dels preus”, que es van incrementar notablement el curs anterior. No obstant, des de l’OSU també adverteixen que el canvi de plans d’estudi i les modificacions del sistema de preus públics han aguditzat encara més aquest augment del cost de formar-se a la universitat.

[L’encariment es deu] a l’augment continuat dels preus, aguditzat el curs passat, combinat amb el canvi dels plans d’estudi i de les successives modificacions del sistema de preus, tres en els últims sis anys.

De les 18 titulacions analitzades per l’Observatori, la que ha estat més afectada per l’increment dels preus públics ha estat la de l’àrea de la b, que pràcticament ha multiplicat per quatre el cost de matricular-se a la universitat respecte a l’any 2007-2008. A l’àmbit de les Ciències Humanes i Socials l’encariment dels preus públics universitaris a Catalunya ha estat també forta, amb l’exemple de Treball Social que ha incrementat els seus preus en un 192% respecte a ara fa sis cursos. Continue reading »

Comments (0)
Formació

Les universitats espanyoles treballen per a la integració dels refugiats

CRUE rebutja treballar de forma improvisada
By , on 25 de setembre de 2015

El president de la Conferència de Rectors d’Universitats Espanyoles (CRUE), Manuel López, ha traslladat al ministre d’Educació, Cultura i Esport, Íñigo Méndez de Vigo, la disposició de les Universitats per oferir formació d’espanyol per a estrangers o per formar als docents. L’objectiu del president de CRUE és ajudar en la integració dels refugiats que estan arribant a Europa.

Podem fer un bon treball, que és necessari fer-ho amb serietat. No és una qüestió d’improvisació. És una qüestió de bona organització.

En declaracions després de reunir-se el passat dijous amb el ministre i el secretari d’Estat d’Educació, Formació Professional i Universitats, Marcial Marín; el president de CRUE ha defensat que que “tota la societat espanyola ha de ser responsable”. Tanmateix, ha destacat que la crisi dels refugiats que és una problemàtica d’una “dimensió enorme” i que tindrà una “transcendència històrica per a Europa”.

Així, el president de la CRUE ha posat l’accent en la “necessitat” de respondre “solidària, organitzadament i, a més, amb rigor al problema” que es presenta. Per aquest motiu, López ha volgut traslladar als màxims responsables del Ministeri d’Educació la voluntat de col•laborar de les universitats espanyoles. A més, ha avançat que la CRUE està sol•licitant informació a les diferents institucions universitàries espanyoles per conèixer “de quina manera, amb quants estudiants o amb quanta aportació de residències” pot ajudar en aquest tema. Continue reading »

Comments (0)
Formació

La UIB oferirà el Grau universitari de Medicina a partir del curs vinent

Els estudis de Medicina arriben a la UIB
By , on 18 de setembre de 2015

medicina

La presidenta del Govern balear, Francina Armengol que la Universitat de les Illes Balears (UIB) oferirà els estudis de Medicina el proper curs 2016-2017. Segons ha explicat Armengol durant l’acte d’obertura de l’any acadèmic de la universitat balear del passat divendres, actualment s’està treballant amb “l’equip del rectorat per oferir els estudis de medicina l’any que ve”.

Durant la seva intervenció en la cerimònia d’inici del curs acadèmic universitari, Armengol ha assenyalat que “d’acord amb les demandes” de la UIB i els sectors professionals, el seu Govern ha decidit fer una “aposta per la recerca sanitària a la universitat pública”. I és que el proper curs 2016-2017, els estudiants que es matriculin a la UIB podran accedir a un nou grau universitari sobre Medicina, que els prepararà per exercir com a professionals del camp sanitari.

Hem començat a treballar amb l’equip rectoral per a fer realitat els estudis de Grau de Medicina el proper any.

De moment, Armengol ha confirmat que el seu equip de Govern es troba treballant activament amb un equip format pel rectorat de la Universitat de les Illes Balears per a poder desenvolupar el nou grau. Alhora, la presidenta ha volgut destacar en el seu discurs inaugural la importància de que la institució “treballi des de l’autonomia i lliure de qualsevol ingerència”; essent obligació del Govern treballar per facilitar-ne els recursos. Continue reading »

Comments (0)
Formació

He escollit bé a meva carrera? L’experiència a classe t’ho dirà

El primer any molts alumnes dubten
By , on 31 de juliol de 2015

classe

Els estudiants hem fet front durant molts anys a assignatures que ens podien agradar més o menys, però que ens permetien anar adquirint coneixements variats i seleccionant aquelles matèries que despertaven més el nostre interès. Gràcies a aquests anys, molts alumnes encaminen els seus passos cap a la universitat, triant un grau universitari de nova creació o una titulació ‘de les de tota la vida’ per poder treballar en un futur en la seva professió somiada.

En aquest camí, una sèrie d’eleccions i dilemes ens rondem el cap: Sóc de lletres o números? Si els nombres són el meu, busco una carrera en les Ciències Socials, Ciències de la Salut o trio una Enginyeria? Dins de les lletres, puc triar entre Humanitats o Filologies, que faig? I si la meva vocació són les Arts? Poques persones estan segures del que volen estudiar i al que volen dedicar-se en un futur i, superada la selectivitat, arriba l’última decisió que es pren amb més o menys seguretat. Continue reading »

Comments (0)
Page 1 of 212

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio