EducaBloc.cat
Bloc sobre educació i formació dirigit tant a formadors com a estudiants de totes... 

Post tagged with ‘como redactar un proyecto per a nens’

Projectes

700 centres catalans participen en un projecte contra la violència masclista

Una aplicació informàtica és l’eix del projecte educatiu
By , on 14 de gener de 2014

Un total de 701 centres d’ensenyament de Cataluña han participat des de 2009 fins a 2013 en un projecte de convivència contra la violència masclista a través d’una aplicació informàtica realitzada per la Conselleria d’Ensenyament de la Generalitat. Els estudiants de 473 escoles, 116 instituts i 112 centres privats i concertats han utilitzat aquesta aplicació informàtica i han pres consciència sobre aquesta problemàtica social.

La consellera d’Ensenyament de la Generalitat, Irene Rigau, ha publicat en el Butlletí Oficial del Parlament de Catalunya (BOPC), en resposta a la pregunta del grup socialista sobre les acciones que duen a terme els centres per garantir una educació igualitària i contra la violència masclista, ha destacat l’aplicació facilitada als estudiants dels centres catalans.

Sobre aquest punt, el projecte és una de les línies estratègiques del Programa d’Intervenció Integral contra la Violència Masclista (PIIVM) 2012-2015, en el qual la Conselleria d’Ensenyament es coordina amb altres departaments de la Generalitat de Catalunya per aconseguir fer desaparèixer la xacra del masclisme. També hi participen conjuntament el Institut Català de la Dona i el departament de Benestar Social i Família.
Continue reading »

Comments (0)
Temes clau

Els avantatges de la creativitat

Les persones creatives tenen major autoestima i habilitats socials
By , on 29 de febrer de 2012

La creativitat és una actitud que tots els individus tenim, més o menys desenvolupada, per a produir idees i solucions noves. La nostra ment presenta un problema amb claredat i tracta d’originar o inventar una idea, concepte, noció o esquema seguint línies noves o no convencionals.  Segons un estudi realitzat per la Universitat de Pensilvania, una persona creativa presenta els següents trets: sensibilitat, fluïdesa, flexibilitat, originalitat, capacitat de redefinició, abstracció, síntesi i coherència alhora d’organitzar-se. Però més enllà d’això, la creativitat fomenta un seguit d’actituds i valors positius en les persones.

Treball creatiu

Treball creatiu

La creativitat és un valor que hem de fomentar en els nens i mantindre en els adults ja que aporta un seguit de beneficis més enllà dels propis de tindre una ment desperta i imaginativa. La creativitat ens ajuda a ser millors persones i a relacionar-nos amb el nostre entorn d’una forma positiva. Vols saber quins beneficis pot aportar la creativitat a la teva vida?
Continue reading »

Comments (2)
Temes clau

Com detectar la baixa autoestima en nens?

Hem d'estar atents als petits indicadors del seu comportament
By , on 22 de febrer de 2012

L’autoestima és la diferencia entre el que pensem nosaltres que som i el que ens agradaria ser. Quan la distancia entre aquestes dues idees és molt gran considerem que tenim una baixa autoestima; i això repercuteix en la nostra forma d’interactuar amb els altres, el nostre entorn i nosaltres mateixos. Detectar la baixa autoestima en nens és molt important ja que aquesta etapa ens marca molt profundament durant tota la vida.

Detectar la baixa autoestima en nens

Detectar la baixa autoestima en nens

Com es manifesten els problemes d’autoestima en nens? La baixa autoestima es pot manifestar en cinc àrees: social, acadèmica, familiar, imatge corporal i autoestima global. Normalment, en el decurs de la infància els nens acostumen a presentar moltes alteracions, però existeixen un seguit d’actuacions persistents que denoten una baixa autoestima en els nens. El primer que hem de fer com a pares o persones responsables dels petits és estar atents a la seva conducta, ja que ens donarà petites pistes sobre la seva autoestima.
Continue reading »

Comments (0)
Formació

“En contra de les retallades. En defensa de l’educació pública”

Milers de persones es manifestaren el dissabte a Madrid
By , on 24 de octubre de 2011

50.000 persones per uns, 70.000 per altres, desenes de mils pels menys concrets…sigui quina sigui la xifra exacta el que és segur és que són moltes les persones en contra de les últimes mesures educatives que s’han pres. A les 12 del migdia del dissabte passat començava una manifestació a Madrid “En contra de les retallades. En defensa de l’educació pública”, indicaven algunes de les pancartes que els manifestants portaven. Des d’Atocha i fins a la plaça Jacinto Benavente s’estenien milers de professors, alumnes, pares i mares per reclamar el que es seu per dret, l’educació pública. La gran quantitat de gent que arribà des de tots els llocs d’Espanya obligà als organitzadors a obrir una altra via de manifestació i a desviar als manifestants pel Passeig del Prado fins a Cibeles, per després agafar el carrer Alcalà i acabar a Sol. Allà s’han trobat els dos grups de manifestants i és que sembla que últimament qualsevol manifestació que vulgui tenir rellevància ha de tenir el seu pas per Sol.

El verd va ser el color de la manifestació. Eslògan de les camisetes dels manifestants.

La protesta va ser convocada per les direccions generals dels cinc principals sindicats d’esenyament, ANPE, FE-COO, FETE-UGT, CSI.F o STES. A més, al reclam també es va adherir la Confederació Espanyola de Pares i Mares (CEAPA), així com diversos moviments estudiantils. Al cap de la manifestació es van col·locar els líders sindicals de CCOO i UGT, Ignacio Fernández Toxo y Cándido Méndez, respectivament; el coordinador general d’IU, CAyo Lara i representats sindicals d’altres països europeus, com Grècia, França, Portugal, Irlanda.

Els manifestants vingueren des de diferents punts d’Espanya en uns 200 autobusos, segons els organitzadors de la marxa. Entre les pancartes es podien llegir reclams tan representatius de l’opinió popular com: “Aquí como en Chile” o “Privemos de privatizadores”. Dos dels personatges més recriminats han estat Esperanza Aguirre y María Dolores de Cospedal, que han protagonitzat pancartes i crits com: “Yo también tengo Dolores de Cospedal” o “Esperanza manostijeras”. Al final de la marxa l’actriu Pastora Vega ha estat l’encarregada de llegir el manifest en defensa de l’educació pública.
Continue reading »

Comments (0)
Temes clau

Tarda de Picnic

Gaudir d’una tarda en família no té preu!
By , on 30 de agost de 2010

Picnic en família

Ja ha passat el pitjor de l’estiu, aquests dies calorosos del mes d’agost que fan que l’aire condicionat sigui el teu millor amic. A partir d’ara les temperatures començaran a baixar i hi haurà unes quantes setmanes de bon temps sense la xafogor de mitjans d’agost. Aquest temps és ideal per agafar als nens i sortir de casa. Els petits de la casa encara tenen vacances i els grans acaben d’incorporar-se o s’incorporaran pròximament a la feina. Sigui com sigui una tarda de cap de setmana segur que la teniu lliure, aprofiteu-la!

Si tenim molt de temps lliure podem aprofitar per anar d’excursió i fer una mica d’exercici. Ens llevem d’hora al matí, agafem el cotxe i anem fins algun parc natural o ruta per començar l’excursió. Als nens segur que els encanta aquesta petita aventura i és tan fàcil de preparar com portat unes bones sabates de muntanya i entrepans. Després de dinar és ideal fer una becaina sota un arbre i que els nens juguin una mica amb la pilota, així alliberaran energia i a la nit es quedaran dormits fàcilment.

Si no tenim tot el dia lliure i ens és impossible anar fins a la muntanya, hi ha moltes més alternatives! Una d’elles és anar de picnic al parc, aprofitem la tarda i berenem i juguem amb els nens al parc. La gespa és el lloc idoni per fer tombarelles i jugar a futbol, segur que els petits gaudeixen de jugar una estona amb els seus pares! Ara que encara fa bo temps, podem canviar la gespa del parc per la platja. No és bo que els nens estiguin moltes hores sota el sol, per això a partir de les cinc de la tarda, quan ja no fa tant de mal i no crema tant és molt divertit jugar a voley sobre la sorra. Només heu d’agafar una pedra i pintar el terreny de joc, passareu unes hores ben divertides! Recordeu però que encara que el sol no cremi a partir de les cinc o les sis és molt important posar crema solar als nens!
Continue reading »

Comments (0)
Jocs i dinàmiques

Jocs d’aigua amb nens, per gaudir al màxim de l’estiu!

Uns quants exemples que us ajudaran a divertir-vos dins l’aigua
By , on 14 de agost de 2010

L'aigua, un gran entreteniment

Comença l’Agost i molts nens ja han acabat els cursets d’estiu. Després d’un mes frenètic d’acampades, esplai i monitors toca estar a casa. Normalment els pares agafen aquest mes d’estiu de vacances, així poden gaudir de la família i fer activitats junts. Després d’un mes de jocs els nens estaran acostumats a estar en moviment tot el dia, així que a casa voldran jugar i divertir-se com ho feien a les colònies. Els pares però, no són monitors i a vegades el ventall de jocs s’acaba de seguida; sobretot si tenim en compte que els nens no poden jugar més de mitja hora o una hora a un mateix joc, ja que es cansen de seguida!

Per facilitar la feina, us proposo uns quants exemples de jocs d’aigua, ja que a l’estiu fa massa calor per jugar sobre terra, perquè tingueu als nens entretinguts! Depenent de l’edat que tingui el nen o nena podrem elegir un tipus de joc o un altre. Per a nens de 3 a 6 anys jocs senzills com fer bombolles amb palles serà tota una aventura, així com fer farinetes amb aigua i terra. Un altre joc divertit consisteix en ficar objectes com culleres dins un recipient poc profund i omplir-lo d’aigua; el nen haurà d’aconseguir agafar l’objecte introduït amb la boca, al principi els hi semblarà molt difícil, però ja veureu com perfeccionaran la tècnica molt ràpidament!

Per a nens més grans, un altre joc molt divertit i que podem adaptar a l’aigua és l’agafa murri. Un nen o nena amb els ulls tapats porta un globus d’aigua a les mans; al seu voltant els nens corren en totes direccions, de sobte el nen amb el globus diu PAREU! tots els nens que corrien s’han d’aturar i marcar la seva posició amb un soroll. Llavors el nen haurà de tirar el globus per mullar a algú però les estàtues només podran donar tres bots per evita-ho. Aquest és un joc molt divertit quan hi ha molts de nens, i és que sempre n’hi ha algun que queda ben moll! Fer carreres amb un globus d’aigua aguantat per la barbeta i el coll pot ser molt emocionant, a més el nen o nena millorarà la seva agilitat.
Continue reading »

Comments (0)
Formació

Socorristes: essencials per l’estiu

Amb el títol de socorrista hi ha milers de portes obertes per treballar a l’estiu. Entra-hi!
By , on 4 de agost de 2010

Una professió de gran responsabilitat

Són moltes les persones, sobretot en el nostre entorn rodejat d’aigua, per les que el mar o la piscina són més que una simple diversió o entreteniment, sinó una addicció. El sol, l’aigua, les tovalloles, la gent, la sorra, la gespa… només pronunciar aquestes paraules els hi provoca una sèrie de desencadenants a nivell físic que els posa de molt bon humor. Doncs bé, si a més d’això ets bon nedador, que segur, i tens interès per ajudar a la gent la teva feina és clara: Socorrista.

Per poder exercir com a socorrista primer has de fer un curs per treure’t el títol. Aquest curs es pot fer a través de tres organitzacions: el primer és la Federació de Salvament Aquàtic i Marítim de la teva província, el segon és la Creu Roja i el tercer és cursant el Cicle Formatiu de grau superior d’Animació d’Activitats Físiques i Esportives, que et permet ser socorrista entra d’altres moltes coses.
La diferència entre els tres són les hores dedicades, ja que els cursos organitzats per la Federació tenen un mínim d’hores per curs de 85, els de la Creu Roja de 100 hores i el cicle formatiu té un mòdul de 120 hores. I el preu oscil•la entre els 300 i els 420 euros.

El curs, a les tres opcions, consta de dues parts: una teòrica i una de pràctiques. Durant la part teòrica, que també inclou alguna pràctica, aprendràs primers auxilis com reanimació cardiopulmonar o embenatges. Al final haurà d’aprovar un examen (test) i una simulació de la pràctica.
Continue reading »

Comments (0)
Llibres

Aconseguir bons hàbits de lectura

Si comencem des de ben petits es fàcil mantenir-ho
By , on 16 de juny de 2010

Llegir, un hàbit saludable

Avui dia ens trobem davant d’una situació ben complicada. Fa uns anys els hàbits de lectura eren ben diferents als d’ara. Pel que sigui, perquè fa mandra, perquè els llibres són massa cars, etc, els nostres hàbits de lectura van baixant any rere any. I la veritat, és que no és massa bo. Un llibre és el millor amic que podem tenir. Llegir és un acte d’intimitat. Ens tanquem en un món de pau i desconnectem del que tenim al voltant. A més, ens ajuda a millorar la nostra escriptura i incrementa el nostre nivell de creativitat. Per aquesta raó és important que des de ben petits tinguem uns bons hàbits de lectura, i així a mida que creixem els anem conservant.

Els més petits de casa són els més fàcils de convèncer. La clau és anar-los introduint a la lectura d’una manera que ells no se n’adonin. Per exemple, abans d’anar a dormir els podem llegir un conte, però no l’acabem, el deixem per la pròxima nit, i així el nen tindrà ganes de continuar escoltant la història. En aquest punt els hem de motivar perquè siguin ells qui prenguin la iniciativa. Animar-lo a que llegeixi una part del conte cada nit perquè així ell serà el narrador.

D’altra banda també podem crear un ambient propici per la lectura a casa. Ja sabeu que els més petits acostumen a copiar patrons dels més grans. Per tant si ens veuen llegir en una butaca, sabran que ells també ho poden fer i de mica en mica aniran incorporant aquest hàbit a la seva vida.
Continue reading »

Comments (0)
Projectes

El Carnet Jove amb el consum responsable

Concursos, jocs i d'altres iniciatives per conscienciar el jovent
By , on 15 de abril de 2010

La millor aportació al consum responsable guanyarà un viatge a l'històric Kurdistan

Un percentatge de la quota de tots aquells que gaudeixen del Carnet Jove es destina, des de fa temps, a causes solidàries. La naturalesa d’aquestes causes varia cada dos anys, i no fa gaire hem conegut quin tipus de projectes són els afortunats d’aquest 2010-2011: els relacionats amb el consum responsable i el comerç just.

Així doncs, es destinaran un total de 100.000 euros a les iniciatives de quatre ONGD’s. Intermón Oxfam, Setem, Alternativa 3 i Xarxa de Consum Solidari són les afortunades. Les seves tasques tenen a veure amb una cooperativa pagesa de Sri Lanka, una associació tèxtil de Tànger, una productora de cafè de Costa Rica i una cooperativa artesanal de cosmètica de l’Equador. Tots quatre són projectes de desenvolupament amb l’objectiu d’una millora en la qualitat de vida d’aquestes regions i, alhora, d’un consum responsable per part d’occident que prioritzi els productes no segellats amb estigmes com l’explotació.

Continue reading »

Comments (0)
Formació, Recursos

Educació i música, sempre de la mà

By , on 14 de març de 2008

chicosdelcoro.jpg

Música i educació són dels eixos sobre els quals es recolza la pel·lícula de Christophe Barratier, Los chicos del coro. És un dels films deliciosos, que deixen molt bon gust al públic tant pel contingut com per la forma. Es tracta d’una pel·lícula interesasnt per a obrir debat en una classe d’estudiants adolescents i és un bon exemple sobre l’educació en positiu
a les aules de les facultats de Magisteri.

Los chicos del coro ens convida a entrar en un orfanat i ens mostra el dia a dia que porten els nens que hi viuen. La premisa del director del centre és ‘acció, reacció’, cosa que comporta continus càstics per als petits, crits sense raó i poc diáleg. L’arribada d’un nou vigilant, Mathieu, els farà canviar les seves vides.
Continue reading »

Comments (0)

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio