EducaBloc.cat
Bloc sobre educació i formació dirigit tant a formadors com a estudiants de totes... 

Post tagged with ‘com és que que hi ha més noies que tenen anorèxia que n’

Idiomes

El 45% dels alumnes catalans d’ESO no sap expressar-se en anglès

L’anglès és l’assignatura negre dels centres públics
By , on 15 de abril de 2014

El 44,6% dels alumnes catalans de quart curs de Secundària tenen un nivell baix en expressió escrita en llengua anglesa, segons reflecteixen els resultats de l’avaluació de les competències bàsiques en anglès, que ha presentat aquest divendres en roda de premsa la consellera d’Ensenyament de la Generalitat, Irene Rigau. Encara que els resultats milloren en les competències de comprensió oral i lectora, el nivell mitjà queda lluny dels objectius marcats per a l’any 2018,

La consellera catalana ha tret importància als baixos resultats d’anglès al•legant que no són comparables amb anys anteriors ja que s’han canviat els criteris d’avaluació per apropar-se als estàndards europeus. Tanmateix, Rigau ha explicat que el 20% dels alumnes tenen un nivell global baix, quan l’objectiu és que estiguin per sota d’aquest llindar del 15% de l’alumnat; i que el 24,7% ho tenen alt, quan l’objectiu és que siguin el 30%.
Continue reading »

Comments (0)
Especials

Envasonvas.cat ens mostra com separar els nostres residus

Envàs o vas, la campanya de marketing del reciclatge
By , on 14 de gener de 2014

La separació de residus en els seus respectius contenidors és una pràctica cada cop més habitual en els ciutadans d’avui dia. Sens dubte, és molt important la sensibilització perquè la ciutadania prengui consciència de l’estalvi energètic que comporten pràctiques com el reciclatge o la reutilització de materials.

En els darrers mesos la campanya Envàs on vas s’ha convertit en autèntica ambaixadora del reciclatge i ha aconseguit una difusió i popularitat molt important. Si en la primera campanya vam conèixer tres noies que ens parlaven sobre la separació dels envasos en els contenidors, ara és el conegut comunicador Òscar Dalmau qui protatonitza amb tres infants la nova campanya. Continue reading »

Comments (0)
Recursos

L’adolescència precoç

Nens, tot i que sobretot les nenes, d'entre 8 i 12 anys entren a l'adolescència
By , on 23 de maig de 2013

En els darrers anys, s’ha produït un fenomen molt preocupant en els més joves i petits: l’arribada precoç de l’adolescència. No és un tema que s’hagi de tractar de forma banal, perquè és important per totes les persones desenvolupar-se en el seu moment adequat, i poden haver-hi conseqüències futures. Al segle XVIII, el filòsof francès Rosseau ja estava molt en contra de reduir l’edat infantil, perquè considerava que era una època única a la vida que calia gaudir mitjançant el joc i l’amor paternal. Els nens, tot i que sobretot les nenes, d’entre 8 i 12 anys, es troben en una adolescència cada cop més precoç que es mostra en forma de fanatisme a artistes i grups de música com Justin Bieber, fotografies i preocupacions pel mòbil, la moda, l’estil de roba, els nois i noies, etc.

Als nens i nenes se’ls hi ofereix la possibilitat d’actuar i prendre decisions d’adults, com per exemple a l’hora d’escollir l’institut on volen matricular-se un cop finalitzen l’escola, però aquests joves no tenen la maduresa suficient com per poder ser conscients de la importància d’aquestes accions. Però no tot és psicològic, perquè hi ha qui es planteja la raó d’aquest canvi com un procés biològic, tot i que encara no s’ha explorat aquesta possibilitat. Podria ser que la llet no materna afecti en el creixement més ràpid de les criatures?

Les noves generacions arriben al món molt preparades en capacitats, però poc preparades pel què fa la intel•ligència emocional. Sí que tenen molts recursos, no els hi falta de res, estan informats de tot el que volen gràcies a Internet, la majoria dels pares els apunta a molts cursets de dansa, música, fan esports, etc. Però hi ha una sobreprotecció massa exagerada que provoca que els més petits no puguin valdre’s per sí sols. I això els posa en una situació de vulnerabilitat pel futur.

Continue reading »

Comments (0)
Formació

Què són els Programes de Qualificació Professional Inicial?

T’expliquem en que consisteix, els mòduls que el formen i els itineraris
By , on 23 de abril de 2012

Els PQPI són programes adreçats als joves que acaben l’etapa de l’ESO però que no han aconseguit el títol de graduat. Per això, el requisit bàsic per entrar en el programa és tenir 16 anys o complir-los abans del 31 de desembre de l’any d’inici del programa.

Si tu i l'ESO heu xocat però vols seguir formant-te, és la solució!

Amb aquest programa es pretén donar una sortida als nois i noies que no han estat capaços de superar l’ESO; una forma de que no es quedin estancats i sense possibilitats d’accedir al món laboral. Per això, es dóna una formació bàsica i professional que permeti o bé començar a treballar o bé continuar la formació en un grau mitjà. A més, aquest programa et brinda la opció d’aconseguir el títol de graduat en ESO per un camí diferent al de l’escola. L’aprovat en PQPI es equivalent al nivell 1 dins l’estructura del Catàleg Nacional de Qualificacions Professionals.

Continue reading »

Comments (0)
Jocs i dinàmiques

Problemes d’enginy

Ets capaç de resoldre aquests dos problemes?
By , on 10 de octubre de 2011

Una de les millors formes de practicar l’agilitat mental i l’enginy és a través d’exercicis i divertits jocs. Aquí tens dos problemes d’enginy i les seves possibles solucions!

Si no trobes la solució a la primera, no et desanimis!

Les filles del matemàtic
Hi havia dos matemàtics que es trobaren per casualitat un dia pel carrer després d’anys sense coincidir.

•Hola! Què tal? Et vas casar? Quants fills tens?
•Doncs tinc tres filles!
•I quina edat tenen?
•A veure si ho esbrines! El producte de les edats de les tres és 36 i la suma és el número del portal que tenim aquí al davant.
El matemàtic dubta i respon:
•Em falta una dada!
•Ah! La major toca el piano!

Quina edat tenen les tres noies?

Continue reading »

Comments (0)
Jocs i dinàmiques

La llegenda de Sant Jordi a través de la música i els dibuixos

Vicente Calatayud ens acosta la història amb la col•laboració d’Itakart i Alberto García “Beto”
By , on 11 de abril de 2011

La diada de Sant Jordi s’acosta i amb ella tots els preparatius per engalanar Catalunya amb els seus millors vestits. Si bé és veritat que el sentiment per aquesta festa s’estén per tot el territori es viu d’una forma especial a Barcelona, més concretament a la Rambla de les Flors. El 23 d’abril tothom surt al carrer per gaudir de l’olor i el color que les flors deixen anar, de la mateixa forma que per assabentar-se de les darreres novetats literàries que surten al mercat. I és que en aquest dia tan especial és costum que les noies regalin un llibre als nois i els nois una flor vermella a les noies. Tot i la tradició, he de dir que a les noies també ens agrada rebre llibres.

Però, sabem quina és la història de Sant Jordi? En realitat, no es té constància de les dades històriques del Sant. Existeixen papers i papers on apareix el seu nom però que no són vinculants alhora d’escriure quina va ser la seva vida; potser per aquest motiu i després de veure totes les mentides que s’havien publicat des de la mort de Sant Jordi el papa Gelasi, l’any 496, digué: “Jordi serà un d’aquells sants venerats pels homes, els actes del qual només coneixerà Déu”.
Continue reading »

Comments (0)
Jocs i dinàmiques

El Campus Olimpia i d’altres activitats d’estiu a Barcelona

Detalls d'enguany per no arribar tard el proper any
By , on 7 de juliol de 2010

Fragment de la pàgina web Imagina't l'Estiu, on hi trobareu tota la informació

Des de petits els nens barcelonins escolten a parlar del Campus Olimpia, tot i que sovint no saben gaire bé que és. Tothom té un amic que hi ha participat, o un germà, o un cosí. Avui presentem a tots els pares aquesta proposta i d’altres que s’engloben dins les activitats d’estiu que organitza l’Ajuntament de Barcelona. Això si, cal que us diguem que, de cara a aquest estiu, ja fem una mica tard. Aquestes activitats, sovint subvencionades i a millor preu que qualsevol altre campament d’estiu, tenen una llista d’espera impressionant que obliga en molts casos a sortejar les places. Per això mateix el procés de preinscripció s’inicia a mitjans d’abril, malgrat que després algunes activitats no s’iniciïn fins el mes d’agost. Així doncs, avui us presentem en què consisteix tot plegat per tal que el proper any cap nen es quedi sense.

Les activitats d’estiu que es duen a terme poden ser de dues menes: d’oci o esportives. En el primer grup s’hi engloben les guarderies, on els menors de 3 anys podran quedar-se mentre els pares treballen. També els casals, sovint organitzats en ludoteques o centres cívics, que permeten als nens d’entre 3 i 14 anys gaudir d’un estiu a la ciutat mitjançant jocs, tallers i sortides dins i fora de Barcelona. D’altra banda, hi trobem les colònies i campaments, pensats pels qui tenen entre 3 i 17 anys. La única diferència entre uns i altres són les condicions en les que es dorm. A les colònies els joves s’estan en una casa, mentre que als campaments es dorm en terrenys d’acampada o similars. De naturalesa similar a aquestes dues són les rutes, tot i que, com el seu nom indica, es conformen mitjançant un recorregut a peu, en bicicleta o en transport públic. Finalment també s’organitzen estades fora de Barcelona o fns i tot de Catalunya.

Continue reading »

Comments (0)
Temes clau

L’estiu a una granja escola

Grans beneficis per als més petits i els joves
By , on 29 de juny de 2010

Aprendràs a alimentar els animals

Els últims post us donen una idea d’on podeu treballar durant l’estiu. Per exemple us podeu treure el títol de monitor de lleure, però crec que hi ha una part a la que encara no ens hem dedicat massa. Molts pares es troben en una situació una mica complicada, ja que treballen i no poden abusar massa dels avis perquè cuidin als seus néts. Per aquesta raó, avui us donem una idea que segurament us agradarà força. Avui us parlaré de les granges escola i dels beneficis que tenen pels vostres fills. A més, heu de tenir en compte que no només són per als més petits, també els nois i noies en plena adolescència hi poden anar. El màxim d’edat és fins als 16, així que aneu prenent nota perquè crec que a més d’un li encantarà aquesta opció.

Una granja escola condensa l’educació i la proximitat amb la natura. Avui dia amb els avenços tecnològics, la vida a la ciutat, la pressa, etc. no tenim temps per a portar als nostres fills al camp perquè admirin la bellesa natural i pròpia d’un indret d’aquestes característiques. La qüestió és que gràcies al concepte de la granja escola podem transmetre als nostres fills una sèrie de valors que segurament no aprendran a l’escola, ja que l’entorn és molt diferent.

Habitualment aquest tipus de centres es troben immersos en mig de la natura o en poblets. La dinàmica d’una granja escola és mostrar als més petits (i no tant petits) l’entorn natural on s’ubica el centre. A més formen part activa d’un procés de cura i transformació dels productes de la zona. Per exemple, imaginem que a la granja escola hi ha cultius de tomàquets. Doncs bé, la canalla serà partícip del procés, és a dir, podran plantar llavors, regar-les i recollir els fruits. Tot plegat és tracta d’ensenyar una sèrie de valors ambientals de convivència directa amb la natura.
Continue reading »

Comments (0)
Formació, Projectes

Joves emprenedors premiats per la Universitat Europea de Madrid

By , on 24 de octubre de 2008

Premis i captació de joves amb idees de captació social

Ser jove i ser emprenedor podria semblar no compativle, doncs, quan un té entre 18 i 30 anus encara en troba en formació, probablement depenent de la llar paterna i amb un futur no molt prometedor respecte d’un ràpid viratge del futur.

Poques són les eines que, durant la jvoventut, es tenen per a inicir un projecte emprenedor i, en general, estan associats al poder econòmic de la família de pertinença que busca ajudar el jove amo d’una idea. Per la resta, poc es pot nombrar: manca de destresa, experiència, capital, domini de mercat i renom; en canvi es té coratge, energia i predisposició.

Potser no sigui suficient, però avui, els joves que estiguin desitjant iniciar un projecte propi i que necessitin ajuda econòmica per a realitzar-ho, tenen una nova oportunitat brindada per una Institució molt prestigiosa i reconeguda a Espanya: la Universitat Europea de Madrid.

La Universitat ha realitzat la primera edició dels Premios Universidad Europead de Madrid Jóvenes Emprendedores Sociales que, en col·laboració amb la International Youth Fountation y la Sylvan Laureate Foundation, han comptat amb un jurat composat per professionals de reconegut prestigi com Francisco Luzón, Conseller Director General de Grupo Santander, els periodistes Hernán Zin y Nieves Herrero o la Presidenta del Grupo Quirón, Pilar Muro.

En aquest concurs s’han rebut 42 sol·licituds centrades principalment en les árees d’Educació, Salut, Tecnologia i Immigració; organitzats per Comunitats Autònomes, on Madrid ha estat l’orígen d’un major nombre de projectes, juntament amb Astúries, València, Andalusia i Catalunya.

En aquesta primera edició dels Premios Universidad Europea de Madrid s’han guardonat deu projectes dirigits per joves d’entre 18 i 29 anys, que han permés instaurar a Espanya un certamen internacional amb una fort implantació en diversos països del món.
Continue reading »

Comments (0)
Temes clau

El mal dels tòpics cànons de bellesa

By , on 23 de setembre de 2008

Les dones de veritat enen ‘curves’. Així ho afirma Patrícia Cardoso en el títol de la seva pel·lícula que es va poder veure als cinemes el 2002. És una autèntica obra que serveix per a reflexionar sobre el concepte feminitat i els cànons de bellesa establerts per la societat.

Avui, són moltes les adolescents, les joves i les dones que pateixen problemes d’anorèxia. En les ments de moltes d’elles figura la imatge de la dona ideal, amb les mides que tants cops hem escoltat, 90-60-90, més pròpies d’un maniquí o d’una nina Barbie. Unes mides antinaturals que es converteixen en una obsessió.
Continue reading »

Comments (0)

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio