EducaBloc.cat
Bloc sobre educació i formació dirigit tant a formadors com a estudiants de totes... 

Post tagged with ‘accés universitat’

Formació

PAU 2016: queixes dels alumnes pels exàmens d’Economia i Química

Els estudiants demanen repetir la prova d’Economia
By , on 22 de juny de 2016

mates

Les Proves d’Accés a la Universitat (PAU) a Catalunya han conclòs aquest dijous 16 de juny, i com sembla cosa de cada any, no ho han fet exemptes de polèmica. Els estudiants que han realitzat l’examen d’Economia de l’Empresa s’han queixat a les xarxes socials s’han queixat sobre l’augment de la dificultat d’aquesta prova i per a que algunes de les preguntes no guarda relació amb el temari donat al llarg del curs.

Les queixes no es van fer esperar a la sortida de l’examen d’Economia d’Empresa. Segons declaracions dels propis alumnes, s’ha fet una pregunta sobre “estratègia de diversificació horitzontal i vertical”, uns conceptes que no s’han donat a classe. Tanmateix, un exercici donava un resultat negatiu, una possibilitat que tampoc s’havia estudiat en el temari. Uns problemes que han dut als joves a iniciar una campanya a Change.org per aconseguir repetir l’examen.

Tot i les denuncies dels estudiants que han participat en la prova d’Economia d’Empresa, els responsables de la realització de l’examen han insistit en que no hi van haver queixes generalitzades durant el transcurs. No obstant, les xarxes si han estat un espai on s’han concentrat les crítiques i demandes dels estudiants que han participat en la prova d’Economia de la Selectivitat de 2016; als quals s’han unit els alumnes examinats de Química. Continue reading »

Comments (0)
Formació

La nova prova d’accés a la selectivitat

Aspectes a tenir en compte
By , on 3 de juny de 2010

Tot a punt per la selectivitat

Bé, ja va quedant cada cop menys temps per al moment decisiu de la selectivitat i segurament aquest any molts pares es troben una mica perduts. Aquest és un post dedicat a tots els pares que no entenen per què els seus fills poder arribar a treure un 14. I tot i que segurament han preguntat, la resposta ha estat un: – mira, no sé, ha canviat- o bé un — em queden 350 pàgines per estudiar, ara no tinc temps-. Doncs bé, sabent el tipus de situacions familiars que es creen durant aquesta època, avui aquest post és per aquells pares que no troben respostes a la seva pregunta.

Aquesta és la primera convocatòria d’accés a la universitat tenint en compte el pla de Bolònia en totes les universitats. Per aquesta raó tots aquells estudiants que decideixin fer la selectivitat es trobaran davant d’una nova forma de puntuar, sobre 14, i també davant d’una prova més flexible però també més específica.

Els alumnes doncs, ja no opten a la la clàssica puntuació de 10 punts, ara poden arribar fins als 14. I per què? Doncs bé, aquests 4 punts de més surten gràcies a la possibilitat que tenen alguns alumnes (els que així ho vulguin) de presentar-se a exàmens voluntaris de les matèries que hagin cursat durant el batxiller. Aquests exàmens estan pensats per a tots aquells alumnes que vulguin pujar nota. En aquestes proves es podran examinar d’alguns coneixements propis del grau que vulguin fer. Els que escullin fer aquesta part optativa, podran fer fins a 4 exàmens diferents de qualsevol matèria de la modalitat del seu batxillerat.
Continue reading »

Comments (0)

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio