EducaBloc.cat
Bloc sobre educació i formació dirigit tant a formadors com a estudiants de totes... 

Post tagged with ‘curriculum europeu’

Formació

Les begudes amb una mica de cafeïna ajuden a concentrar-se

La hidratació és bàsica per afrontar les hores d’estudi
By , on 10 de juny de 2014

Una gran part dels estudiants ja han entrat a la recta final del curs i és impossible no veure’s a sobre els darrers exàmens de l’any o la temuda proba de la Selectivitat. Els alumnes que han seguit tècniques per organitzar el temps d’estudi al llarg del curs respiren més tranquils, però n’hi ha d’altres que han preferit jugar-se l’any a una carta i que ja preparen llargues maratons per deixar-se els colzes en una nit a base de begudes energètiques i cafeteres ben carregades.

La cafeïna es converteix en el millor amic dels estudiants més desesperats, però no sempre ajuda a estudiar. L’Institut Europeu d’Hidratació (EHI, per les seves sigles en anglès) ha publicat un estudi on s’assegura que les begudes que contenen petites quantitats de cafeïna, com el te o els refrescs de cola, són els que ajuden a millorar la concentració de les persones durant les seves hores d’estudi.

En aquesta etapa és “fonamental” que els joves mantinguin una bona hidratació perquè, segons ha informat l’Institut, ajuda a combatre el cansament, mantenir el cervell en alerta i, per tant, optimitzar la capacitat cognitiva durant les hores d’estudi abans dels exàmens. No obstant això, segons un estudi de la Universitat Complutense de Madrid, el 95% dels estudiants afirma que només beu líquids quan té set, per la qual cosa és probable que molts d’ells no s’hidratin correctament al llarg del dia.

Així doncs, el preferible per afrontar les jornades d’estudi és tindre al costat una botella d’aigua més que una beguda energètica, un refresc o una tassa de cafè ben carregada; ja que aquestes begudes contribueixen a deshidratar l’organisme, produint l’efecte contrari al desitjat. En tot cas, els experts recomanen prendre begudes amb petites dosis de cafeïna en els moments de més baixa concentració, que solen donar-se en les hores dedicades a dormir.

L’estudi i els exàmens exigeixen un alt nivell de concentració i, per això, és important que els joves beguin de forma regular en aquests moments. A més, és recomanable menjar fruites i verdures pel seu alt contingut en aigua i, també, begudes amb petites quantitats de cafeïna que ajuden a millorar la capacitat de concentració.

A la necessitat d’ingerir una bona quantitat de líquids durant l’estudi s’uneix el fet que han començat a arribar les altes temperatures en la major part d’Espanya, la qual cosa fa que es redueixi la hidratació. Per aquest motiu, l’expert encarregat de l’estudi ha destacat la necessitat d’equilibrar el líquid que les persones perden durant el dia, a través de la suor, orina i la transpiració, mitjançant la presa de diferents begudes i menjars rics en aigua.

Finalment, l’Institut Europeu d’Hidratació ha aconsellat als estudiants beure entre 1,6 i 2 litres d’aigua al dia; descansar cada dues hores i, si es té gana, menjar fruites o vegetals amb altes quantitats d’aigua. Alhora, per rendir al màxim durant les hores d’estudi aconsellen els experts no consumir begudes alcohòliques perquè causen deshidratació i no ajuden a la concentració; i, si l’ambient és càlid, incrementar el consum de líquids per mantenir un adequat balanç hídric.

Imatge: TerryJohnston

Comments (0)
Formació

Beca Sonimagfoto per cursar un postgrau de fotoperiodisme a Barcelona

By , on 14 de febrer de 2013
Fotògraf

Un fotògraf prova la seva nova Cannon

El Sonimagfoto&Multimedia és una trobada biennal de professionals de la fotografia que es produeix a la ciutat de Barcelona. És una molt bona manera de posar-se en contacte amb especialistes de la professió, per poder aprendre’n i conèixer les últimes novetats en el mercat de la fotografia. Hi ha tallers per poder posar en pràctica noves tècniques i viure una experiència professional única. És un lloc ideal per poder presentar productes i serveis nous, com també per trobar oportunitats laborals i noves possibilitats per fotògrafs. És un punt de trobada de fotògrafs on poden sortir molt bones idees.

Però a més a més, una de les qüestions més interessants de la trobada és la seva beca. Fira de Barcelona juntament amb la Universitat Autònoma de Barcelona presenta la Beca Sonimagfoto, la setena edició de l’ajuda econòmica per a poder cursar la Diplomatura de Postgrau en Fotoperiodisme a la UAB entre l’octubre de 2013 i el juny de 2014. Poden optar a aquesta prestació llicenciats i diplomats de qualsevol nacionalitat que acreditin els seus coneixements de fotografia; és a dir, cal presentar un currículum professional especificant la formació realitzada en aquest àmbit. I també cal presentar un reportatge fotogràfic inèdit de 20 instantànies (en blanc i negre o a color) amb una unitat temàtica i una ressenya. S’ha d’enviar amb una fulla de contactes, un currículum viatges i les fotografies digitalitzades en un CD. Com a màxim fins el 12 d’abril de 2013.

Un jurat triarà els 10 millors reportatges per, finalment, escollir el guanyador, tenint en compte la qualitat del reportatge com el currículum acadèmic i professional del participant. Els 10 reportatges es podran veure al Sonimagfoto&Multimedia i allà s’anunciaran els dos finalistes i el guanyador. Any rere any, són molts els fotògrafs que presenten els seus treballs. L’any 2011 se’n van presentar més de 100 de diferents països: Espanya, Argentina, Bèlgica, Brasil, Canadà, Colòmbia, Estats Units, Japó i Finlàndia. I el guanyador va ser Juan José Pérez, de Tarragona, amb el seu reportatge ‘Retorno forzoso’.

Continue reading »

Comments (0)
Formació

Estudia música a Barcelona

By , on 18 de gener de 2013
Saxofonista

Un saxofonista

Els aficionats a la música han de conèixer Taller de Músics, una escola musical que es troba a Barcelona en la qual hi ha una àmplia oferta de formació. Es pot dir que, majoritàriament, tots els professionals catalans en música han passat per aquesta escola, perquè és un punt de trobada de diferents estils, països i disciplines (ja sigui en cursos, seminaris, xerrades…). La formació que s’ofereix a l’escola està centrada, principalment, en el jazz, música moderna i la corrent flamenca de la música tradicional. I, amb tants anys d’escolarització de tants artistes, des de la seva creació a l’any 1979, és segur que les seves classes són d’una gran qualitat.

És important anar visitant la seva pàgina web d’una forma freqüent, perquè de tant en tant s’hi van anunciant cursets, tallers, audicions i conferències. Per exemple, aquest any es realitzarà un taller de creació de cançons molt interessant. Pensat, principalment, per a cantautors, instrumentistes i compositors, es pretén analitzar la composició de cançons des d’un punt de vista més musical i literari. Els alumnes, durant tot el curset, treballaran la composició estudiant obres d’altres compositors com Bob Dylan o Ovidi Montllor. El taller començarà el proper 15 de febrer i acabarà el 21 de juny, trobant-se cada divendres de 17 a 20, amb un preu de 640€ (o 570€ pels alumnes de l’escola).

Pels que volen fer música, cal que tinguin molt clar a què es volen dedicar. En primer lloc, hi ha l’Escola de Música, amb formació per poder exercir música com a professió. Es pretén que els alumnes tinguin els coneixements necessaris per poder tocar instruments tant de forma individual com en grup, amb les dades fonamentals per poder exercir en un futur la música d’una forma professional. Hi ha diferents àrees, en funció dels estils musicals (Rock, Jazz, Flamenc, Música Tradicional…) i a dins de cadascuna, hi ha uns instruments o uns altres. En funció dels coneixements previs, hi ha diferents nivells que es poden anar completant curs a curs (primer cicle, nivell mitjà i perfeccionament).

Continue reading »

Comments (0)
Formació

Obert el termini d’inscripció per la beca per ballarins DanceWEB

By , on 20 de novembre de 2012
Dansa moderna

Dues ballarines de dansa moderna

Sovint costa molt trobar beques importants i oportunitats pels artistes i ballarins, però avui us mostrem la beca DanceWEB 2013, una molt bona opció per a totes aquelles persones que els hi agradi ballar, per viure una experiència única i actualitzar els seus coneixements sobre dansa. La beca consisteix en un programa que dura 5 setmanes, englobat en el Festival ImPulsTanz-Vienna Internacional Dance Festival, que se sol celebrar a l’estiu. La propera edició serà entre el 10 de juliol i el 14 d’agost.

Per poder accedir a la beca, només cal tenir entre 22 i 30 anys i un bon nivell d’anglès, com a idioma vehicular del festival. S’hi poden presentar tant ballarins com coreògrafs europeus, de l’Europa de l’Est i països no europeus. Un cop superats aquests dos requisits, es pot entrar al programa d’entrenament multinacional, amb més de 65 ballarins i coreògrafs professionals d’Europa i el món. Les sol•licituds es poden realitzar fins al proper 15 de desembre, de manera que només queda un mes per poder presentar-se a aquesta beca i gaudir al màxim de l’experiència.

El guanyar la beca suposa entrar en un programa de dansa que consisteix en 190 tallers de tècnica de ImPulsTanz amb més de 90 professors. Però, a més a més, també suposa entrar en un projecte d’investigació del mateix festival, com també poder entrar gratuïtament a totes les actuacions de ImPulsTanz i a més de 300 projeccions de cinema i documentals sobre les companyies i els artistes que participen al festival. També es podrà estar en contacte directe amb coreògrafs i mestres internacionals per poder intercanviar idees i experiències.

Continue reading »

Comments (0)
Formació

El futur incert de la beca Erasmus

Els diners destinats a la beca s'han reduït a la meitat en els darrers Pressupostos Generals de l'Estat
By , on 6 de novembre de 2012
Avió

Molts joves agafen l'avió per estudiar per Europa

Les beques Erasmus van néixer l’any 1985 i, des d’aleshores, se n’han beneficiat més de 3 milions d’alumnes, que han tingut la possibilitat d’anar a estudiar a un país europeu. Les avantatges d’aquest tipus de beca són molt visibles, perquè ofereixen als alumnes la possibilitat de conèixer un país nou, entendre la seva cultura i estil de vida, com també aprendre i estudiar la seva carrera i millorar l’idioma alhora. És una experiència estudiantil i personal molt interessant, però amb un futur incert. A la Llei de Pressupostos Generals de l’Estat del 2013, aprovats el mes passat, es van destinar a aquesta beca 15 milions d’euros (el que suposa una gran reducció enfront els 36 milions de l’any passat).

Els diners invertits a la beca Erasmus han quedat reduït a la meitat en uns pressupostos de l’Estat molt austers. Des del ministeri d’Educació, s’ha justificat aquesta decisió assegurant que, a canvi, no es redueix el pressupost per les beques generals universitàries i no universitàries, sinó que s’augmenta en 23 milions fins arribar a un total de 1.160 milions d’euros. És cert que és més important prioritzar en les beques generals abans que les Erasmus, però abans que retallar la solució és acabar amb totes les irregularitats i portar a terme un control més exhaustiu del perfil dels alumnes i els requisits necessaris per accedir a la beca.

La Comissió Europea, a més, ha demanat als seus membres una ampliació de pressupost per poder pagar les beques Erasmus, els programes d’investigació i les ajudes regionals i de desenvolupament rural concedides fins a finals d’aquest any. Segons sembla, ja no hi ha fons per cobrir aquestes despeses i s’han demanat 90 milions d’euros per les beques Erasmus que hauran d’aportar entre tots els 27. A part, també calen 8.300 milions pels programes d’ajuda regional i desenvolupament rural i 423 milions més pels programes d’investigació.

Continue reading »

Comments (0)
Especials

Microsoft busca universitaris per parlar de Windows 8

By , on 11 de octubre de 2012

La vida universitària ens pot permetre aprofundir en molts continguts d’allò que ens agrada. Avui donem la volta a la truita i us preguntem, què us semblaria recórrer les universitats espanyoles explicant coses interessants als alumnes?

Si sou universitaris o ja graduats, Microsoft us proposa una ruta per les facultats d’Espanya per explicar als estudiants què és, com funciona i quines novetats principals i avanatatges pel seu aprenentatge té Windows 8, el darrer sistema operatiu de la companyia.

Per a aconseguir estar entre els quatre afortunats que realitzaran la ruta, Microsoft ha disposat un espai a Facebook perquè tots els candidats presentin el seu currículum juntament amb un vídeo, fotografia o text on demostrin les seves capacitats creatives.
Continue reading »

Comments (0)
Noves tecnologies

‘Noves maneres de llegir i escriure’, una xerrada a càrrec de Daniel Cassany

El pròxim 30 de maig al centre cívic de Can Deu, al barri de Les Corts (Barcelona)
By , on 26 de maig de 2012

L’aparició de les Noves Tecnologies, entesa com l’aparició de les tecnologies digitals, ha trastocat de d’alt a baix el món de l’ensenyament. Noves formes d’impartir docència, més autonomia per l’alumne o fàcil contacte amb el professor són només algunes de les característiques d’aquest ‘nou’ ensenyament, de la que l’educació a distància (UNED, UOC…) són segurament el màxim exponent.

Presentació de la xerrada

Conscient d’aquest canvi i amb l’objectiu d’explicar-lo, el professor Daniel Cassany presentarà el pròxim 30 de maig la xerrada ‘Noves maneres d’aprendre a llegir i escriure’. L’acte es portarà a terme al centre cívic de Can Deu, a la Plaça de la Concòrdia (Les Corts-Barcelona) a partir de les 17 hores. Per poder-hi assistir només s’ha d’omplir un formulari d’inscripció amb algunes dades personals i centre educatiu al que pertanyem.

Continue reading »

Comments (0)
Formació

Educació crea 7.160 places més d’FP a Catalunya

Els motius, un fort augment de la demanda i l'alt grau d'inserció laboral d'alguns cicles
By , on 13 de juliol de 2010

Aprofita l'increment de places per a preparar-te pel futur

Molts de nosaltres, sovint per la influència que ens arriba de casa, acabem optant per estudiar una carrera enlloc d’un cicle formatiu. Per als nostres pares estudiar una carrera ho és tot, doncs quan ells eren joves era quelcom complicat i minoritari que t’assegurava un futur. Però avui en dia hi ha més llicenciats que pedres. Des de fa temps, doncs, se senten rumors als carrers sobre els avantatges d’estudiar una FP. I és que, mentre molts es capfiquen en inflar el currículum amb titulacions i masters, l’oferta laboral per als estudiants de cicles es cada cop més gran. I, per sort, això comença a notar-se en la nostra societat.

Així doncs, i en base a las preinscripcions, a Catalunya hi hagut un fort increment de la demanda per a l’estudi de cicles formatius. A aquest factor se li suma que moltes de les FP demandades són titulacions que, a dia d’avui, obtenen un alt grau d’inserció laboral. Interessa preparar gent per a l’exercici d’aquestes professions, i més tal i com està ara l’atur. Per això la Generalitat ha creat 7.160 places extra, de tal manera que el total de places que suma ja 86.000. Cal tenir en compte que l’any 2.000 aquesta xifra no arribava ni a les 50.000.

Continue reading »

Comments (0)
Formació
Torna el Saló de l'Ensenyament

Setmana de la Formació i el Treball 2010

Del 17 al 21 de març a Barcelona
By , on 18 de març de 2010

La Fira de Montjuïc acull cinc dies plens d'oferta formativa

Tenim de temps fins el proper diumenge per gaudir d’una nova edició de la Setmana de la Formació i el Treball d’aquest 2010. Potser aquest nom no us digui res, però segur que la cosa canvia si diem allò de “Saló de l’Ensenyament”. Tot i així, cal que tinguem en compte una cosa: no cal ser alumne de batxillerat o cicles formatius per trobar un munt d’oportunitats en aquestes jornades. I és que es tracta d’un esdeveniment que no només té a veure amb estudis universitaris. De fet, engloba múltiples salons, activitats i fires que us descriurem a continuació.

Per començar, el Saló de l’Ensenyament, plat fort de les jornades, inclou un any més el Saló dels Idiomes ASEPROCE (Asociación Española de Promotores de Cursos en el Extranjero), que compta amb la participació d’unes vint empreses agrupades dins d’aquest organisme que, com el seu nom indica, presentaran als visitants innovadores propostes per estudiar una llengua a l’estranger. També incorpora enguany Recerca en Acció, un espai dedicat a la ciència i la tecnologia on es duran a terme demostracions científiques, experiments, tallers i altres activitats interactives i alhora lúdiques que faran que el visitant gaudeixi mentre se’l motiva, en certa manera, a formar part d’aquest sector.

Continue reading »

Comments (0)
Formació

Per què estudiar un màster?

Més currículum, especialització i més opcions de trobar feina
By , on 3 de febrer de 2010
Estudiar un master és una bona oportunitat

Estudiar un master és una bona oportunitat

Tal i com està el mercat laboral és important aportar alguna cosa diferent al nostre currículum i què millor que uns estudis superiors com són els màsters. Segurament que la majoria de vosaltres esteu buscant feina, però cada cop el món laboral s’està fent més i més complicat, a la vegada que exigent. Feia uns anys ens semblava -com a mínim a mi- que a les pel·lícules americanes el tema del treball s’exagerava, és a dir, conceptes com la competitivitat, l’estrès o la falta de vida familiar eren l’eix central de moltes pel·lícules. Temes que abans ens resulaven aliens ara marquen la quotidianitat de les nostres feines, i és que la cultura del treball americana ha arribat al nostre país i marca la nostra vida com mai ho havia fet abans.

Per tal de fer front a aquesta dinàmica laboral és necessari, tal i com abans us comentava, que aporteu coses diferents al currículum i així marcar la diferència amb els vostres competidors en matèria laboral. Un màster ofereix la possibilitat de millorar els aspectes genèrics que aprenem al llarg de les nostres diplomatures o llicenciatures, és a dir, podem centrar-nos en aspectes més concrets pel que fa a la nostra especialitat. D’aquesta manera podem arribar a ser experts en alguna determinada matèria i aportar el que realment es necessita a l’àmbit laboral en el que ens movem.

D’altra banda, els màsters són estudis superiors que es diferencien de la resta perquè són específics. L’objectiu principal és aprofundir dins d’una branca del saber genèric. No només es tracta d’aprendre, també és necessari convertir-se en expert de la matèria en qüestió. Aquesta necessitat de saber més, és la que contempla el nou pla d’estudis d’àmbit europeu, ja que gràcies als màsters els alumnes que així ho considerin poden continuar i optar per doctorar-se en una especialitat. Fa uns anys per a pertànyer a la vida intel·lectual universitaria i ser doctor, era necessari passar per un munt de tràmits, cursos i mil històries més, que ara s’escurcen per fer més fàcil la incorporació dels joves -i no tan joves- dins d’aquest àmbit intel·lectual i laboral.
Continue reading »

Comments (0)

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio