EducaBloc.cat
Bloc sobre educació i formació dirigit tant a formadors com a estudiants de totes... 

Post tagged with ‘educacion en africa’

Temes clau

Els concertats de zones desafavorides rebran una ajuda d’Ensenyament

La Generalitat crea un fons de 6 milions
By , on 24 de març de 2014

La consellera d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya ha obert per al present curs una convocatòria per dotar de finançament addicional als centres concertats, que comptarà amb una partida pressupostària de 6 milions d’euros. Els centres concertats situats a entorns socioeconòmicament desafavorits que han perdut la sisena hora de classe podran acollir-se a aquestes subvencions, segons ha anunciat Ensenyament en un comunicat.

La convocatòria per als centres concertats que han perdut la sisena hora requereix que es presenti una sol•licitud per accedir als 6 milions d’euros de fons. La documentació requerida s’ha de presentar abans del dia 28 de març. La convocatòria d’ajudes té l’objectiu de “fomentar l’equitat dels alumnes procedents de famílies en situació econòmica desfavorida” en aquells centres que escolaritzen una proporció més elevada d’aquest tipus d’alumnat.

La subvenció per a centres concertats d’entorns desafavorits ja va ser anunciada al mes de juny i ve a substituir el contracte-programa, que alhora va caducar al 2010 desprès de prorrogar-se durant dos anys. Uns 27 concertats van poder adherir-se a aquest programa d’ajudes, que estaven destinades a cobrir el cost de les activitats complementàries, equivalents a la sisena hora de les escoles públiques, que es desenvolupaven al centre.

Continue reading »

Comments (0)
Projectes

700 centres catalans participen en un projecte contra la violència masclista

Una aplicació informàtica és l’eix del projecte educatiu
By , on 14 de gener de 2014

Un total de 701 centres d’ensenyament de Cataluña han participat des de 2009 fins a 2013 en un projecte de convivència contra la violència masclista a través d’una aplicació informàtica realitzada per la Conselleria d’Ensenyament de la Generalitat. Els estudiants de 473 escoles, 116 instituts i 112 centres privats i concertats han utilitzat aquesta aplicació informàtica i han pres consciència sobre aquesta problemàtica social.

La consellera d’Ensenyament de la Generalitat, Irene Rigau, ha publicat en el Butlletí Oficial del Parlament de Catalunya (BOPC), en resposta a la pregunta del grup socialista sobre les acciones que duen a terme els centres per garantir una educació igualitària i contra la violència masclista, ha destacat l’aplicació facilitada als estudiants dels centres catalans.

Sobre aquest punt, el projecte és una de les línies estratègiques del Programa d’Intervenció Integral contra la Violència Masclista (PIIVM) 2012-2015, en el qual la Conselleria d’Ensenyament es coordina amb altres departaments de la Generalitat de Catalunya per aconseguir fer desaparèixer la xacra del masclisme. També hi participen conjuntament el Institut Català de la Dona i el departament de Benestar Social i Família.
Continue reading »

Comments (0)
Temes clau

Educació posa sobre la taula una pujada de les taxes universitaries

La mesura suposaria que els estudiants paguessin entre un 15% i un 25% del cost real de la matrícula
By , on 20 de abril de 2012

I segueixen pujant les retallades i les taxes. Si fa uns dies era la navegació aèria, ara ens despertem amb una pujada de les taxes universitàries per l’any que ve. I és que el Ministeri d’Educació ha proposat a les Comunitats Autònomes una modificació en el pagament d’aquestes taxes, una modificació que pot suposar fins a 540 euros més a l’any en el cost de matriculació d’un estudiant que acaba d’arribar a la universitat. Tot i que la xifra final dependrà de cada CCAA.

Tot i el descontent, sembla que la decisió ja està presa

Amb aquesta mesura, que segurament s’aprovarà avui mateix, i les que estiguin per venir, el Govern espera retallar 3.000 milions d’euros en Educació. D’aquesta forma es canvia el sistema de taxes que existia fins ara i estableix que els alumnes paguin depenent del cost que suposa la seva titulació. Quedarà fixat un marge d’entre el 15% i el 25% perquè siguin les Comunitats les que tinguin l’última paraula en quant al percentatge que volen pujar depenent de les circumstàncies de cada regió i els objectius de dèficit. S’ha d’aclarir que aquestes xifres no són un increment sobre el preu de la matricula anterior, sinó el percentatge que cada alumne haurà de pagar del cost real que suposa la seva matrícula. Una pujada que sobre el preu de la matrícula que cada any paguen els estudianys suposaria entre un 50% i un 60%.

Continue reading »

Comments (0)
Temes clau

Com detectar la baixa autoestima en nens?

Hem d'estar atents als petits indicadors del seu comportament
By , on 22 de febrer de 2012

L’autoestima és la diferencia entre el que pensem nosaltres que som i el que ens agradaria ser. Quan la distancia entre aquestes dues idees és molt gran considerem que tenim una baixa autoestima; i això repercuteix en la nostra forma d’interactuar amb els altres, el nostre entorn i nosaltres mateixos. Detectar la baixa autoestima en nens és molt important ja que aquesta etapa ens marca molt profundament durant tota la vida.

Detectar la baixa autoestima en nens

Detectar la baixa autoestima en nens

Com es manifesten els problemes d’autoestima en nens? La baixa autoestima es pot manifestar en cinc àrees: social, acadèmica, familiar, imatge corporal i autoestima global. Normalment, en el decurs de la infància els nens acostumen a presentar moltes alteracions, però existeixen un seguit d’actuacions persistents que denoten una baixa autoestima en els nens. El primer que hem de fer com a pares o persones responsables dels petits és estar atents a la seva conducta, ja que ens donarà petites pistes sobre la seva autoestima.
Continue reading »

Comments (0)
Llibres

Llibres per fomentar la lectura

5 novel·les pensades per a nens d'ara
By , on 9 de febrer de 2012

Els nenes d’avui dia viuen en un món basat en la imatge. Les pel·lícules i les sèries guanyen molt de terreny als llibres, que han esdevingut casi obsolets per als seus ulls. No obstant, és molt important fomentar la lectura entre els més menuts i aquesta tasca només es pot aconseguir fent que llegeixin llibres que a ells els puguin agradar.

Noia llegint

Noia llegint

Jo vaig ser un d’aquells nens que odiaven llegir i deixava per a l’últim moment les lectures obligatòries que manaven a l’escola o l’institut. Me’ls acabava llegit, però perquè no podia baixar-me treballs d’Internet. És cert que les lectures eren de prestigi però no era quelcom que hagués estat pensat per als nens d’avui en dia. Sempre s’està a temps de canviar la situació; i per això proposo una sèrie de lectures de qualitat i entretingudes per iniciar als nens i nenes d’entre 12 i 14 anys en l’apassionant món de la lectura.
Continue reading »

Comments (0)
Formació

Estudiar jardineria, un grau de formació professional

Qualitats com la paciència, la responsabilitat o la sensibilitat són molt buscades en els jardiners
By , on 27 de desembre de 2010

Crear originals composicions és una de les tasques del jardiner

Si t’agrada la natura més que qualsevol altra cosa, si ets una persona responsable, si t’agrada treballar a l’aire lliure i estàs disposat a ser constant, existeix el teu treball perfecte! Un treball en el que no només podràs gaudir de la flora en tot el seu esplendor sinó que seràs el màxim responsable d’ella: la jardineria.

Un grau de formació professional de 2000 hores al que pots accedir si posseeixes el títol d’ESO, el de BUP, el títol de Tècnic o Tècnic Auxiliar o algun certificat similar. L’altra via per accedir a aquests estudis consisteix en superar una prova d’accés, tot i que per presentar-t’hi has de tenir més de 17 anys. El pla de formació és el mateix per tots els centres ja que existeixen uns mòduls professionals que agrupen tots els continguts, tot i així, el nom de les assignatures pot variar d’un centre a un altra, depenent de la seva organització. Els mòduls generals es divideixen en:

•Organització i gestió d’una explotació agraria familiar
•Implantació de jardins i zones verdes
•Conservació i millora de jardins i zones verdes
•Producció de plantes
•Mètodes de control fitosanitari
•Instal•lacions agràries
•Jardineria d’interior
•Agrotecnologia
•Relacions a l’entorn de la feina
•Formació i Orientació laboral

Uns continguts que t’ajudaran a organitzar les explotacions agràries, a crear i conservar els jardins; a realitzar operacions de reproducció de les plantes d’un viver, a manejar i mantenir les instal•lacions i maquinàries per dur a terme l’explotació agrària; així com ser capaç de fer un projecte de jardineria interior. Ja veus doncs, com fer aquest curs de formació professional et servirà per aconseguir tots els coneixements i eines per convertir-te en un jardiner complet, capaç de moure’s en diferents àmbits i conscienciat amb la seva tasca.
Continue reading »

Comments (0)
Formació

Com ser capità de vaixell

Existeixen diferents titulacions depenent de l’eslora de l’embarcació i les milles permeses per allunyar-se. Quina és la teva?
By , on 24 de agost de 2010

Vols conduir un iot?

Quan decidim que volem estudiar hem de tenir un aspecte ben present, no és el mateix que ens agradi una cosa que voler treballar en ella. Així, per exemple, no n’hi ha prou amb que ens agradin els animals per ser veterinari, ja que per ser el metge dels animals hem de posseir una altre sèrie de característiques bàsiques, com ser capaços d’agafar un bisturí i operar a un gos.

Voler ser capità de vaixell és el mateix cas. Et pot agradar molt el mar i gaudir d’anar amb llanxa per la costa o ser el capità d’un iot. Però totes aquestes coses, més relacionades amb l’oci, disten molts d’estudiar enginyeria naval i ser un pilot professional de la marina mercant.

Els primers els pots aconseguir fent un curs de més o menys hores a qualsevol escola nàutica amb llicencia. Dins aquesta hi ha diferents nivells a escollir:

El primer és el de Patró per Navegació Bàsica o titulín, que pots fer a partir dels 18 anys o dels 16 amb consentiment patern. Consta d’un examen teòric de 40 preguntes i 12 hores mínimes de pràctiques; a més hauràs de fer dues hores de pràctiques en radiocomunicacions. Amb aquest títol podràs portar embarcacions de vela de fins a 8 metres d’eslora i de motor fins a 7’5 metres. Podràs allunyar-te a cinc milles de la costa.
Continue reading »

Comments (0)
Temes clau

Educació emocional en el món laboral

Una de les claus per assolir l'èxit professional
By , on 28 de juny de 2010

Podem dir que al nostre país parlem de l’educació emocional o intel·ligència emocional (són dos termes que van molt lligats) des de la irrupció al panorama televisiu de Gran Hermano. Abans també era un camp estudiat, però el terme es va popularitzar amb l’arribada del reallity amb més seguidors de la història de la televisió privada. A partir d’aquest moment, quan tots podíem veure i participar de les reaccions d’altes persones, aquest camp va començar a tenir més importància que abans. Això no vol dir que no hi hagi estudis previs, perquè aquests existeixen, només significa que ens va arribar a la massa, és a dir, als ciutadans normals i corrents.

Però què és en realitat l’educació emocional? Doncs bé, l’educació emocional, en primer lloc té com a objectiu ajudar a les persones a descobrir, conèixer i regular les seves emocions per desprès incorporar-les a les seves competències. Segons el Dr. Rafael Bisquerra, de la Universitat de Barcelona, els objectius generals de l’educació emocional són: tenir un coneixement de les pròpies emocions, identificar les emocions dels altres, desenvolupar l’habilitat de regular/controlar les emocions pròpies, prevenir els efectes perjudicials de les emocions negatives… i així una llarga llista d’objectius.

La finalitat de tot plegat és basa, doncs en fer a l’individu competent davant d’una sèrie de situacions vitals. Un dels camps on l’educació o intel·ligència emocional té més importància és el món del treball. A l’hora de triar un cap de departament, per exemple, és tenen en compte molts factors, i un d’ells és la intel·ligència emocional. Per què? Doncs, tot i que és una mica complicat d’explicar, l’individu ha de tenir la capacitat de controlar les situacions. Davant d’una crisis empresarial ha de saber portar als seus subordinats cap a un mateix punt (aquest punt acostuma a ser beneficiós per a l’empresa) i això s’aconsegueix gràcies a l’educació emocional. Saber escollir el moment precís, o bé, fer una aproximació dels ànims generals passa per ser un individu que primer és coneix a ell mateix i per tant també pot conèixer als altres.
Continue reading »

Comments (0)
Formació, Temes clau

Els efectes positius de l’estimulació precoç

Es poden fer fins els sis anys
By , on 25 de agost de 2009
Cal conèixer molt bé l'estat de creixement del nadó

Cal conèixer molt bé l'estat de creixement del nadó

Un nadó sempre ens desperta tendresa per la seva innocència. És un ésser que està a les portes de tot un procés de construcció, algú vulnerable, indefens, que no disposa de recursos suficients per a valdre-se per si mateix. Només néixer tot just conta amb el plor per a procurar l’atenció de la seva mare, la succió per a alimentar-se, i el reflex de tancar les mans per a aferrar-se a alguns objectes. En comparació d’altres éssers vius la diferència és abismal, doncs la majoria de les espècies, excepte la humana, triguen molt menys a madurar i a ser autònomes.

Però aquesta major dependència del nadó pel que fa als pares, lluny de ser una mica negatiu, suposa un benefici a la llarga, perquè li permet disposar de més temps per a desenvolupar tot el seu potencial. Tots aquests anys d’infància dotaran al cervell de la flexibilitat necessària per a arribar a autèntics assoliments. El fet de néixer sense finalitzar significa que gran part de les habilitats motrius i cognitives les podrà anar aprenent, i això jugarà al seu favor quan hagi d’adaptar-se a un ambient canviant i imprevisible.

I és en aquest espai reservat a l’aprenentatge on cobra sentit l’estimulació precoç, un conjunt de mitjans, tècniques i activitats amb base científica que, aplicades de forma sistemàtica i seqüencial, potencien determinades funcions cerebrals en un context pedagògic i lúdic. Aquesta opció educativa es pot proposar a qualsevol nen des del seu naixement fins als 6 anys. No és alguna cosa, com erròniament es pensa, exclusivament destinat als quals presenten dificultats d’aprenentatge o retards en el desenvolupament. Si bé per a aquests últims es fa indispensable, no per això resulta menys beneficiós per als nens sans.
Continue reading »

Comments (0)
Temes clau

Ansietat amb l’arribada del nou curs

By , on 6 de agost de 2008

La inauguració del mes de setembre és, sense cap dubte, una época de nerviosisme i ansietat per a moltes persones. La tornada a la feina, per exemple, té com a conseqüència moltes alteracions psicològiques en forma d’ansietat per a molts treballadors que han d’adaptar-se a la nova situació després de les vacances.

Els nens no són menys, i la tornada a l’escola pot suposar un canvi en els hàbits adquirits durant les vacances pels més petits. Per exemple, quan s’apropa l’inici del nou curs, és habitual que nens i nenes comencin a tenir és dificultats per dormir a les nits, fins i tot existeixen situacions en les quals els petits es fan pipi a sobre (enuresis).
Continue reading »

Comments (0)

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio